Obama decide sa nu sarbatoreasca caderea comunismului si a Zidului Berlinului

ReaganBerlinWall

Acest an, pe 9 Noiembrie, marcheaza 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului. Dupa cum stiti, presedintele Ronald Reagan, la masura caruia nu va ajunge Obama niciodata, a provocat rusii sa darime zidul. In 1989 toti am vazut cum RFG si RDG au devenit una: Germania, distrugind Cortina de Fier care le-au tinut separate atitea decenii.

Germania gazduieste un eveniment comemorativ pentru a marca caderea zidului. Cancelarul german, Angela Merkel, l-a invitat pe Dear Leader Obama sa participe si sa tina un discurs. Obama a refuzat invitatia anuntind ca este prea ocupat. Prea ocupat? Ocupat cu petrecerile la Casa Alba sau pentru ca este invitat la emisiune lui Letterman? Prea ocupat pentru ca trebuie sa joace golf?

Care ar putea fi adevaratul motiv? Ca nu a primit pozitia principala la acest eveniment? Stie oare ca nu se poate ridica la nivelul unui presedinte care a ajutat la terminarea tiraniei sovietice? S-ar putea ca caderea Zidului sa fie unul dintre cele mai neplacute evenimente pe care Obama le-a vazut in viata lui? Parerea mea este ca Obama nu a celebrat niciodata caderea comunismului si nu este pe punctul de a incepe in 2009.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s