Evolutia este stiintific imposibila

Ce inseamna sa dovedesti ceva? Cum poate cineva sa dovedeasca ca Dumnezeu a creat viata si ca nu a aparut prin procesul evolutiei? Nici unul dintre noi nu a fost acolo, la inceputul inceputului. Tehnic, evolutionistul nu poate dovedi evolutia, iar creationistul nu poate dovedi creatia. Tot ce putem face este sa ne uitam la toate dovezile valabile si sa determinam cel mai plauzibil, cel mai stiintific, cel mai logic lucru de crezut.

Cum se mai poate defini stiinta? Determinarea celei mai bune explicatii sau ipoteze posibile bazate pe observatii, testare si predictii.

De ce sint multi oameni de stiinta in favoarea evolutiei? In primul rind pentru ca nu au toate informatiile care exista. In scoli sint prezentate anumite informatii, in anumite feluri. Sint multe informatii care arata ca evolutia este imposibila dar sint cenzurate in cele mai multe scoli. Pina termini facultatea evidenele care sustin creatia sint lasate la o parte.

Daca, de exemplu, vrei sa-ti scri teza de doctorat bazata pe punctul de vedere creationist, nu vei fi luat in serios, teza va fi considerata nestiintifica. Daca ajungi la concluzia ca evolutia este falsa, vei fi acuzat ca nu practici stiinta adevarata si va fi foarte greu sa-ti iei doctoratul. Dar, sa zicem ca, cu greu, ai trecut prin toti anii de scoala fara sa fii influentat de ideile celor care sistin evolutia, ti-ai luat doctoratul si acum te duci sa te angajezi. Cine crezi ca te va angaja? Sa zicem ca aplici la diferite universitati. Crezi ca Harvard te va angaja la departamentul de fizica daca crezi ca Dumnezeu a creat totul? Yale? UCLA? Nu, pentru ca esti impotriva religiei lor.

Ceea ce va urma este ca vei gasi un loc de munca la o facultate crestina, sau o organizatie stiintifica crestina.

Deci poti avea acelasi nivel de educatie ca si un evolutionist, dar el ar avea mai mari sanse sa fie angajat de Harvard iar tu la un simplu colegiu crestin.

Asa ca sint multi renumiti doctori in stiinte, care pentru ca vin dintr-o perspectiva creationista, nu sint citati in anumite publicatii sau carti, nu le este permis sa participe la formarea manualelor scolare, chiar daca ph.d -ul este tot atit de solid ca al celorlalti.

Voi extinde acest subiect in urmatoarele posturi.

Reclame

3 gânduri despre „Evolutia este stiintific imposibila

 1. „De ce sint multi oameni de stiinta in favoarea evolutiei? In primul rind pentru ca nu au toate informatiile care exista.”

  Nimeni nu are toate informatiile care exista.

  „Sint multe informatii care arata ca evolutia este imposibila dar sint cenzurate in cele mai multe scoli. Pina termini facultatea evidenele care sustin creatia sint lasate la o parte.”

  Exista afirmatii care sustine ca evolutia este imposibila, nu informatii valide stiintific. Scoala cenzureaza acele informatii in aceeasi masura in care cenzureaza informatii de tipul „1+1=3”. Care sunt dovezile care sustin creatia?

  „Daca, de exemplu, vrei sa-ti scri teza de doctorat bazata pe punctul de vedere creationist, nu vei fi luat in serios, teza va fi considerata nestiintifica.”

  Asta pentru ca nu e stiintifica. Daca evolutia nu e reala, atunci de unde au aparut toate acele fosile? Le-a bagat Dumnezeu in Pamant ca sa ne testeze credinta? N-are Dumnezeu altceva mai bun de facut decat sa incerce sa ne convinga prin sute de mii de dovezi ca El nu exista, caz in care ar mai trebui sa fie pacat sa nu crezi in El?

  „Daca ajungi la concluzia ca evolutia este falsa, vei fi acuzat ca nu practici stiinta adevarata si va fi foarte greu sa-ti iei doctoratul.”

  Da si asta pentru ca nu ar fi stiintifica. Cel putin pana acum, n-ar fi. Trebuie sa vii cu explicatii care nu doar vor demonta Teoria Evolutiei (si cand zic asta ma refer la argumente serioase; o comisie de evaluare a unei lucrari de doctorat este mult mai riguroasa decat mine la diferente de tip „autonomie – independenta”, „evolutia nu explica aparitia vietii – asta pentru ca evolutia vorbeste doar despre modul in care viata a evoluat, nu si modul in care a aparut” etc.), dar, daca vrei sa ajungi la concluzia ca varianta creationista e cea reala, trebuie sa aduci dovezi si in favoarea ipotezei cu care lucrezi.

  „Cine crezi ca te va angaja? Sa zicem ca aplici la diferite universitati. Crezi ca Harvard te va angaja la departamentul de fizica daca crezi ca Dumnezeu a creat totul? Yale? UCLA?”

  Probabil, dar nu e sigur. E probabil ca nu vor angaja un creationist pentru ca acele convingeri ale sale il impiedica sa ia in serios anumite ipoteze de lucru. Totusi, daca persoana respectiva aplica pentru un post intr-un loc care nu e legat direct de modul in care lumea a ajuns sa fie asa cum este, atunci nu vad de ce un credincios bine pregatit n-ar putea sa se angajeze. Mai mult decat atat, sunt sigur ca si exista credinciosi angajati acolo. Ramane ca o persoana indoctrinata cu ideile crestine sa fie si indeajuns de bine pregatita.

  „Ceea ce va urma este ca vei gasi un loc de munca la o facultate crestina, sau o organizatie stiintifica crestina.”

  Da, doar ca facultatile crestine nu prea sunt facultatil, iar organizatiile crestine nu au nimic cu stiinta. Printre altele, penrtu faptul ca pleaca de la concluzie (pe care o extrag din Biblie) si apoi cauta fapte (toate usor demontabile) care sa le sustina concluzia, crestinii nu pot fi oameni de stiinta.

  „Asa ca sint multi renumiti doctori in stiinte, care pentru ca vin dintr-o perspectiva creationista, nu sint citati in anumite publicatii sau carti, nu le este permis sa participe la formarea manualelor scolare, chiar daca ph.d -ul este tot atit de solid ca al celorlalti.”

  Daca vorbesc prostii si aduc argumente pe care lumea cu adevarat stiintifica le-a respins de multa vreme, atunci ce te astepti sa faca acei oameni de stiinta?
  Stiintific vorbind, phd-ul lor e egal cu zero. Din pacate, statul american a recunoscut anumite facultati de acest gen, deci sunt valide dpdv legal. Problema e ca in stiinta nu se voteaza ce e adevarat si ce nu, ci se demonstreaza.

 2. Ba este demonstrata. S-a demonstrat ca evolutia se desfasoara mai departe (vezi exemplul pe care ti l-am dat cu acele musculite din Japonia care se hranesc cu fibre sintetice – a.k.a. plastic)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s