Educatia: Socialism sau libertate?

.
In ciuda faptului ca SUA cheltuieste pe educatie mai mult decit orice alta tara din lume, elevii din sistemul public de invatamint au un punctaj cu mult sub media mondiala in matematica si alfabetizare. De ce asta? Documentarul „Cartel” incearca sa raspunda la aceasta intrebare. Din punctul meu de vedere nu atinge nici macar suprafata problemei.

Deci dupa ce ca este dovedit ca guvernul nu ar trebui sa intervina in invatamint, in primul rind pentru ca e neconstitutional, apoi pentru ca nu e in stare sa administreze nimic care nu-i este dat sa administreze, odata cu semnarea legii pentru asigurare medicala, a semnat si nationalizarea imprumuturilor bancare pentru platirea studiilor universitare.

Acesta este primul pas catre nationalizarea sistemului educational. Pe masa de discutii deja se afla o lista cu componentele cheie pentru standardizarea educatiei si uniformitate nationala.

Copiii au ajuns sa fie vazuti ca niste articole de comert, ca o marfa cu care tara poate sa-si creasca puterea economica intr-o economie globala. Acesta este visul socialist.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s