Educatie plina de caracter

Crestinilor ar trebui sa le placa educatia. Scriptura ne spune ca daca-l „invatam pe copil calea, cind va creste nu se va departa de ea.”(Prov 22:6) Noi intelegem ca Dumnezeu onoreaza eforturile parintilor de a-si creste copiii sa-l slaveasca pe El. Din pacate, de multe ori parintii ignora cea mai importanta componenta a invatamintului: exemplul personal.

Scriitorii de manuale scolare impartasesc o trasatura comuna: aceea ca copiii pot invata sa faca decizii bune fara ca ei sa fie invatati lucrurile morale sau taria de caracter. Crestinii recunosc ca bunatatea nu se obtine natural si ca invatind copiii sa se comporte corect din punct de vedere moral este o sarcina dificila. Cel mai bun mod de a incuraja ca cineva sa fie moral este sa actionezi ca atare.

Marii autori au inteles acest lucru de-a lungul veacurilor. Cuvintele fara continut pot fi explicate intr-un mod limitat; actiunile descriu mult mai mult. Putem invata mai mult despre curaj cititnd despre Atticus Finch decit perin citirea a o mie de defiitii din dictionare. Vom afla chiar mai mult daca am trai intr-o celula, linga Bonhoeffer. orice poveste poate fi un instrument in invatare, dar povestirile adevarate sint cele mai bune.

Si noi putem sa ne invatam copiii cel mai bine atunci cind o demonstram cu propriile noastre vieti. Actiunile noastre conteaza mai mult decit orice cuvinte. Noi nu ne vom odihni niciodata mai confortabil in miinile lui Dumnezeu pina cind nu sintem epuizati urmindu-l pe El.

Atunci cind noi ne traim credinta in mod constant, multi necrestini se vor simti amenintati. Minciunile sint confortabile si multi prefera confortul decit Adevarul. Crestinii nu trebuie sa pretinda respect pentru credinta lor. Daca traim ceea ce credem, lumea va fi obligata sa ne acorde atentie!!!

Reclame

2 gânduri despre „Educatie plina de caracter

  1. Orice parinte care a crescut copiii iti va spune ca cele scrise mai sus sint adevarul curat. Din nefericire, pina si greselile ce le-am facut uneori sint invatate de copiii si numai te trezesti ca tu ai mincat agurida si copiilor li se strapezesc dintii…

  2. Rodica, din nefericire, firea noastra pacatoasa nu ne permite sa fim parinti perfecti 🙂 Si ni ei, copii perfecti. Daca nu fac greselile noastre, le fac pe ale lor. Nimeni nu e scutit. Tot ce putem face este sa ne rugam pentru ei ca sa sfirseasca calatoria cu bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s