Socializarea educatiei

Educatia este unul dintre putinele lucruri pe care le putem oferi copiilor nostri si care va avea efect pe tot parcursul vietii. Desi cele mai multe familii isi trimit copiii la scoala, cit de des se opresc ei sa se intrebe care sint obiectivele sistemului public de educatie? Parintii crestini ar trebui sa se intrebe daca obiectivele lor pentru educarea copiilor sint similare cu cele al scolilor. Proverbe 1:7 ne spune ca „frica de Domnul este inceputul stiintei”. Daca asta este adevarat, cautarea cunostintelor oriunde in alta parte nu vor putea fi numite cunostinte adevarate.

Deci, pentru un crestin, scopul educatiei nu este pentru a achizitiona o gramada de fapte si date, ci pentru a-L glorifica pe Dumnezeu. Mintile noastre trebuie sa fie dedicate in umilinta Celui care a facut posibila gindirea. Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin inoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavirsita. (Romani 12:2) Mai degraba decit a vedea educatia ca un mijloc de a obtine un loc de munca mai bun, mai multi bani sau statut social mai inalt, noi trebuie sa vedem educatia ca o reinoire constanta a mintii noastre pentru a ne alinia voia noastra cu a lui Dumnezeu. Daca scaoal unde merg copiii vostri gindesc altfel, trebuie sa reconsiderati daca sa va mai trimiteti copiii acolo pentru a fi „educati”.

Societatea noastra este manipulata sa se inchine statului. Noi vedem statul ca pe un Dumnezeu, cu dreptul de a controla tot ceea ce doreste. Statul este inzestrat cu puterea de a controla destinul oamenilor. Sintem invatati sa gindim ca statul are un dreptnatural de a controla educatia copiilor nostri de dragul societatii. Societatea ne invata ca statul are interes in succesul copiilor nostri. Prin urmare, copiii trebuie sa fie proprietatea statului, pentru ca copiii sint viitorul.

Daca Dumnezeu ne invata ca stiinta si intelepciunea poate incepe doar atunci cind se intelege ca „Dumnezeu e Regele Suprem” nu ar trebui sa fim surprinsi ca eliminarea Lui din educatie se va termina in desertaciune. (vezi Psalmi 2)

Este mai putin important sa invatam o generatie cum sa gindeasca, daca nu reusim sa le dam Adevarul ca o fundatie solida. Stiind cum sa gindeasca cu informatii false este ca si cind le spui ce sa gindeasca. A fost nevoie de 40 de ani de ratacire in desert pentru ca o generatie cu mentalitate de sclavi sa se piarda. Noi nu am devenit sclavi socialismului peste noapte si nu putem fi eliberati atit de repede. Un plan trebuie sa fie facut pentru ca sa inceapa procesul „exodului”. Acesta incepe cu educatia si trebuie ca sa aiba Proverbe 1:7 ca si titlu.

Reclame

3 gânduri despre „Socializarea educatiei

  1. Scoala din ziua de azi nu mai este la fel ca cea din ani trecuti… De la an la an generatiile sunt tot mai slabe si nu cred ca o sa se schimbe ceva curand!

  2. Imi cer scuze pentru intarziere… De ce este invatamantul din ce in ce mai slab? Buna intrebare… Pentru ca nimeni nu-si mai da interesul… si daca e sa o judecam aici este baza de unde fiekare om pleaca…

    p.s Doresti un link exchange?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s