O fata din Texas la orchestra statului

Katherine Kappelman, o fata in clasa a 10-a care face scoala acasa, a fost aleasa sa cinte la orchestra statului Texas. In 13 Februarie are loc Conventia Educatorilor de muzica unde Katherine va cinta la harpa.

Sora sa, Elise, a fost aleasa sa cinte la flaut. Se pare ca nu au avut probleme cu socializarea.

Reclame

15 gânduri despre „O fata din Texas la orchestra statului

 1. Eu am facut mentionarea cu socializarea. Sint peste 2 milioane de copii care invata acasa si dovedesc peste tot pe unde se duc ca sint mai bine pregatiti academic, social, si psihologic.

  Pericolul vine din partea celor care sint in centrele de indoctrinare publice. Acolo vezi droguri, sex, batai…etc. halal socializare….

 2. Daca tu ai facut mentiunea asta inseamna ca este un gand care te bantuie.
  Vad ca esti puternic impotriva sistemului public. De.. indoctrinare, nu?
  Am o intrebare: cine le preda acestor copii? De unde vin acei oameni? Sau invata ei singuri?

 3. In general, copiii sint invatati de parinti. Apoi, daca parintii considera necesar, angajeaza pe altcineva sa le predea anumite materii, pe care parintii, din anumite motive nu le preda.

  Toata lumea care aude pentru prima data de invatarea acasa isi pune aceasta intrebare: dar cu socializarea cum ramine? Prin posturile aste am vrut sa arat ca nu exista aceasta problema.

 4. Socializarea este discutabila si in situatia in care copilul este la scoala.
  Iar despre cealalta chestie, parintii au cunostinte limitate despre ceea ce ar trebui sa invete un copil. Pur si simplu pentru ca acum lumea impinge spre super specializare.

 5. Nimeni, niciodata nu o sa stie tot ce se poate sti despre un subiect. Fiecare copil are interesele lui, fiecare parinte are standarde diferite.

  Aici intram in subiectul drepturilor. Cine are dreptul sa puna un standard copiilor? Statul sau parintii?

  Cei care vor sa controleze mintile cetatenilor, cei care vor indoctrinare, spun ca statul. Ce care cred in drepturile omului, spun ca parintele are dreptul sa-si creasca copiii cum vrea. Precum si copilul are dreptul sa fie invatat de parintii lui.

 6. Şi tu practici îndoctrinarea. Chiar aici pe blog.
  Exact acelaşi model ilustrat de Orwell în 1984, acelaşi model folosit cu succes în comunism: numai ştiri pozitive, numai ştiri care să ne susţină ideile. Să combatem indiferent de argumente.
  Şi tu îţi doreşti să controlezi minţile. Cel puţin ale propriului copil. Prin însăşi faptul că îi predai numai ce doreşti să ştie. Spui mai sus: „materii pe care părinţii din anumite motive nu le predau”. Nu sunt anumite motive, este faptul că nu au capacitatea necesară. Şi nu e nicio ruşine, de aia există facultăţi de matematică, fizică etc pentru ca cineva să se specializeze şi să poată preda copiilor dincolo de nivelul de diletant.
  Aştept o ştire cu un homeschool-child cu performanţe deosebite într-un domeniu al ştiinţelor reale, nu umaniste şi nu sportiv.

 7. Si daca iti dau o astfel de dovada, ce rezolv? La fel ca si zaqk, nu vrei sa vezi si cealalta posibilitate, doar sa facem schimb de comentarii.

  Daca esti interesata, citeste celelalte posturi de pe acest blog, si sint sigura ca vei avea o idee a ceea ce inseamna homeschool.

 8. Dacă aveai dovada o dădeai 😀
  Eu nu sunt împotriva homeschooling, ba chiar mi se pare minunat. Combinat cu sistemul tradiţional. Ştiu, am citit că tu nu eşti de acord pentru că copilul „poate fi suprasolicitat”. Ia să încerc eu să traduc ghilimelele: nu-i permiţi să-şi depăşească limitele şi să asimileze două tipuri diferite de învăţământ + interacţiunea socială doar pentru simplul motiv că tu eşti împotriva acestui sistem controlat de guvern. Păi hai să vedem, cine-i mai comunist aici?

 9. De unde sti ca nu asimileaza interaciunea sociala? Atitea prejudecati exista, ca e greu sa aduci un argument.

  Se presupune ca copiii nu sint socializati, nu sint bine pregatiti, nu se pot realiza la adevarata lor capacitate, etc, etc. Dovezi? Nici una.

  Dar asa sint multi. Fac afirmatii pe ceea ce cred ei ca ar fi, nu cu dovezi valide. Daca vrei sa argumentam cu dovezi, e una, dar daca vrei sa argumentam cu ideologii, este alta.

 10. Eu n-am spus nimic din ce spui tu mai sus. :)))))))))))))))))) Am spus însă că TU încerci să-l limitezi, iar asta nu ai combătut, ai preferat să nu „observi” că am scris şi asta. Ai mai făcut asta şi în alte comentarii, din câte am citit. În schimb, alegi să combaţi lucruri pe care eu nu le-am spus.
  PS: în America bănuiesc că e ziua acuma, la noi aici e noaptea, nu are rost să pierd timpul, îţi doresc o zi excelentă.

 11. Uite, ştiu că ăsta este un comentariu răutăcios, însă trebuie să-l las: vii se scrie cu 2 „i”. Asta referitor la calitatea homeschooling. Şi nu e singura greşeală pe care am observat-o până acum.
  Acolo cu „se presupune” răspundeai unui comentator care era interesat de un răspuns real. Mi-e greu să cred că i-ai răspuns bănuind că nu ar fi de acord cu homeschooling. Hai să fim serioşi, nu e nimeni prost…..
  Cum ziceam, o zi faină 🙂

 12. Ai spus in celalalt comentariu ca un parinte nu poate suplini o armata de profesori. Deci un parinte nu-si poate educa adecvat copilul. Ce se deduce aici? Ca afirmi ca acei copii invatati acasa nu sint bine pregatiti.

  Deci: combat exact aceleasi lucrui pe care le-ai adus in discutie.

  Eu il limitez, dar statul nu? Sa fim seriosi. Daca un copil merge la directorul scolii si spune ca vrea sa studieze mai multa matematica dar mai putina biologie, ce crezi, il lasa?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s