America este cea mai mareata tara din lume – 2

Drepturi egale

In 1939, razboiul a inceput si o banca de alimentare a fost stabilita. Toate produsele alimentare au fost rationalizate si puteau fi achizitionate numai cu ajutorul bonurilor alimentare. In acelasi timp, angajarea cu norma intreaga a fost obligatorie prin lege, ceea ce insemna ca in cazul in care nu ai loc de munca nu primeai bonuri, iar fara ele mureai de foame.

In scurt timp ordinul de recrutate a fost implementat. Tinerii, barbati si femei, au fost obligati sa se inroleze pe timp de 1 an. In timpul zilei, fetele lucrau la ferma, iar seara se reintorceau la cazarma pentru instruirea militara, la fel ca si baietii. Au fost instruiti sa fie anti-tunari de aeronave si au fost folositi in liniile din fata ale razboiului. Cind mi-am vizitat prietenii si familia, cei mai multi au ramas schiloditi emotional pentru ca pur si simplu nu au fost pregatiti sa infrunte ororile razboiului.

Hitler a restructurat familia prin centrele de ingrijire a copilului

Cind mamele au trebuit sa faca parte din forta de munca, guvernul a institutit imediat centrele de ingrijire a copilului. Copiii de la 4 saptamini pina la virsta scolara puteau fi lasati acolo 24 de ore, 7 zile pe saptamina, sub ingrijirea totala a guvernului. Statul a crescut o intreaga generatie de copii. Nu mamele au fost prezente, ci oameni de inalta calificare in psihologia copilului. Atunci nimeni nu a mai vorbit de drepturi egale. Stiam ca le avem.

Ingrijirea medicala si afacerile mici au avut de suferit sub controlul guvernului

Inainte de Hitler am avut ingrijire medicala foarte buna. Dupa Hitler, ingrijirea medicala a fost nationalizata, gratuita pentru toata lumea. Doctorii au fost platiti de guvern. Dar pentru ca era gratis, oamenii mergeau la doctor pentru orice. Cind doctorul venea la 8 dimineata la birou, il asteptau deja 40 de oameni, iar in acelasi timp spitalele erau pline. Daca aveai nevoie de o interventie chirurgicala electiva, trebuia sa-ti astepti rindul 1-2 ani. Nu au existat bani pentru cercetare pentru ca au fost turnati in medicina socializata. Cercetarea din scolile medicale s-a oprit, astfel incit cei mai buni doctori au parasit Austria si au emigrat in alte tari.

Cit despre asistenta medicala, ratele de impozitare au ajuns pina la 80% din veniturile noastre. Proaspetii casatoriti au primit un imprumut de $1000 din partea guvernului. Au fost programe mari pentru familii. Ingrijirea copiilor 24/7 si invatamintul au fost gratuite. Liceele au fost preluate de catre guvern si bursele au fost subventionate. Toata lumea a avut dreptul sa primeasca de pomana, haine, alimente si locuinte.

Am avut o agentie de monitorizat afacerile. Cumnatul meu a avut un restaurant care a avut mese patrate. Oficialii guvernului au spus ca trebuie sa le inlocuiasca cu mese rotunde. Apoi au zis ca trebuie sa puna facilitati suplimentare la baie, etc. El nu a putut sa satisfaca toate cererile. Curind a iesit din afacere. Daca guvernul detinea afacerile mari iar cele mici nu existau puteau fi in control.

Am avut o agentie pentru protectia consumatorului. Ni s-a spus cum si ce sa cumparam. Libera initiativa a fost abolita. Am avut agentie de planificare pentru agricultori. Agentii mergeau la ferma, numarau animalele, apoi spuneau fermierilor ce si cum sa produca.

va urma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s