Libertatea intelectuala include dreptul la alegerea ideilor

Daca statul comanda expunerea ta la anumite idei si impune sanctiuni civile daca nu te conformezi cerintelor lor, atunci libertatea ta intelectuala este grav incalcata.

Cind parintii cer copiilor lor sa se conformeze cerintelor lor, o fac cu o autoritate pe care statul nu o are. De asemenea, cind statul te forteaza sa-i accepti instructiunile sub amenintarea pedepsei, statul inlocuieste hotarirea ta cu a lui in privinta ideilor la care esti expus. O astfel de expunere fortata este contrara dreptului inalienabil al libertatii intelectuale pentru ca ia dreptul meu si al tau de a alege daca sa fim indoctrinati sau nu.

Penalizarea unei persoane pentru refuzul de a fi expusa la ceva ce nu vrea, incalca libertatea intelectuala, deoarece impune o sanctiune pentru exercitarea dreptului de a alege.

In intelegera dreptului la libertate intelectuala este esentiala mentionarea ca acest drept nu inseamna ca nu vom fi expusi la lucruri si idei care ne displac. In fiecare zi oamenii sint expusi la multe lucruri neplacute. Poti auzi o conversatie cu care nu esti de acord, vezi panouri publicitare ofensive sau de cite ori un sofer nervos nu ne-a aratat o anumita parte a miinii? Asta face parte din viata.

Acest drept nu inseamna insa ca esti expus in mod obligatoriu ori vei fi santionat penal. Acest drept este incalcat atunci cind statul alege ideile la care vom fi expusi si vom fi pedepsiti si amendati daca refuzam sa ne supunem copiii nostri la aceste idei. In practica, constringerea si sanctiunea merg mina in mina.

Libertatea intelectuala inseamna ca parerile oamenilor nu pot fi facute sa urmeze ceea ce dicteaza statul.

Reclame

2 gânduri despre „Libertatea intelectuala include dreptul la alegerea ideilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s