Majoritatea politicienilor din Washington, DC il dezonoreaza pe G. Washington

El ar fi putut fi rege. Doar sa accepte. Multi dintre parintii fondatori au aprobat acest lucru. Dar George Washington a avut intelepciunea de a nu accepta.

Decizia lui G. Washington de a nu accepta sa fie regele Americii a modelat Republica pentru multi ani. Chiar si astazi sintem inca binecuvintati de aceasta decizie, desi multi se intreaba daca mai traim intr-o republica. Judecind dupa legile date in ultimul timp am tendinta sa cred ca Republica decade. Va fi nevoie de pasiune din partea americanilor iubitori de libertate pentru a restaura Republica, pasiune din partea celor cu caracter ca al lui Washington.

Caracterul l-a definit pe Washington. Din pacate, in orasul numit dupa el, caracterul este cel mai greu de gasit. In ciuda scolilor prestigioase frecventate, cariere briliante, afaceri banoase, locuri bune de munca sau conectii importante, oamenii din ziua de azi, in general, sint ignoranti cind vine vorba despre principiile de baza ale unui guvern bun.

Nu e de mirare, de fapt nici nu este in intregime vina lor. De generatii nu se mai preda in scoli filozofie, economie si forme guvernamentale. Aceste subiecte, considerate de maxima importanta de catre parintii fondatori pentru conservarea unei natiuni libere, au fost inlocuite de ideologii, patriotism gol si de „compasiune”.

Elevii au fost invatati ca capitalismul naste egoism si coruptie iar guvernul este solutia la toate (hai sa ne uitam in manualele ce descriu Marea Depresie). In timp ce americanii stiu ca comunismul si verisorii lui au esuat, acestora li s-a spus ca viata nu e corecta si ca guvernul este responsabil sa rezolve toate lucrurile. Evident, este o contradictie, dar copiii nu au fost invatati sa recunoasca sofismele.

In general, oamenii nu-l citesc pe Locke, care a crezut ca existenta lui Dumnezeu este singura explicatie logica si ca toti oamenii sint creati egali. Ei nu-l citesc pe Jefferson, care a crezut ca drepturile sint date de Dumnezeu si ca o tara libera depinde de aceasta convingere. Ei nu-l citesc pe Blackstone sau pe Cicero care a crezut ca statul trebuie supus unor restrictii pentru ca libertatea individuala sa existe.

Dar parintii fondatori au citit toate astea. Nu doar cei din guvern, care au dezbatut Constitutia, dar majoritatea americanilor au fost familiarizati cu mintile mari din trecut si prezent.

Oamenii de azi, inclusiv politicienii sint ignoranti in toate acestea. Ei nu pot sa-si dezbata in mod logic pozitia lor. Acestia pot doar sa faca apeluri emotionale: „Cum stam noi aici cind copiii mor de foame, oamenii isi pierd locurile de munca, copiii nu primesc o educatie adecvata, oamenii au nevoie de asigurare medicala…” Ei habar nu au despre principiile care stau in spatele acestor decizii. Dar sint destul de destepti sa inteleaga ca banii si puterea pot fi acumulate prin furtul proprietatilor oamenilor, pretinzind ca favorizeaza saracii.

Ei sint foarte bine versati in rau, dar nu au nici o conceptie despre bine. Iar noi continuam sa alegem astfel de oameni.

Reclame

2 gânduri despre „Majoritatea politicienilor din Washington, DC il dezonoreaza pe G. Washington

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s