Obligarea individului sa cumpere asigurare medicala este neconstitutionala

In 23 Octombrie, un reporter a aintrebat-o pe Nancy Pelosi, a 3-a in linia presedintiei: „Doamna Speaker, unde in Constitutie este data Congresului puterea de a obliga un individ sa cumpere asigurare medicala?” Pelosi a dat din cap si a intrebat de doua ori: „Esti serios? Esti serios?”, ca apoi sa mentioneze „Aceasta intrebare nu este serioasa.”

Constitutia nu da putere nici unei ramuri din guvern ca sa forteze un individ sa faca ceva doar pentru ca exista. Daca aceasta putere ar fi constitutionala, atunci Congresul ar putea sa faca orice. Ar putea sa ne oblige sa cumparam un Chevrolet pentru a sustine industria auto detinuta de guvern, ne-ar putea obliga sa crestem griu (10 buseli fiecare) sau sa ne oblige sa cumparam orice vor ei.

James Madison – tatal Constitutiei – a spus ca daca oamenii ar fi ingeri, nu ar fi necesar nici un fel de guvern. Daca ingerii ar guverna oamenii, nu ar fi necesara nici o limita asupra guvernului. Dar pentru ca nici oamenii si nici guvernele care le fac nu sint ingeresti, guvernul si limitele asupra lui sint necesare pentru libertate. Politica ne spune ce am vrea sa facem, dar Constitutia ne spune ce avem voie sa facem, iar acestea trebuie sa le tinem separate.

Scopul nu scuza mijloacele, pentru un simplu motiv – libertatea. Libertatea necesita limitari puse guvernului.

Cineva trebuie sa-i explice asta lui Pelosi. Serios.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s