Cum se redistribuie averile

.
Voi discuta conceptul „avere, bogatie”. In ultimul an au fost discutii despre ideea nebuna de „redistribuire a averilor”. Din pacate, in cele mai multe dintre aceste discutii despre „redistribuire averilor” nu se gaseste nimeni sa spuna ca cineva trebuie sa creeze „avere” inainte de a putea fi redistribuita.

Conform autorului cartii, nu se poate redistribui mai multa avere decit este creata. Adica, nu poti da mai multi bani decit atiti citi ai.

De exemplu, sa presupunem ca traiesti intr-o tara unde traiesc 10 oameni. Din acestia 10, 4 din ei lucreaza in sectorul privat. Ceilalti 6 lucreaza ori pentru guvern, ori sint in somaj. Este important de stiut ca atunci cind cineva lucreaza pentru guvern, chiar daca lucreaza pentru salariul lor, acei bani vin de la guvern. Deci inainte ca acea persoana sa fie platita, guvernul trebuie mai intii sa ia bani de la altcineva, sub forma se taxe.

In exemplul nostru, sa zicem ca guvernul vrea sa redistribuie averile prin taxarea celor „bogati” pentru a oferi celor care cred ca li se cuvine ceva. Pina la urma, costul pentru birocratia guvernamentala sa ofere educatie, ingrijire medicala, ( alocatii pentru copii, pensii), acoperis deasupra capului celor 6 oameni, va ajunge sa fie de $1 milion. Dar, cei 4 oameni din economie care produc ceva, fac $200,000 fiecare, la un total de $800,000. Deci chiar daca bogatii sint taxati 100%, tot nu sint destui bani sa fie acoperite promisiunile facute celor 6 oameni, raminind de acoperit inca $200,000.

Aici va incepe sistemul sa se prabuseasca. Politicienii nu au cum sa plateasca diferenta. Cineva trebuie sa produca pentru a putea fi bani disponibili. Adica nu poti plati mai multi bani decit produci.

Daca cineva primeste ceva pe „gratis” de la guvern, asta inseamna ca altcineva din economie trebuie sa produca destul ca sa acopere nu numai cheltuielile lui, dar sa acopere si cheltuielile altora. Asta va ajunge ca mai multi sa ia de la guvern, dar nu vor fi destui ca sa plateasca guvernului, ajungind la prabusirea sistemului. Producatorii nu vor putea crea destule „averi” ca sa-i sustina pe ceilalti.

Sper ca acei care asteapta de la guvern sa primeasca ceva, sa inteleaga ca guvernul trebuie sa ia de la altcineva ca ei sa primeasca.

Socialism curat!!!!!!!!!

Reclame

33 de gânduri despre „Cum se redistribuie averile

 1. Frumos articol. Simplu.
  As intra mai adanc si as spune [sper la fel de simplu] ca:
  – parintii mei au lucrat 10-20 de ani si au cotizat la stat pentru problemele altora, scoala gratuita a altor copii, servicii medicale altor oameni
  – cand am ajuns eu la scoala, statul nu mi-a mai cerut bani si au cotizat altii pentru educatia mea
  – pe baza faptului ca eram elev/student statul nu percepea taxe cand eram bolnav
  – la terminarea studiilor m-am angajat si eu cotizand cu partea mea, ajutand la randu-mi pentru educatia, spitalizarea concetatenilor

  Ca urmare, inteleg ca statul trebuie sa ia de la altcineva ca sa-mi dea mie dar si eu am dat sau voi da la randul meu. Problema consta in faptul ca statul nu face o contorizare fidela a cotizatiilor noastre cat si a cheltuielilor pe care le are cu fiecare dintre noi. Ar fi o munca laborioasa.

  Am ramas la concluzia ca partea mea e doar cotizatia la biserica [zeciuiala] nu si scanarea drumului fiecarui banut dat. Prin urmare as spune ca las politicienii sa-si faca treaba iar partea mea e plata taxelor la timp si rugaciunea. Insa de multe ori sistemele de stat au nevoie de o revigorare a parametrilor adoptati si pentru asta e nevoie de sesizari catre protectia consumatorului.

 2. Pingback: Sistemul taxelor la stat « Consumatoru

 3. Nu neg ca cercul vicios continua….Dar pentru ca se intimpla asa ceva, tarile se afla in mizeria economica prezenta.

  Nu, statul NU TREBUIE sa ia de la cineva ca sa-ti dea tie, asta daca vrem sa spunem ca nu traim intr-o tara comunista. Intr-o tara libera, fiecare are datoria sa se guverneze singur.

  Treaba statului este sa ofere securitate nationala, interna si externa si sa dea legi in asa fel ca oamenii sa traiasca asa cum vor.

  Este gresit ca sa cotizezi la stat pentru problemele altora, precum si altii sa cotizeze pentru noi. Mai ales, fiind crestini, trebuie sa lucram si sa fim responsabili pentru noi si familia noastra. Niciunde in Biblie nu ni se arata ca vreun evreu a luat pensii de la stat, nu li s-a dat alocatii pentru copii, nu li s-a platit ingrijirea medicala, somaj, sau orice alt ajutor social in care este implicat statul.

  Cum ramine cu versetul biblic:

  Caci, cind eram la voi, va spuneam lamurit: “Cine nu vrea sa lucreze, nici sa nu manince”. 2Tesaloniceni 3:10 ???

  • Stiu, oamenii normali pun bani deoparte pt zile negre.
   Dar sunt tot mai frecvente cazurile in care e nevoie de zeci de mii de euro pentru a salva viata acelui om. Aici intervine statul. Ar trebui.

   Pavel a amintit de dreptul sau ca cetatean roman chiar si doar a-i face sa tremure pe cei care au ordonat biciuirea lui. Isus s-a supus fara cârtire decretelor imparatului si a mers la recensământ. Pavel ne indeamnă să ne rugăm pentru mai mari pentru că tot Dumnezeu i-a pus să conducă chiar dacă unora nu ne place cum ne conduc și ce măsuri aberante iau. Pavel ne îndeamnă să ne supunem regulilor de conviețuire în societate, să plătim ce-i al cezarului și să fim harnici, să lucrăm. Pe vremea aia nu era somaj, pensie, etc, dar nu trebuie sa intram in extrema sa spunem ca ceea ce nu era sau nu s-a scris e păcat.

   Nu se opune nici tranzacțiilor între noi. Aceste biruri/obligatii si beneficii/drepturi sunt tranzactii intre cetatean si stat. Odata adoptate nu-i de competenta mea să le abrog. Pentru că asta ar insemna să plec dintre oameni și să locuiesc ca un sălbatic în pădure.

   Am văzut cum s-au guvernat singuri oamenii. Trăim cea mai mare libertate din partea statului și crizele vin gârlă pentru că oamenii trăiesc cum doresc, au luat credite cat au dorit. Tot statul e vinovat ca i-a lasat. Fara legi am trai nu o libertate personala ci un haos. In Ierusalimul ceresc exista legi scrise in inima si mintea noastra, nici un imoral nu va trai acolo, ci doar cei care asculta.

   Atata timp cat e obligatia mea ca cetatean nu mai conteaza ce cred eu. Nu mi se pare gresit sa cotizez. E partea mea pentru ca stau in tara asta. Si cand stiu ca statul foloseste fondurile astea spre educatia și serviciile medicale ale semenilor mei voi cotiza cu plăcere. 19% TVA pentru orice produs, 16% din orice venit.

   Haide să înființăm noi un stat, nu punem taxe, fiecare pentru el. E o mare discrepanță însă față de principiile și actele bisericii primare: toți își puneau averile la picioarele apostolilor, cotizau cu tot ce aveau, trăiau ca frații.

   Legat de verset e clar ca omul lucreaza pentru a pune ceva pe masa. În prezent se câștigă nu doar o pâine ci sute, mii de pâini pe zi, salariu. Și tot nu e de ajuns. Confortul personal devine idol. „da-mi painea de astazi, nu mai mult sa nu ma mândresc, si nici mai putin sa nu cersesc”
   Dar șomerul nu și-a găsit de lucru, a cotizat, și statul a prevăzut lucrul ăsta așa că i-a pus deoparte, din cotizațiile date, o parte, pe care o folosește în perioada asta. E ideal să nu ajungem aici, dar în cazuri extreme există o soluție chiar dacă n-ai ce să le pui copiilor pe masă ce să mănânce. Și dacă tot e prevăzută și această soluție de ce n-aș folosi-o ? Chiar dacă am pus bani deoparte pentru astfel de zile negre, aș putea dona suma primită de la stat folosită în nuștiuce măsuri complexe, făcând un bine unui sărac. Cu toate astea nu am luat niciodată șomaj. E doar un exemplu.

   Statul are reguli. Dar esența rămâne aceeași la orice țară de pe glob. Și aceste reguli se pot modifica, se abrogă, se adoptă zilnic, se mulează pe armonia masei cetățenilor. Nu prea s-au schimbat multe de-a lungul vremii, biruri am plătit de când se știe omenirea, moralitatea a căpătat o definiție și are un standard, odată depășit îți pierzi libertatea. Au apărut și aceste beneficii/drepturi ale cetățeanului odată cu globalizarea și emigrarea.

   prea lung postul ăsta 😦

 4. Nu e lung postul, e bine ca putem comunica 🙂

  Cind ma refer ca fiecare trebuie sa se guverneze singur, inseamna ca fiecare are datoria sa-si aiba grija de ai lui si de cei din casa lui. Cind ma refer ca fiecare are dreptul sa traiasca cum vrea, ma refer ca poate face asta atita timp cit nu incalca drepturile aproapelui sau. Pentru asta trebuie sa fie legi, sa se asigure ca drepturile cetatenilor nu sint incalcate unii de altii. Trist este ca aceste drepturi le incalca chiar statul, si nimeni nu zice nimic. 😦

  Daca cineva traieste in promiscuitate si contacta HIV, nu are dreptul sa-mi ceara mie bani, prin guvern, ca sa se trateze. Tratamentul cade pe spinarea lui.

  Daca se intimpla ca cineva sa nu aiba bani pentru o operatie, ideal ar fi sa mergi la frati, la biserica, la neamuri, la cunoscuti, sa iei cu imprumut. Statul nu ar trebui sa se implice in asa ceva.

  Pavel si-a cerut drepturile (lucru pe care romanii nu-l fac), nu a cerut program social de la stat. Cerindu-si drepturile lui, nu a incalcat drepturile altora. Mergind sa se inscrie la recensamint, familia lui Isus nu a cerut program social, nu a incalcat drepturile nimanui cu datul semnaturii. Spunindu-ne sa ne rugam pentru cei de la putere nu incalca dreptul nimanui.

  Daca statul face ceva care este impotriva principiilor lui Dumnezeu, trebuie sa luptam si sa schimbam legile, nu sa zicem ca asa a vrut Dumnezeu si sa stam cu miinile incrucisate.

  Obligatia noastra ca cetateni este platim pentru serviciile care mentin linistea si siguranta cetatenilor. Sa platim pentru grasimea depusa pe arterele cuiva, pentru alcoolul din ficatul cuiva, pentru STDs (sexually transmited diseases), etc. nu sta in datoria noastra de cetateni. De asemenea nu este datoria noastra de cetateni sa platim alocatiile copiilor nimanui, doar ai nostri, nici ajutorul pentru inmormintarea nimanui, nici pensia nimanui.

  Dreptul meu, ca om, ca cetatean, dupa ce imi platesc taxele care ajuta ca sa tina tara si cetatenii in siguranta, este ca copiii mei sa se bucure de sudoarea mea, nu altii.

  Atunci cind oamenii au locuri de munca, nu isi pun bani deoparte pentru cazuri de boala sau pentru pensie, pentru ca stiu ca sint alti fraieri care platesc pentru ei. Daca oamenii nu ar mai fi taxati in halul in care sint, ar avea mai multi bani de pus deoparte si nu ar fi nevoie sa apeleze la stat.

  Iar aici am ajuns la miezul problemei. Statul vrea ca oamenii sa fie dependenti de el, pentru ca numai atunci ii poate controla.

  • …sistemurile! de asigurari cum ti se par? e vorba de casa, masina, sanatate, viata…

   am vrut sa zic ca cam aceeasi treaba e si cu asigurarili!: eu platesc de ma rup lunar si pentru sanatate si pentru casa si pentru masina si nu comentez cu toate ca beneficiaza mai mult altii la fel e si cu statu
   acu’ cre ca mai ‘nteles?! …

   • Si eu platesc pentru sanatate, casa si alte alea, si nu ma pling, pentru ca le-am cumparat ca am vrut sa le cumpar. Dar daca trebuie sa platesc pentru sanatatea altora, vreau sa am un cuvint de spus la ce maninca. Data viitoare cind vad niste grasi in linia de platit cu ceva cirnati o sa-i iau din carut si o sa le spun ca eu le platesc testul si medicamentele de colesterol, am dreptul sa le spun ce sa manince. E bine?

   • Si eu am platit asigurarile si ptr casa, si ptr timpul liber (sanatate accidente) si ptr masina.

    Cugetand putin la viata din tara si la faptul ca ani de zile mosii si stramosii nostri au trait fara asigurari m-am gandit de ce platesc eu atat de multe asigurari. Mi-am intrebat o ruda si mi-a spus ca ea crede in Dumnezeu ca acolo are asigurare.

    Am gandit, m-am cam sucit si pana la urma cu greutate am renuntat la tate asigurarile, in afara de cea obligatorie ptr masina.

    Aveti voi idee cat de mult ne lasam vandute sufletele si in acelasi timp inca mai gandim ca credem in Dumnezeu? Chiar credem?

 5. Cristina ,

  vezi sa nu te ingaduie Dumnezeu sa ai nevoie de bani de vreo operatie scumpa ( sa zicem 100.000$ ) si sa nu-i ai , ca sa vezi cit de rau este . Nu te mai umfla in pene tu care nu ai avut probleme serioase de sanatate pe termen lung , care depasesc costurile a toate neamurile tale . Dregatorii sint slujitorii lui Dumnezeu ca sa si ajute pe cei in nevoie .
  Ai facut tu vreodata vreun credit asa de vreo 50.000$ ca sa ajuti un nenorocit care a avut nevoie de operatie , ca sa nu mearga la stat sa-l ajute ? Daca nu , atunci mai bine taci si multumeste lui Dumnezeu ca nu ai avut nevoie de sute de mii de dolari ca sa te pastrezi in viata .

  • Imi place cum vorbesc unii. Habar nu au, dar dau din gura. De unde stii tu ca nu am avut, sau nu am, probleme serioase de sanatate pe termen lung?

   De aceea exista companii de asigurare, pentru a te asigura in cazul in care este necesar de operatii mai scumpe si le poti acoperi, nu? De ce sa iau eu credit de la banca, cind persoana respectiva are sansa sa-si cumpere asigurare medicala? Si daca e pina intr-acolo, daca ne stringem 50 de persoane si sa dam fiecare $1000, nu este nevoie de credite bancare pentru a ajuta pe cineva in nevoie. Se poate, numai sa se vrea.

   Apoi, nu stiu cum este in Germania, dar in America, chiar daca nu ai asigurare si nici bani sa platesti, poti face un contract cu doctorul/spitalul si sa platesti in rate. Exista multe posibilitati, fara sa fie nevoie sa apelezi la stat.

   Dregatorii lui Dumnezeu nu sint pusi sa-i ajute pe cei in nevoie. De unde ai scos asta? Ei sint pusi sa mentina dreptatea si legile lui Dumnezeu.

 6. ” Nu este datoria noastra sa platim alocatiile copiilor nimanui , ajutorul de inmormantare si pensia nimanui .”

  Cristina , vorbesti prostii mari care miroase a egoism si individualism, ( auzi doar ai nostrii ) . Atunci nici asigurarea masinii sa nu iti plateasca accidentul de masina atunci cind faci zob un bolid de 300.000$ . Pai tu crezi ca amarita aia ta de prima de asigurare pe care o platesti iti acopera riscuri de pina la 100.000.000€ , asa cum este in Germania ? Ori daca faci o paguba de vreo 2.000.000$ , nu ia asigurarea din banii altora si iti plateste paguba ? Altfel ai sta la inchisoare toata viata sa platesti acea paguba .
  Vezi ca o iei razna .

 7. Vezi ca esti pe blogul meu, si deocamdata tu esti cel care o iei razna. Chiar daca nu-ti place ce vorbesc, trebuie sa te mentii in limitele bunului simt.

  Companiile de asigurare, atunci cind ofera polite de acoperire, isi stiu riscurile. Daca eu imi cumpar o polita de $1,000,000, compania se obliga sa plateasca banii respectivi daca se intimpla ceva. Este un contract.

  Daca sint fortata sa platesc ajutorul de inmormintare al cuiva, nu este pe baza nicicarui contract. Se numeste furt.

  Adica eu, care lucrez de dimineata pina seara ca sa string un ban pentru copiii mei sint egoista. Dar aceia care nu lucreaza, dar vor banii altora, aceia cum se numesc? Lacomi? Hoti? Cum facem cu versetul care l-am amintit mai sus? Cine nu vrea sa lucreze, nici sa nu manince? Unde scrie in Biblie ca crestinii trebuie sa fie povara societatii?

  Atita timp cit se ia cu forta bani de la unii ca sa se dea la altii, o societate nu va fi niciodata libera, ci urmele socialismului o sa se intipareasca bine in caracterul cuiva.

 8. Remus, stii ce e interesant? Pe blogul Ambasadorului ai scris:

  Luptati impotriva coruptiei , a nedreptatii si a hotiei care a secatuit acesta tara de la revolutie .
  Vestirea Evangheliei mai implica si sa-i spui hotului , hot si sa nu te unesti cu el si nu sa cumperi motorina furata de el ca sa faci tu economie de bani .

  Adica ceri sa se lupte impotriva hotiei, dar nu esti impotriva celor care cer ca altii sa le plateasca alocatiile si ajutorul de inmormintare? Ipocrit?

  Vestirea Evangheliei implica sa-i spui hotului, hot si sa nu te unesti cu el? Perfect!! Statul este un hot, care obliga oamenii care lucreaza sa plateasca taxe pentru a acoperii cheltuielile celor care nu lucreaza! Oamenii care au pretentii ca sa le fie platite alocatii la copii, ajutoare de inmormintare si astfel de programe sociale sint niste hoti si nu vreau sa ma unesc cu ei.

  Tu ce faci? Tu te unesti cu ei sau esti impotriva acestui fel de hotie?

  Acum sa vedem unde ti-e pocainta pe care o afisezi!

 9. Cristina , ” langsam ” . Statul considera ca este un drept al copiilor sa fie sprijiniti financiar pentru existenta lor , tocmai si deaceea a elaborat lege in acesta privinta , bineinteles in tarile unde se platesc alocatii pentru copii .
  Darile vin de la Dumnezeu , altfel societatea actuala nu ar putea exista in forma actuala fara ele . Ca ” Cezarul ” face abuz , asta este o alta problema .
  Apoi in ce priveste cheltuieli medicale pentru a fi ajutati altii oameni bolnavi , ma indoiesc ca tu poti da de fiecare data cite 1000$ la cite nevoi sint numai la voi in America , sa nu mai vorbim de nevoia la nivel mondial .
  Soarta oamenilor pe pamant este diferita , de la caz la caz , asa ca forma de ajutor de la stat pentru cei in nevoie este binevenita .
  Ai emanat din tine o judecata foarte firesca pentru anumite situatii . Daca Dumnezeu s-ar implica sa ajute pe oamenii in nevoie dupa modul in care gindesti tu , ( chiar si pe cei care nu merita ) ar crapa o multime de oameni pe pamant . Insa slava Lui ca El nu judeca ca noi .
  Tu arata-l pe Domnul care zici ca locuieste in tine , ca de tine este satul Dumnezeu . El vrea sa-l vada pe Fiul Lui in tine , nu emanciparile tale exagerate americanesti .

 10. Vai de mine, unde este ingaduinta ta de om atit de pocait? Da, Dumnezeu are mare ingaduinta cu mine, ca daca mi-ar face dupa cit as merita…de mult nu as mai fi pe aici…

  Statul considera ca este un drept al copiilor? Nu stiu daca stii, dar drepturile ne vin de la Dumnezeu. Omul nu creaza drepturi pentru un alt om, numai Dumnezeu poate face asta. Ca sa te consideri creator de drepturi este sa te ridici la nivel de Dumnezeu.

  Ca sa crezi ca drepturile tale sint definite de alta persoana, este sa dai acelei persoane puterea lui Dumnezeu.

  Cind Dumnezeu iti da un drept, nu il ia de la altul ca sa ti-l dea tie. Atunci cind statul decide ca un copil are drept la alocatie, trebuie sa ia banii de la alt copil ca sa ii dea primului copil. Unde vezi tu corectitudine in asta? Asa face Dumnezeu? Asa face un pocait? Ia de la unul ca sa dea la altul?

  Asta nu e pocainta, e socialism!

 11. Cristina , vorbesti prostii si se vede clar ca viata ta nu merge bine , dupa felul cum ti-e tulburata mintea . Pai unde ai vazut tu ca statul a luat banii ultimului copil si i-a dat primului ? Tu nu vezi ce delirari vorbesti ? Hai linisteste-te , ca ai luat-o razna . Si inca o mica remarca : cine promoveaza divortul pe motiv de agresiune contrar Bibliei , asta tot ratacire se numeste .

  Have a nice day.

  • D-le Remus, o-ntrebare:
   Ati glumit cind va dadeati drept crestin? Daca da, e o gluma proasta. Dar daca ati vrut doar sa ne aratati cum se comporta in blogosfera un mojic si-un badaran, ati facut o treaba excelenta!

 12. Mai, mai, chiar e greu sa vorbesti civilizat?

  Hai sa o luam babeste ca vad ca e greu de priceput:

  Cind un copil primeste alocatia, de unde vin banii? Nu sint taxele altui om, care probabil are copii? Deci, prin taxe, ia de la o familie cu copii, ca sa dea altor copii.

  E chiar atit de greu de priceput ca socialismul nu are ce cauta printre crestini?

  Unde ai vazut tu ca scrie in Biblie ca barbatul are voie sa-si bata nevasta?

  Serios, nu stiu ce Biblie citesti. In care Biblie ai gasit ca dregatorii sint pusi sa redistribuie averile oamenilor? Unde in Biblie ai gasit ca statul poate face pe Dumnezeu creind drepturi? Unde ii lasa pe barbati sa-si bata nevestele?

  Dupa cum vad, tie nu-ti place sa ai dialog cu oamenii, nu incerci sa intelegi ce se discuta, ci vii si arunci venin, arunci vorbe care nu au nimic de a face cu subiectul discutat. Vii pe blog doar sa te certi, nu sa discuti.

  Incearca data viitoare sa vorbesti civilizat si la subiect. Iar daca pun o intrebare de lamurire, intr-un dialog de obicei se raspunde.

 13. Uite cum vad eu lucrurile (voi scrie si un post) in Romania.
  Avem sector privat si sector public. In general, sectorul public nu produce. El inseamna: guvern, armata, servicii, autoritati locale, invatamant, sanatate, etc. In plus, avem sistemul de pensii si ajutoare de stat.
  E criza. Ce e de facut? Reducerea drastica a sectorului public. Dificultati: 1. sectorul privat, aflat el insusi in criza nu poate absorbi forta de munca disponibilizata. 2. sectorul public nu poate fi restructurat deoarece trebuie sa fie rasplatiti sponsorii partidului de guvernamant
  Ce se face: 1 – imprumuturi externe si interne => datorie amanata, dezastru; 2 – cresterea fiscalitatii.
  Cresterea fiscalitatii are urmatoarele efecte colaterale: 1. scaderea competitivitatii 2. cresterea evaziunii fiscale, a economiei gri si negre.
  De ce? Daca eu pot sa fabric un pachet de tigari cu 1 leu, dar el ajunge la consumatorul final cu 10 lei, atunci voi cauta sa scurtcircuitez acest traseu si sa il vand direct consumatorului final, cu un pret semnificativ mai mic decat 10 lei. Cei 9 lei sunt suficient de motivanti ca sa ma faca sa sfidez legea.
  Ce e de facut (in opinia mea)
  1. Scaderea drastica a nivelului fiscalitatii si inasprirea pedepselor pentru evaziune fiscala
  2. Reducerea cheltuielilor guvernamentale prin privatizarea invatamantului si sanatatii, prin reducerea unor programe sociale (ca perspectiva: eliminarea, in timp, a pensiilor de stat) si, evident, reducerea dimensiunii aparatului guvernamental (ministere, agentii, alte institutii etc)

 14. Multumesc pentru vizita.

  Aici ai vorbit pe limba mea. Sint foarte de acord ca guvernul trebuie sa fie limitat in marime si putere. Numai daca se da liber sectorului privat sint sanse pentru refacerea tarii. Normal, dupa atitia ani de comunism, care inca se pastreaza in inimile oamenilor, sectorul privat va functiona greoi, dar daca insistam si nu ne lasam batuti, se poate face ceva constructiv.

  Responsabilitatea personala trebuie insusita de toti pentru ca sa putem redresa ceea ce este stricat.

 15. Pai draga sora daca nu iti convine sistemul muta-te intr-un trib din jungla . Acolo nu se dau alocatii pentru copii si nici ajutor de inmormantare . Dar daca in acea comunitate moare un om care nu are pe nimeni , chiar si salbaticii aceia il ingroapa prin participarea unui numar de oamani din comunitatea respectiva faca ca cineva sa fie platit pentru ceea ce a facut , ca doar nu au sa-l lase sa-l manance viermii la suprafata , fiindca daca nu fac asa tot ei pot avea de suferit de pe urma bacteriilor . Acum intelegi ? Si acolo este socialism . Singurele probleme ale statului este abuzul in ce priveste colectarea de fonduri si bineinteles administrarea lor intr-un mod necorespunzator in anumite situatii , in rest sistemul de ajutorare comunitar este in regula . Cel avut are obligatia sa ajute pe cel nevoias si da-mi voie sa-ti spun ca aceasta vine de la Dumnezeu direct . Si daca ai nelamuriri in ce priveste aceasta obligatie , mai citeste Evanghelia .
  Apoi in ce priveste treaba cu batutul nevestelor , am spus eu undeva ca barbatii au dreptul sa-si bata nevestele sau ca le da Biblia cumva dezlegare la asemenea fapta ?
  Eu am vorbit impotriva promovarii divortului pe motiv de agresiune , care este contrar Bibliei . Ori cind Dumnezeu a zis ca omul are dreptul la divort numai pe motiv de curvie , o fi uitat Dumnezeu ca unele femei mai sint si batute de sotii lor . Ori nu cumva tu vrei sa schimbi Evanghelia lui Dumnezeu ?

 16. Cred ca nu stii ce inseamna socialismul. Pe scurt, inseamna FORTAREA unui om sa faca ceea ce nu vrea sa faca de buna voie.

  Daca niste oameni VOR DE BUNA VOIE sa ingroape pe cineva, sau sa dea bani la saraci, aceia o fac ca vor, nu ca sint OBLIGATI.

  Socialismul este atunci cind statul ma OBLIGA pe mine sa dau din banii mei altora. Statul nu are voie sa OBLIGE pe nimeni sa faca cu banii lor ceea ce nu vor. Deci daca eu NU VREAU sa dau ajutor de inmormintare nimanui, statul NU ARE VOIE sa ma OBLIGE.

  Una este sa dau DE BUNA VOIE cuiva ajutor, alta este sa FIU FORTATA!!!! Aici intervine socialismul, cind obliga oamenii. Spune-mi unde in Biblie, Dumnezeu da voie statului sa oblige oamenii sa ajute saracii? Sau spune ca trebuie sa dai DE BUNA VOIE< DIN TOATA INIMA??? Adica NU FORTAT???

  Intelegi??

  In America nu se dau nici alocatii pentru copii, nici ajutor de inmormintare, nici concediu de maternitate, si de aia nu a mai murit nimeni. Dar, in curind socialismul isi intinde tentaculele si in America…si in curind banii lucrati de noi aici se vor duce la toti lenesii si puturosii lumii.

 17. Remus, controleaza-te ca eu nu sint muierea ta sa vorbesti cu mine in halul asta. Ma mir ca nu ti-e rusine sa te dai pocait si sa vorbesti cu alti oameni pe care nu i-ai intilnit niciodata, in felul asta.

  Marturia ta il face pe Dumnezeu de rusine si din cauza asta poti fi pricina de poticnire. Roaga-te sa te schimbe si cind stii sa vorbesti civilizat, atunci sa mai vii pe aici.

 18. Vorbesti fara pic de respect. Ca fapt divers, postul este despre redistribuirea averilor, nu despre divort.

  Ai motiv biblic care sa arate ca statul are voie sa ia bani de la unii oameni si sa-i dea la altii? Ascult. Civilizat.

  Altfel, nu are rost sa-ti pierzi timpul pe aici.

 19. Am impresia ca vrei sa te certi si nu ai cu cine. Am avut rabdare, am vrut sa-ti explic punctul meu de vedere, dar cind nu esti dispus de dialog si incepi sa arunci cu epitete, discutia se sfirseste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s