Recensamint 2010

Conform Constitutiei, Article 1, Section 2:

Representatives and direct Taxes shall be apportioned among the several States which may be included within this Union, according to their respective Numbers, which shall be determined by adding to the whole Number of free Persons, including those bound to Service for a Term of Years, and excluding Indians not taxed, three fifths of all other Persons. The actual Enumeration shall be made within three Years after the first Meeting of the Congress of the United States, and within every subsequent Term of ten Years, in such Manner as they shall by Law direct. The Number of Representatives shall not exceed one for every thirty Thousand, but each State shall have at Least one Representative;

Deputatii sint alesi in functie de cite persoane sint in acel stat, un deputat la 30.000 de oameni. Nu scrie niciunde ca trebuie sa se cunoasca numele fiecarei persoane, data nasterii, rasa, sau originea. Asa ca nici eu nu am completat aceste date.

Reclame

5 gânduri despre „Recensamint 2010

 1. Si eu m-am gindit la asta. Dar este cerut de Constitutie, deci e legal. Ceea ce nu este legal, insa, este sa sa se ceara numele persoanelor, numarul de telefon, data nasterii. Uita-te la intrebarile despre rasa si origine. Cine ar putea raspunde la intrebarile lor daca nu cineva de rasa UMANA?

  Origine? Ce inseamna origine? In America sint oameni veniti de pretutindeni. Ce origine are cineva nascut dintr-o mama filipineza si un tata mexican?

  Iar acolo te intreaba daca esti „negro”. Daca l-as face pe Obama „negro” nu ar sari astia in sus ca sint rasista? Dar pe mexicani ca-i face „chicano”?

  Serios, Rodica, astia sint mai rasisti decit cei de la KKK.

 2. Nu masi stiu ce m-a intrebat…pentruca daca nu am scris, m-a cautat unu pe acasa si fiindca eram la lucru a lasat cardul la Laura cind era inca aici si a lasat vorba sa-l chem, la telefon ca daca nu sint in trouble. Asa ca l-am chemat. Stiu ca m-a ametit cu intrebarile. Mi-aduc aminte ca m-a enervat ca m-a intrebat citi bani fac eu, citi copii, chestii din astea pe care guvernul le stie de la incomtax anyway…de ce sa ma mai intrebe odata?

  Ei…a trecut…deocamdata…

 3. Ha ha..aceeasi dilema o am si eu.De ce vor astia sa-mi stie rasa?Si asa pe la mine prin sat p’aci majoritari sunt hispanicii. Ce mai conteaza un 5% „alta rasa”?
  Si apoi…de unde sa stiu eu la 1 Aprilie cati vor sta la mine-n casa? Ca doar nu o sa dau in cartile de tarot sa aflu.
  De ce nu ma intreaba statutul aici?Cred ca asta ar fi mai important si interesant de aflat…!
  Cristina ,imi pare bine ca ti-am descoperit blogul. 🙂

 4. Bine ai venit!

  Cum se mentioneaza pe hirtie, hispanicii nu sint o rasa. O alegere era daca esti Latino. Grea intrebare. Romanii se trag din latini. Sintem si noi latino? Considera guvernul si romanii ca fiind latino?

  Nu e vorba ca ce conteaza alta rasa, conteaza ca nu au dreptul sa stie. De ce vor sa stie? De ce face diferente rasiste?

  De ce ar conta statutul pentru guvern? Ei stiu ca le vor da la toti amnesty, astfel cumparind voturile. Si uite asa….debandada se asterne incetul cu incetul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s