Un om este ceea ce gindeste

Dreptul inalienabil al parintilor de a directiona educatia copiilor lor nu este singurul drept gasit in legile naturii si ale lui Dumnezeu. Libertatea intelectuala ori libertatea in gindire este un alt drept netransferabil.

Conform naturii, mintea contempleaza la ideile la care a fost expusa. Daca i se cere cuiva sa se gindeasca la un pom, mintea tinde sa-si imagineze un pom. Astfel, ceea ce gindeste un om este in functie de ceea ce a fost expus in primul rind. Creatorul a dat omenirii capacitatea de a gindi, de judeca rational.

Dumnezeu recunoaste ca omenirea poate abuza si polua mintea si ca gindirea omenirii este de multe ori in contradictie cu realitatea. (Romani 1:28) Prin urmare, Dumnezeu indeamna pe fiecare persoana sa-si reinoiasca mintea, desi El nu forteaza pe nimeni sa faca acest lucru. (Romani 12:2)

Avind in vedere implicatiile grave ale ideilor cu privire la minte si actiune, este curios ca se da atit de putina atentie la expunerea obligatorie la anumie idei. Pentru ca, in cazul in care ideile formeaza ginduri si gindurile formeaza caracterul iar caracterul da nastere la actiuni, este de maxima importanta sa fie examinata cu atentie autoritatea persoanelor care pretind ca au un drept sau putere de a expune pe altii la ideile lor.

In contextul educarii copiilor grija trebuie sa fie chiar mai mare. Copiii sint mai impresionabili decit adultii. Aceia care pretind ca au dreptul sau puterea sa controleze educatia unui copil, si astfel sa modeleze gindurile sale, caracterul si, indirect, actiunile, poarta o povara extraordinara. Ei trebuie sa dovedeasca ca detin autoritatea legala in conformitate cu legile naturii si ale lui Dumnezeu pentru a expune copiii la ideile statului.

Ideile au consecinte. Exista o relatie intre idei si actiuni. Ideile sint indisolubil legate de gindire, caracter si actiune. Expunerea la ceea ce este corect, tinde sa duca la actiuni corecte, cum si expunerea la ce este gresit tinde sa duca la actiuni gresite.

Se culege ce este semanat. Cine are dreptul si autoritatea de a semana astfel de seminte mentale?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s