Promovind dreptatea

In cazul in care crestinismul este adevarat, atunci stim unde gasim adevarul absolut. Orice alta religie/credinta/ideologie isi plaseaza autoritatea in mina oamenilor. Dar facind aceasta, nu numai ca standardele etice se vor schimba, dar se vor schimba si legile. Societatile conduse de oameni care au uitat de Dumnezeu adopta „pozitivismul juridic” care inseamna ca guvernul este cel care face legile. Crestinii cred ca Dumnezeu a facut legile si liderii nostri trebuie sa le aplice, dar necrestinii cred ca oricine este la putere poate decide ce este legal. In cazul in care nu exista un standard exterior omului, de obicei oamenii de la putere devin standardul. Pentru ca oamenii sint pacatosi, ei vor inclina balanta dreptatii in favoarea lor, in dauna celor mai vulnerabili.

Care este rolul guvernului? Guvernul ar trebui sa faca un singur lucru: sa promoveze justitia. (Romani 13:1-5) Conform Scripturii, un guvern ar trebui sa se axeze strict pe protejarea nevinovatilor si pedepsirea vinovatilor. Guvernul nu este nici doica, nici mama si nici salvator – este agentul lui Dumnezeu pentru promovarea dreptatii pe pamint. Dreptatea poate exista doar intr-o societate bazata pe un standard neschimbator. Oamenii se schimba si cu ei legile pe care le creeaza. Dumnezeul Bibliei este singura temelie care nu se schimba iar legea este fixa (1Samuel 15:29).

Multi oameni se refera la America ca fiind o democratie. Este gresit. America este o republica democratica. Democratie a fost in Franta, in timpul revolutiei. Daca America ar fi o democratie, femeile ar putea vota in mod legal ca sa faca din barbati sclavi, pentru ca ei sint in minoritate. Dar, in America legile trebuie sa fie constitutionale. De ce republica si nu democratie? Deoarece politicienii sint oameni pacatosi care mai degraba ar crea legi decit sa le respecte.

Oamenii nu sint perfecti pentru a fi in stare sa asigure libertatea, dar, prin harul lui Dumnezeu putem lua masuri sa evitam tirania. Stim sigur ca societatile care il uita pe Dumnezeu sint destinate tiraniei (Prov.28:12,15-16). Noi trebuie sa fim mai preocupati cu schimbarea inimilor decit cu schimbarea legilor. Legile pot doar sa sileasca oamenii sa se comporte decent; inimile schimbate pot provoca oamenii sa se comporte bine fara a renunta la libertatea lor politica. Oamenii invata sa traiasca in mod responsabil prin puterea Duhului Sfint, nu prin puterea Congresului.

Crestinilor le pasa de politica, pentru ca Dumnezeu doreste asta, dar ei nu ar trebui sa creada ca guvernul e salvatorul lor. Nici un guvern nu va eradica saracia si nici nu va putea sa faca ca toata lumea sa se comporte moral, pentru ca traim intr-o lume decazuta. Crestinii nu trebuie sa se astepte ca guvernul sa fie ceea ce nu poate fi. Dumnezeu a rinduit ca guvernul sa promoveze dreptatea; crestinii ar trebui sa ajute ca guvernul sa-si indeplineasca rolul. Dar ei nu trebuie sa confunde rolul guvernului cu rolul familiei, al bisericii si al lui Dumnezeu.

Dumnezeu a creat guvernul pentru promovarea dreptatii, familia pentru a ingriji si a educa iar biserica pentru a edifica si evangheliza. Atunci cind o institutie trece peste autoritatea sa, puterea se debalanseaza. Intr-o lume pacatoasa puterea centralizata este periculoasa, pentru ca este usor de abuzat. Crestinii trebuie sa condamne minciuna ca societatea este mai importanta decit individul, deoarece ne face sa uitam ca Hristos nu a murit sa rascumpere tribunale sau districte scolare, ci fiecare om in parte.

Daca oamenii spera sa traiasca intr-o societate care promoveaza libertatea si dreptatea, acea societate trebuie sa recunoasca suveranitatea lui Dumnezeu. Libertatea creste peste tot, in inimile oamenilor care si-au predat viata lui Hristos si prin puterea Sa devenind sclavi in neprihanire.

Reclame

8 gânduri despre „Promovind dreptatea

 1. Cristina, am ramas fara telefon celular, pentru ca l-am pus in masina de spalat. Sper ca asta iti arata cum merg lucrurile la casa mea. HAHAHA! Imi cer mii de scuze ca nu am apucat sa vorbim. Poti sa imi trimiti numariul tau de telefon pe adresa mea de email sus? O sa te sun cat pot de repede!
  Te pup!

 2. Sa nu fim impartiali. Ce mai spune biblia despre guvern.
  „El (imparatul, deci guvernul) va face dreptate nenorociţilor poporului, va scăpa pe copiii săracului, şi va zdrobi pe asupritor.” Psalmi 72:4
  ‘Va avea milă de cel nenorocit şi de cel lipsit, şi va scăpa viaţa săracilor;’ Psalmi 72:13 (Socialism ?)
  „Judeca pricina săracului şi a celui lipsit,” Ieremia 22:16
  Preferatul meu:
  „Toţi cei ce credeau, erau împreună la un loc, şi aveau toate de obşte. Îşi vindeau ogoarele şi averile, şi banii îi împărţeau între toţi, după nevoile fiecăruia.” Faptele Apostolilor 2:44-45 (Comunism?)
  Si, la final, sa nu uitam:
  „Deaceea, cine se împotriveşte stăpînirii, se împotriveşte rînduielii puse de Dumnezeu; şi ceice se împotrivesc, îşi vor lua osînda.” Romani 13:2

  O zi minunata!

 3. Cred ca-l confunzi pe Dumnezeu cu guvernul. Guvernul nu este Dumnezeu. In versetele amintite, Dumnezeu, nu guvernul face aceste lucruri.

  Versetul tau preferat din Fapte este unul pe care il dau toti comunistii si cei carora le place comunismul. O singura observatie totusi: ei isi imparteau averile intre ei, DE BUNA VOIE, nu OBLIGATI de guvern. O MARE diferenta!!! Atunci cind guvernul confisca averile si le imparte dupa bunul lui plac, atunci e socialism/comunism. Ceea ce nu era in Fapte.

  Crestinii nu spun ca sa se incalce legile tarii, dar daca acestea nu sint bune sa incerce sa le schimbe.

 4. Versetele amintite sunt din „Psalmi 72” care debuteaza cu „Dumnezeule, dă judecăţile Tale împăratului, şi dă dreptatea Ta fiului împăratului!” si apoi continua cu idealul unui imparat perfect. Daca veti reciti, va veti da seama.
  Cu forta sau fara forta tot comunism se cheama. Sa nu imi spuneti ca nu v-ati fortat niciodata copiii sa manance, chiar daca nu voiau…
  Cred ca nu aveti mari cunostinte asupra socialismului sau a comunismului si mai ales a diferentelor dintre ele. Poate ar mai trebui studiate cele doua notiuni, pentru a sti exact cum sa le combateti. Va dau o idee: vizitati unul din statele scandinave si va puteti documenta la fata locului despre socialism. De preferat ar fi Norvegia, sa vedeti cum monopolul statului asupra petrolului a ridicat economia de la zero la unde se afla acum, in 30 de ani.
  „cind guvernul confisca averile si le imparte dupa bunul lui plac” se poate imparti in doua parti: legal (si daca nu va convine, si sunteti mai multi, puteti face o revolutie) sau ilegal (cand justitita ar trebui sa intervina). Nici unul din cazuri nu se poate reduce la comunism si/sau socialism. Ar fi ignorant la adresa termenilor.

 5. Ah, si sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt un aparator al comunismului, dimpotriva, departe de mine aceasta ideologie. Dar sunt impotriva radicalismului la adapostul Bibliei, care e orice dar numai un instrument conservator, nu.

 6. SOCIALÍSM s.n. 1. Ansamblul doctrinelor social-politice care urmăresc reformarea societăților umane prin desființarea proprietății private asupra mijloacelor de producție și de schimb și punerea acestora sub controlul statului.

  COMUNÍSM s.n. 1. Doctrină socială, politică și economică constituită pe principiul abolirii proprietății private și al instaurării proprietății colective

  Din cit se vede din aceste definitii, punctul comun este desfintarea proprietatilor private si preluarea lor de catre stat.

  Cind statul fura proprietatea privata a cetatenilor, se numeste comunism/socialism/etatism. Atunci cind oamenii DE BUNA VOIE SI NESILITI DE NIMENI isi impart proprietatile cu cei nevoiasi se numeste caritate, milostivire, binefacere. In cazul asta, eu decid ce fac cu proprietatea mea privata, nu statul. Doua lucruri diferite.

  De asemenea, incurcati rolul parintilor cu cel al guvernului. Parintii au datoria si responsabilitatea sa-si creasca, hraneasca si ingrijeasca copiii. Rolul statului NU este sa redistribuie averile (legal ori ilegal), ci sa distribuie justitia. Ce justitie aplica acesta cind fura de la un cetatean ca sa dea la altul?

  Sint multi care pentru o bucata de piine asigurata renunta la drepturile lor inalienabile. Asta e treaba lor, dar asta nu le da dreptul sa oblige si pe altii care nu sint de acord cu asta. Eu prefer libertate decit o piine primita din mila guvernului. Piinea mi-o cistig si singura, daca guvernul isi vede de treaba lui.

  Vechiul Testament este istoria poporului Israel si reprezinta o teocratie. Nu toate legile date pentru ei se mentin si dupa jertfa lui Isus si nu toate sint valabile pentru noi. Insa sint anumite principii date de Dumnezeu care ramin valabile pina va veni El. Atita timp cit principiile Lui sint „in place” este dovedit ca societatea este mai morala.

  Cei care nu cred ca moralitatea vine de la Dumnezeu, cei care cred in evolutie, nu pot sa aduca argumente pentru o societate mai buna si mai morala. Nu exista asa ceva. De aceea sustin, cu dovezile istorice existente, ca urmind principiile lui Dumnezeu, o societate are numai de cistigat. Contrariul nu este dovedit.

 7. Subliniez „mijloace de productie si de schimb” in cazul socialismului. Nu a proprietatii private ci a mijloacelor, cele care risca de a fi subjugate banului, in detrimentul oamenilor.
  Exemplu de mijloc de productie: Industria de extragere a petrolului (parca sunt ceva stiri zilele astea despre o companie privata si despre republicanii care tipa ca statul nu a luat atitudine mai devreme).
  Exemplu de mijloc de schimb: Wall Street (si despre asta am auzit, parca cateva stiri. Nu a fost o criza mare de curand? Tocmai din cauza ca statul s-a tinut departe?)
  Avem o privire destul de diferita asupra rolul statului. Eu vreau ca statul caruia ii platesc taxe sa:
  – ma faca sa ma simt in siguranta fizica (sa nu am nevoie de arma sa ma apar de hoti)
  – sa ma educe
  – ma apere de cei ca dumneavoastra care m-ar izola social fiindca iubesc o persoana de acelasi sex, de alta rasa sau de alta religie.
  – ma ajute financiar cand nu am pe nimeni care sa ma ajute (bursa, ajutor social, ajutor de somaj, pensie, operatie de hemoroizi)
  Dumneavoastra vreti justitie si eu vreau justitie. Dar, vedeti dumneavoastra, justitia este atat de subiectiva incat tragem unul hais si unul cea. Eu il vreau pe Bush condamnat de tribunalul international pentru crime de razboi. Pe aceeasi banca cu Milosevic si Saddam.

  „cei care cred in evolutie, nu pot sa aduca argumente pentru o societate mai buna si mai morala”. Ba da! Si asta incerc sa fac de cand am inceput sa comentez pe blogul dumneavoastra. Incerc sa va fac sa vedeti ca ascunzandu-va numai in spatele Bibliei interpretate personal, nu dati dovada decat de o ipocrizie morala.
  Celor care nu cred in evolutie le lipseste orice urma de ratiune. Ei cred, fara nici o dovada, in faptele scrise intr-o colectie de carti care a fost aleasa, culeasa si cenzurata de oamenii politici ai vremii.

 8. Sublinierea era: „desfintarea proprietatii private”. Conteaza mijloacele cum? Conteaza ca se desfinteaza. Apoi introduceti in discutie multe lucruri despre care nu aveti toate informatiile.

  Compania privata respectiva extrage petrol de pe proprietatea guvernului. Cind au semnat contractul, statul a impus ca sa faca controlul sondelor lunar (cred ca la 28 zile), apoi s-a dat o lege, ca in cazul in care se intimpla o catastrofa, statul este obligat sa „take care of it”. Republicanii, ca si citiva democrati, se intreaba de ce nu s-a descoperit nimic defect la ultimul control facut de guvern? Ori a fost facut de mintuiala, ori accidente se intimpla, necontind daca sonda apartine unei companii private sau guvernului.

  Apoi, faptul ca statul nu a actionat nici dupa treisceva de zile, deci incalcind legea data, arata ca depinzind de guvern nu e o idee buna. Guvernatorul Jindal a cerut aprobare de la guvern ca sa construiasca ziduri de nisip ca sa nu ajunga petrolul la tarm. Nici in ziua de azi nu a primit aprobare. Da, in caz de urgenta, guvernul actioneaza foarte eficient. 😦

  Cit despre criza de pe Wall Street se vede ca iar nu aveti toate informatiile. Toate industriile sint controlate foarte tare de guvern, deci nu se poate spune ca vreuna nu este supusa regulamentelor guvernului. Va rog sa va interesati de legea Community Reinvestment Act, in care Clinton a comandat bancilor sa dea bani imprumut chiar si persoanelor care pot fi dovedite ca nu vor fi in stare sa plateasca inapoi. Daca dai la un milion de astfel de persoane, cum crezi ca bancile vor supravietui?

  In primul caz, al petrolului, guvernul nu si-a facut datoria data prin lege. In al doilea caz, guvernul a dat legi care nu era de treaba lui.

  Aici e problema, acea datorie care e a guvernului, nu o indeplineste. Dar unde nu-i este treaba, se amesteca. Spune-mi o industrie in care este amestecat guvernul si merge bine?

  Rolul statului, pe linga a asigura siguranta cetatenilor(politie, armata) este de a crea circumstante care sa permita oamenilor sa traiasca cum vor si sa faca ce vor cu viata lor.

  Datoria fiecarui om este sa se educe, nu este cea a guvernului. El trebuie sa ofere circumstantele. Fiecare om este responsabil pentru propria viata. Nu mi se pare corect ca cineva sa isi cheltuie toti banii cistigati, pe masini scumpe, pe vacante in strainatate, iar atunci cind are hemoroizi sa ma oblige pe mine sa iau de la gura copiilor mei pentru ca sa-i platesc tratamentul.

  ASTA INSEAMNA SOCIALISM!!!

  Daca stii ca nu ai pe nimeni care sa aiba grija de tine, (vorbesc in general, de toata lumea) sau nu vrei sa risti, pune-ti bani deoparte pentru zilele grele si nu mai este nevoie sa te intrebi daca guvernul iti va plati sau nu. Este treaba fiecarui om ca sa se asigure ca are pensie, ajutor medical, etc. nu al statului.

  Nimeni nu este impotriva ca doua persoane de religie diferita sa se iubeasca. Cit despre rasa? Te referi la rasa umana, nu? Cum sa fie de alta rasa?

  Cit despre iubirea dintre doua persoane de acelasi sex…..crestinii spun ca este imoral, dar nu impiedica pe nimeni ca sa-si traiasca viata asa cum vor. Problema este ca homosexualii vor sa-si impuna agenda asupra crestinilor. Chestia este ca ei vor ca crestinii sa le accepte stilul de viata. Asa ceva este imposibil. Asa cum crestinii nu pot impune homosexualilor crestinismul, tot asa nici homosexualii nu pot impune crestinilor sa accepte ca stilul lor de viata e ok.

  Nu stiu daca stiti, dar presedintele SUA nu are dreptul de a declara razboi. Doar Congresul. Bush nu putea sa declare razboi nici Irakului si nici Afganistanului. Congresul a facut-o. Plus ca Congresul are cartea de cecuri pentru a semna cheltuielile de razboi. Deci, haideti sa fim intelectual onesti si daca vrem sa-l acuzam pe Bush, sa-l acuzam si pe Clinton si absolut tot Congresul care a declarat acest razboi.

  Haideti sa vedem cum evolutia nu face sens cind vine vorba de moralitate:

  Daca toti am evoluat din moluste, nu sintem unul mai sus, moral, decit altul. Prin asta intelegem ca nu exista corect si gresit, bun si rau. Nu exista etica/morala universala. Pentru ca de ce credeti dvs ca ceea ce numiti dvs bun, trebuie sa insemne bun si corect si pentru mine? Intr-o lume unde moralitatea si justitia este relativa, nu putem presupune ca ceea ce au facut nazistii a fost permisibil? Pentru ca, in mintea lor, nazistii au avut dreptate, nu?

  Iar daca fiecare are dreptul la etica lui personala, ce ma impiedica pe mine sa fac ce vreau, dvs sa faceti ce vreti si Hitler sa faca ce vrea?? Adica de ce sa fim pedeptiti daca omorim pe altii? De ce sa fie Bush la tribunalul international? Doar asta a fost adevarul lui, asa i-a dictat constiinta. Evoluind la fel ca dvs, si neexistind un standard etic outside of humans, el are dreptul la adevarul lui, cum dvs aveti la al dvs. Tot asa cum fiecare criminal, hot si pirat are dreptul la adevarul lui.

  Haideti sa eliberam puscariile, pentru ca fiecare are dreptul la propriul standard de etica!!!! Logic, foarte logic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s