Lectii de invatat de la clasici

Imi plac povestile gen „Mindrie si Prejudecata”. In primul rind imi place respectul pe care barbatii il aratau femeilor. Ei li se adresau cu Domnisoara… sau Doamna… Barbatii isi plecau capul la intrarea sau iesirea din prezenta unei femei, iar femeile faceau o reverenta, chiar si in conditii neplacute. Flirtul a fost subtil: o privire, o usoara atingere „accidentala” pe mina. Barbatul a incercat sa cistige afectiunile unei femei. In ziua de astazi nu mai avem asa ceva. Atunci era o distinctie clara intr-o femeie serioasa si una usoara, curva.

Aceasta distinctie a disparut in mare parte astazi. Acum, femeile cumpara muzica care le reprezinta ca fiind curve fara plata. Femeile ironizeaza demnitatea si modestia ca fiind stupide, exagerate notiuni sexiste. Ele se prostitueaza cu filfizoni, fara un angajament de casatorie, dar asteapta dragoste, respect si loialitate.

Barbatii solicitau aprobarea tatalui pentru a-i face curte fetei lui. Acum, tot ce trebuie este sa-i arate este un pat, bancheta unei masini sau o camera la hotel si sexul ii este asigurat.

Revolutia feminista nu a ridicat nici un sentiment care merita ridicat. In cea mai mare parte a diminuat faptul ca o femeie sa se simta ca cineva special, a diminuat valoarea ei in mintea barbatilor, a pus sexul la nivelul animalelor, a creat institutii unde femeile pot renunta la binecuvintarea de a-si creste proprii copii.

E trist cum femeile au renuntat la toate acestea pentru dorinta de a avea totul si sa dovedeasca ca nu sint inferioare barbatilor. Nu stiu…eu cred ca a fi pe un piedestal nu este inferior. Dar ce stiu eu?

Reclame

6 gânduri despre „Lectii de invatat de la clasici

  1. Indiferent de epoca, obisnuinte sociale sau context, o doamna poate sa se faca respectata sau nu, prin propria ei prezenta. De aceea educatia este atat de importanta. Si printre barbati exista domni sau ..just dudes… Problema e de a te face cunoscut asa cum esti, pentru a fi acceptat astfel si a-ti gasi partenerul potrivit. Iar omantismul… trebuie creat…de ambele parti.

  2. Aici nu era vorba ca o doamna poate sau nu sa se faca respectata. Atunci, daca un barbat intra intr-o camera si o femeie era prezenta, acesta se inchina. Femeia putea fi total necunoscuta, deci nu avea ocazia sa ceara respect. Femeia putea sa-l jigneasca, el isi pleca capul si iesea din camera. Azi, in cele mai multe cazuri, ii pocneste una.

    Ca societate, in general, oamenii nu se mai respecta pe sine, sau unul pe altul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s