Prima lege a termodinamicii

Aceasta lege explica legea de conservare a energiei. Tot ce exista in unives este facut din materie si energie. materia se poate converti in energie si energia in materie. Prima lege a termodinamicii spune ca nu conteaza cita materie si energie exista, nu se poate sa fie mai multa sau mai putina decit este. Nu se poate adauga la cantitatea existenta si nici nu putem lua.

Simplu spus, nu se poate crea ceva din nimic! Nu se poate crea energie si materie si nici nu se poate opri existenta acestora. Putem doar schimba proprietatile fizice, dar tot timpul vor fi prezente, intr-o forma sau alta.

Cum deci, se poate spune ca universul a aparut din nimic fara sa violeze aceasta lege? Nu exista explicatie stiintifica cum materia si energia poate aparea din nimic. Exista Cineva care opereaza in afara legilor fizice si care are abilitatea sa creeze ceva din nimic.

Concluzia stiintifica care se poate trage este ca trebuie sa existe Cineva care a creat totul!

Reclame

16 gânduri despre „Prima lege a termodinamicii

 1. nu asta este concluzia; ce zici tu acolo ii o probabilitate, nu o certitudine; e probabil ca Cineva sa fi facut universul dar e porbabil ca nimeni sa nu-l fi facut; daca acel cineva nu a fost creat de nimnei si exista din totdeauna atunci de ce sa nu existe si probabilitatea ca si universul sa existe din totdeauna, necreat de vreo alta forta;

 2. Cum sa fie o probabilitate cind este dovedit ca nu se poate crea energie? Apoi intervine legea a 2-a a termodinamicii care nu lasa pamintul sa fie dintotdeauna, altfel se ajungea la starea de echilibru in univers.

 3. In primul rand, ce te face sa crezi ca orginea Universului a avut de a face cu un creator inteligent?
  Big Bangul este de departe cea mai probabila teorie, bazandu-ne pe cunostiintele de care dispune momentan umanitatea, iar Dumnezeu este un concept supranatural, aparut in vremea Antichitatii; in nici un fel cele doua aflandu-se intr-o relatie de complementaritate
  In cel de-al doilea rand, ai o perceptie complet eronata asupra teoriei, ce nu implica incalcarea legilor termodinamicii. Iti sugerez sa te informezi in legatura cu termenului de „fluctuatie cuantica” si pe viitor inainte de a mai aduce astfel de argumente stupide, facandu-te de rasul oricui cu o oarecare cultura generala sa gandesti de doua ori inainte sa postezi un articol.
  @cristina legea a doua a termodinamicii are loc NUMAI IN SPATII IZOLATE, ceea ce evident nu este cazul pentru planeta noastra

  • >>Big Bangul este de departe cea mai probabila teorie, bazandu-ne pe cunostiintele de care dispune momentan umanitatea<<

   Aberatie. Cine poate acumula toate cunostiintele de care dispune momentan umanitatea ca sa poata calcula probabilitatea tuturor teoriilor existente?

   Un minim de cultura generala adevarata – ceea ce nu multi au astazi – ar directiona o persoana spre intelepciunea de milenii a omenirii, exprimata cel mai profund in Biblie. Si atunci cea mai probabila teorie ramane Dumnezeu.

  • Daca incerci sa explici totul prin perceptiile pe care le ai tu, probabil ca ai dreptate numai vezi tu… sunt multi fizicieni care au luat in considerare alte dimensiuni. Noi suntem prin definitie fiinte tridimensionale si temporale… ce se intampla daca luam in considerare o dimensiune unde timpul asa cum il percepem noi nu exista? Poate ai auzit de teortia corzilor.
   Ce ar fi daca am lua in considerare o domensiune unde superioara celei in care traim noi? S-ar mai aplica oare pentru acea dimensiune legile gravitatii, sau alte legi fizice? Imagineaza-ti ca ai 2d si cineva care este 3d se uita la tine fara ca tu sa fii constient de acest lucru? Sau ca poate sa sa ajunga apara in planul tau, fara ca tu sa percepi acest lucru?
   Teoria corzilor sau a mai multor dimensiuni este posibil din punct de vedere matematic.
   Atunci de ce sa nu fie posibil ca aceste dimensiuni sa existe fizic?
   De ce sa nu fie posibil sa existe fiinte care sa provina din aceste dimensiuni?
   Tocmai am demonstrat ca legile 2d nu se aplica legilor 3d. Atunci de ce ar fi posibil ca legile 3d sa se aplice legilor 5d sau 9d, spre exemplu?
   Probabil pentru ca suntem limitati si prea obtuzi pentru a fi deschisi si la alte terorii.
   Pentru un credincios in Dumnezeu lucrurile acestea sunt posibile. De fapt Biblia descrie dimsniunile ca fiind „ceruri” … al treilea cer… al noualea cer.. etc.
   O fiinta care provine dintr-o dimensiune superioara nu se supune legilor fizice din dimensiunea inferioara, ci npentru ea sunt aplicate legi pe care noi nu le putem concepe datorita limitarii sau arogantei noastre de cele mai multe ori.

   • Deci nu se stie sigur ca exista. Nu exista nici o dovada ca ar exista asa ceva. Adica dimensiunile astea. „Cerurile” respective sint de natura spirituala, nu fizica. Noi traim intr-o lume fizica, evolutionistii fac teorii ca am evoluat fizic. Sa cred in ceva care nu poate fi explicat prin legile fizicii, care nu este dovedit ca exista trebuie sa am mai multa aroganta decit in a crede ca sintem creati de Cineva.

   • „“Cerurile” respective sint de natura spirituala, nu fizica.” Asa crezi tu… Ilie a fost rapit la cer fizic, Enoh, deasemenea, asta relateaza Biblia. Problema este de credinta aici.
    Referitor la exemplu enuntat mai sus. Sa zicem… daca ai fi 2d, s-ar mai aplica pentru tine legea gravitatiei?
    Stiu! Vei spune ca existenta altor dimensiuni e o teorie si nu te contrazic.
    Totusi daca esti in cautarea acestui adevar, poti face proba. In Biblie scrie ca oricine il cauta pe Dumnezeu cu adevarat, il gaseste.
    Suna absurd pentru un ateu rational, dar pentru o persoana care ia in considerare existenta altor dimensiuni si datorita faptului ca sa zicem Einstein a luat in considerare aceasta posibilitate, nu i se pare absurd sa se roage unui posibil Dumnezeu sa i se descopere.

   • Desigur, cineva poate cauta dovezi pentru alte dimensiuni. Multe din legile fizicii (si celelalte) de astazi au fost descoperite in timp, nu i-au fost inminate lui Adam si Eva 🙂 Conteaza insa baza plecare, fundatia. Daca startul e gresit, cu siguranta concluziile nu vor fi corecte.

   • Tu „Conteaza insa baza plecare” eu inteleg mai degraba conceptia despre lume si viata si ele sunt mai multe… Nici crestinii nu au nimic impotriva stiintei, dimpotriva ei cred ca de fapt tot ce descopera nu poate pune in nici un fel in pericol teoria existentei unnui creator.
    Asta e conceptia lor. Si sa stii ca nu conteaza atat de mult baza in cercetarea stiintifica, deoarece foarte multe descoperiri stiintifice au fost facute de oameni de stiinta cu puternice convingeri crestine. Lor nu le-a trebuit o conceptie ateista pentru descoperirile lor:
    Roger Bacon (1214-1294), chimist, era călugăr franciscan (catolic).
    -Alfred Magnus (1193-1280), fizician, era călugăr dominican(catolic).
    – Nicolaus Copernicus,(m.1543), astronom polonez şi cleric (catolic).
    -Blaise Pascal, m 1662, matematician stralucit, devenit crestin (jansenist) la 31 de ani, a avut o experienta spirituala dramatica.
    -Galileo Galilei: “Sf.Scriptură nu poate să mintă sau rătăcească. Adevărurile ei sunt absolute şi neîndoielnice.”
    – Robert Boyle, m. 1691, parintele chimiei moderne
    – Louis Pasteur, m. 1895
    -Thomas Edison,
    si lista poate continua

   • Exact ceea ce spun eu: iti trebuie o baza de plecare corecta ca sa ajungi la o concluzie corecta. Ateismul nu este o baza corecta, ci una falsa. Descoperirile facute de cei enumerati de tine au fost facute pentru ca baza lor a fost corecta.

   • Imi cer scuze, dar nu mi-am dat seama de la inceput ca sustii creationismul. Da, si eu cred la fel… nici o descoperire, fie ca e facuta de un ateu, fie ca e facuta de un crestin, daca este o descoperire adevarata, nu doar o teorie, care nu poate fi demonstrata, ea nu poate contrazice creationismul.

   • Eu sustin creationismul, insa sint multi care cred ca creationismul si stiinta nu se impaca. Aceasta lege a termodinamicii dovedeste ca cele doua se impaca foarte bine 🙂

  • bine dar cum poti tu explika amplifikarea shi inmultsirea celulelor pentru a supravetsui .Kiar shi Daewin nu a atins aceasta intrebare deoarece shtia ka daka va skrie shi aceasta teoria sa nu va putea supravetsuii nici la inceput.kum potsi explika faptul ka in natura totul merge asha de ordonat.shi inka ceva ,oamenii de shtiintsa nici akum nu pot explika nici in jumatate ce se petrece ku ADN-ul omului shi kum el transmite shi formeaza karakterele.deasemenea in korpul omului sse formeaza nishte substantse la care shtiintsa nu are raspuns potrivit teoriei evolutsiei.deasemenea virsta pamintului shi klasifikara organismelor a fost fakuta dupa o presupunere unde la urma au rekunoskut ka unele lukruri par absurde.Darwin spunea in kartea sa ka el nu poate explika kum sa format okiul in perioada evolutsiei.P.S.:Darvin a spus ka niciodata nu era un ateu ,ci doar shea pierdut kredintsa in Dumnezeu ,shi in cea mai mare parte asta se datoreaza faptului ka ia murit fiika.

 4. Ma gandesc si la specialistii care doresc sa aiba cat mai multe parghii pentru a rezolva problemele majore cu care se confrunta in domeniul lor de activitate. In era noastra (din anul 1993) exista grupuri cu parghii de ordin 0 si de ordin 1, in domeniul mecanicii sustinute cu 4 legitati noi in fizica. Prima lege a termodinamicii este respectata si de cele 8 parghii de ordin 0, deoarece: consuma mai multa forta de gravitatie decat produce parghiile de ordin 0, produce mai multa energie electrica decat consuma pentru ridicarea celor doua greutati conf. inventie. Forta de gravitatie gratuita roteste turbina gravitationala continuu si produce mai multa energie electrica decat consuma pentru ridicarea celor doua greutati conf. inventie si fig.1. Cei care nu inteleg oarece din cele mentionate mai sus si vor sa faca gimnastica mentala trebuie sa acceseze forum http://energie.ucoz.ro/forum/0-0-1-34

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s