Primul Amendament

Congresul nu are voie sa faca nici o lege pentru respectarea unei religii, sau interzicerea exercitarii libere a acesteia; ori limitatea libertatii de exprimare, sau a presei, a dreptului oamenilor de a se aduna pasnic, precum si de a adresa petitii guvernului.

De ce sint incluse libertatea de a practica orice religie, libertatea presei si libertatea de a se aduna intr-un amendament? pentru ca toate acestea implica libertatea de constiinta. Dreptul de a crede in orice, de a vorbi si de a organiza intilniri este fundamental in a fi liber. De asemena, este unul din primele lucruri unde guvernul ataca. Atita timp cit oamenii pot spune ceea ce vor, ei vor spune lucruri impotriva guvernului si liderilor lor.

Multe dintre coloniile de la inceputul Americii au avut religii oficiale. Oameni care au avut alta religie au trebuit sa plateasca taxe suplimentare, au fost exclusi de la functiile publice si exclusi de la vot. Fondatorii Americii au vazut modul in care guvernele europene au fortat oamenii in materie de religie, chiar si la varsare de singe, si au stiut ca asa ceva nu are voie sa se mai intimple. Cum poate un guvern pamintesc, facut din oameni supusi greselilor, sa fie responsabil pentru destinul etern al unui suflet? Controlul asupra religiei nu a fost niciodata pentru binele oamenilor, ci pentru a consolida puterea cuiva. S-a considerat ca fiind mandat dincer. oamenii au fost amenintati nu numai cu distrugerea acestei vieti, dar si a vietii vesnice. Mai presus de toate, Constitutia a fost conceputa pentru a limita puterea guvernului asupra oamenilor, nu pentru a avea putere asupra lor.

Unii dintre fondatori au spus ca cele 10 Amendamente nu sint necesare, dar avind in vedere ceea ce stim acum, am putea fi recunoscatori ca au fost adoptate, pentru ca si asa, oamenii sint atacati in mod constant in drepturile lor.

Reclame

Un gând despre „Primul Amendament

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s