A doua lege a termodinamicii

Un punct pe care aceasta il afirma este ca intr-un sistem inchins, totul va ajunge intr-o stare de egalitate. Un sistem inchis este un sistem care nu are influenta exterioara.

Un exemplu simplu ar putea fi in cazul a doua cani: una cu apa cu gheata si cealalta cu cafea fierbinte. Puse amindoua intr-o camera, cu timpul, cele 2 lichide vor ajunge sa aiba aceeasi temperatura. Legea a 2-a la lucru.

Alt punct care este tratat este entropia = lucrurile se strica, decad, putrezesc, se cariaza. Lucrurile se transforma din ordine in haos. Alt principu-cheie este ca lucrurile nu cresc in complexitate si alcatuire, ele tind sa scada. Problema cu evolutia este ca spune ca a fost o explozie Big Bang, 15 miliarde de ani in urma si ca de atunci lucrurile au crescut in complexitate si au inceput sa evolueze apoi viata a aparut si s-a dezvoltat la nivelul la care il stim astazi.

Dar asta violeaza legea a 2-a a termodinamicii. Unii spun ca legea a 2-a nu se aplica aici pentru ca pamintul este un sistem deschis. Ei zic ca avem viata pentru ca lucrurile au evoluat in complexitate, de la amoeba in mormoloci, in pesti… si au ajuns la omul de astazi. Din nou , o violare a legii a 2-a. Cind ei vorbesc de sistem deschis inseamna ca Pamintul primeste influente din afara, radiatii de la soare, meteors, etc. Dar pentru ca primim energie la intimplare face ca entropia sa creasca. Deci stricaciunea se intimpla mai repede , opusul a ceea ce zic evolutionistii ca din nimic, e un haos apoi viata apare instant si se dezvolta in complexitate.

Nu numai ca violeaza ratiunea, dar violeaza si legile stiintifice. Nu putem spune ca legea a 2-a afost violata inainte dar acum, cind putem vedea, nimic din univers nu o mai incalca. Nu e logic.

Reclame

13 gânduri despre „A doua lege a termodinamicii

 1. Un sistem inchis=un sistem adiabatic.
  Legea entropiei ds/dt masoara dezordinea unui sistem in unitatea de timp…
  Da Pamanyul nu e un sistem adiabatic si aparenta dezordine poate naste noi ordini.. Evolutia e ceva mult mai complex pentru a putea fi cuprins in mecanica newtoniana sau legile lui Maxwell.. Si asta pentru ca viul este materie + fiinta iar legile fiintei.. inca nu au fost teoretizate… Iar ceea ce apare ca disolutie pentru materie, poate fi baza evolutiei si transformarii controlate de fiinta…. Cine suntem? iata adevarata intrebare a vietii….

  • Dezordine si ordine, ca si bine si rau, sunt notiuni subiective ce tin de „interesul” unui observator. La nivel impersonal si cosmic, ele reprezinte doar etape momentane din sirul nesfarsit al transformarilor. Ele nu sunt bune sau rele prin ele insele, ci prin dorintele si aprecierile noastre. Evident, orice ordine are ca origine dezordinea, asa cum mentionau si vechii greci: Kosmos (ordine. gr.) s-a nascut din Haos (dezordine gr.)Niciuna din ele nu e vesnica iar reprezentarea antica generica era a.. sarpelui ce isi musca propria coada. Teoria evolutiei are intradevar multe lacune… iar explicatia „aparitiei” vietii pe Pamant… e probabil subordonata explicatiei: cum a aparut viata in…Univers? Personal am unele teorii iar singura explicatie valabila dar fi: viata nu a „aparut” ci a existat dintotdeauna, inclusiv… inainte de Big Bang.. Deci adevarata intrebare ar fi…”ce ESTE viata?”

 2. Intai de toate cred ca ar trebui sa redefinesc: intr-un Univers in care exista o entitate coordonatoare – Dumnezeu- nu poate exista… dezordine! Cu atat mai mult apare relativitatea intelegerii omenesti asupra a ceea ce ne inconjoara… Din punctul meu de vedere Big Bang… nu exista. In fond e vorba doar de …distanta intre elementele componente ale UNU-lui care aparent s-a modificat.,. Asta face ca UNU sa fie.,., MAI MULTI? Ma indoiesc…tot UNU a ramas! Iar daca spatiul si timpul sunt relative si depind de punctul de observatie si de observator..asa cum a demonstrat Einstein… lucurile devin si mai…dimple.. Nimic nu se dastiga, nimic nu se pierde, totul se transforma…Deci ..viata nu „apare” sau „dispare” si.. se poate manifesta in mod diferit..Nu vad nici-o contradictie.. Poate pentru nereligiosi este necesara o delimitare in timp a fiecarui element din Univers: cand incepe? ca sa stim..cand se termina… Dar in varianta Pantocreatiei – nu mai exista nimic in afara Creatorului.. Nihil Sine Deo.. Iar viata.. este atributul absolut al Creatorului, fara de care nimic nu ar fi putut exista sau ordona…Deci ce e viata… ar fi si intrebarea..”din ce e alcatuit…Dumnezeu?

 3. „Dezordinea nu poate naste ordine. Evolutionistii nu au nici o explicatie cum a aparut viata pe pamint.”

  Pentru ca nu asta este subiectul lor de expertiza. Totusi, s-a demonstrat ca, in anumite conditii, se poate obtine viata din materie inerta.

  „Alt punct care este tratat este entropia = lucrurile se strica, decad, putrezesc, se cariaza.”

  E vorba de lucruri nevii. Fizica vorbeste de lucruri nevii.

 4. a aparut al treilea principiu al termodinamicii dar dr.ioan toca de la liceul aurel vlaicu bucuresti a descoperit al patrulea principiu al termodinamicii ,si a propus si alte legi prof,phd.mircea h.orasanu

 5. cele mai importante rezultate bazate pe principiile termodinamice sunt cele in care apar tensori cu distributii integrale sau in situatiile solenoidale ,si cu divergente

 6. in romania ce invatam la tot felul de scoli este oarecum multumitor pentru diverse diplome,care merg deocamdata in acest tinut ,sau aceste tinuturi;intr-adevar sefii de gasca sau gasti, numite de obicei firme pentru dezvoltarea romaniei ,in mod ca acum ,deci nicaieri,citesc cand reusesc,cam ce se scrie in diplome,dar nu inteleg nici in ruptul capului ,si in acest caz trebuie apelat la foruri,numite de unii guvern ,guvernanti,pres.si inca multe ,etc.ei atunci intervine dezvoltarea invatamantului ,cu universitati,scoli centrale,ismb,directori care manevreaza multe si multi,acum este acum adica apare entropia putin cate putin,s-a strans averea ;iata ce bine functioneaza invatamantul si putem proba ;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s