Controlul copiilor nostri – cit mai acceptam?

Ministrul Educatiei din America, Arne Duncan, ne-a spus ca visul lui este „sa fie capabil sa urmareasca fiecare copil de-a lungul perioadei educationale, astfel incit sa stim ce face”.

Recent as spus ca „urmarirea progresului elevilor, de la nastere pina la facultate, ajuta cadrele didactice…” De cind si pina cind „nasterea” a devenit ziua de inscriere la scoala si bebelasii au devenit „elevii” guvernului? Acest control, de la nastere la facultate, are scopul de a se ajunge la stilul european de educatie si avansarea socialismului in Statele Unite.

Asa s-a inceput cu testele standardizate si s-a ajuns pina in ziua de astazi cind administratia Obama a declarat ca v-a nationaliza invatamintul. In 2001, prin legislatia No Child Left Behind, fiecare copil inscris in scoala publica trebuie sa fie testat anual pentru a fi sigur ca progreseaza adecvat la subiectele de baza.

La inceputul anilor ’90, statul Michigan a introdus testul (MEAP) in incercarea de a stabili un standard. Premiul Michigan Merit a fost infiintat in 1999 ca un stimulent pentru a da acest test. Premiul de $2500 este dat acelora care reusesc sa aibe performante remarcabile la testul MEAP. Aceasta a fost una din incercari de a convinge elevii sa participe la test.

In timp, statul a inlocuit testul MEAP cu testul ACT ca cerinta pentru absolvire. De asemenea, la testul ACT s-a adaugat o portiune numita WorkKeys, care ajuta la stabilirea competentelor legate de munca si pregatirea profesionala. Scopul final este urmarirea unei cariere hotarita si definita de stat. Deoarece ACT este obligatoriu, acest test contribuie la hotarirea daca un elev este acceptat la vreo universitate sau va fi directionat catre alte oportunitati. Cei care nu dau acest test sint nedoriti si neacceptati.

Parintii care fac homeschool si care doresc ca copiii lor sa dea testul vor trebui sa-i invete pe copii ce este presupus a fi in test, facindu-i astfel pe aceia care fac testul proiectantii programei invatate acasa.

De pe site-ul WorkKeys gasim scopul pentru care doresc implementarea acestui test:

Angajatorii pot evolua lucratorii si pot personaliza pregatiri pentru o gama larga de locuri de munca

Studentii si angajatii pot documenta si avansa in abilitatile de angajare

Cadrele didactice pot adapta programele de instruire pentru a ajuta elevii sa dobindeasca competentele necesare.

Daca aceste reforme isi ating scopul, performanta elevilor la acest test va influenta oportunitatile de angajare a acestora. In plus, de pe site-ul testului ACT aflam ca viziunea lor este „Pentru a fi furnizorul mondial de informatie pentru deciziile in invatamint si cariera.” Acest examen nu mai este un simplu test independent pentru admiterea la facultate. ACT lucreaza acum cu guvernul pentru a stabili standarde academice si preparare pentru o anumita cariera.

Daca guvernul va cere anumite standarde, facultatile si angajatorii vor incepe sa se foloseasca de aceste standarde. Diplomele sau atestarile date celor care au dat acest test si s-au conformat standardelor statului vor fi luate in considerare atunci cind un adult vrea sa dea la o facultate sau sa fie angajat.

O facultate va accepta ca student mai degraba pe cineva care s-a supus standardului statului prin testul ACT decit pe cineva care a refuzat sa dea acest test. Un angajator va da mai multa credibilitate unui solicitant cu o astfel de diploma decit unuia care nu s-a supus acestor standarde.

Astfel, testarea devine forta care va stabili alegerea programei scolare. Este indoielnic faptul ca perspectiva crestina va fi considerata ca standard acceptabil. Pentru ca un raspuns la test sa fie considerat corect, un copil va trebui sa fie invatat ceea ce statul considera ca este important.

Motivul pentru care multi parinti au ales sa faca homeschool este tocmai faptul ca nu sint de acord cu ceea ce statul considera a fi important. Rezultatul final va fi pierderea libertatii parintilor si controlul statului de a alege standardul.

Parintii care fac homeschool isi educa copiii pentru ca ei doresc sa fie aceia care formeaza educatia copiilor lor. Ar fi trist sa vedem cum acceptarea la facultate sau la un loc de munca, parintii sa renunte la drepturile lor. Pentru mine, determinarea educatiei copiilor mei este mai importanta decit acceptarea lor la o anumita facultate.

Statul Michigan ne informeaza:

Levin said Michigan has exceeded ACT’s national worker credentialing standards by adding Employability Skills training in ‘soft skills” such as teamwork, communication, conflict resolution, critical thinking and problem solving. Through this training individuals can earn certification including 12 state-approved employability skills standards.

Poate cineva sa ghiceasca cum va fi evaluat un elev crestin in testul lor de „soft skills”??? Poate ca scopul presedintelui este sa se asigure ca copiii sint pregatiti pentru o economie globala, dar copiii mei au visele lor, iar visele lor nu sint sa se inchine standardelor lui Obama, ONU sau oricarei alte organizatii care e in spatele acestor legi.

Asta ma duce cu gindul la copiii scosi ca pe banda rulanta a lui Pink Floyd:

.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s