Guvernul vrea sa stie cit de gras esti

Pina in 2014, toti americanii vor fi obligati sa aiba inregistrat gradul de obezitate al fiecaruia, stabilit prin noua lege de sanatate. Pina in 2014 toti americanii vor fi obligati sa aibe fise medicale electronice care sa includa inaltimea, greutatea si indicele de masa corporala. (IMC)

IMC este o formula care calculeaza masuratorile corpului pentru a obtine acest grad al obezitatii cuiva, reprezentind procentul de grasime al persoanei respective. Noul regulament afirma ca inregistrarile electronice vor putea fi folosite pentru trimiterea rapida a dosarelor medicale catre stat si catre agentiile federale de sanatate. Acesta este primul pas al guvernului in vedera adoptarii cerintelor universale cu privire la dosarele medicale electronice.

Furnizorii de servicii medicale, inclusiv doctorii si spitalele, care vor refuza sa colecteze aceste date, nu vor mai beneficia de subventii federale si vor fi sanctionati prin reducerea platilor de la Medicare si Medicaid.

In sectiunea 3001 a legii este mentionat ca agentiile federale sa includa obiective specifice, etapele si masuratorile cu privire la urmatoarele:
(i) schimb electronic si utilizarea de informatii privind sanatatea si integrarea unor astfel de informatii
(ii) utilizarea unei fise medicale electronice pentru fiecare persoana in Statele Unite pina in 2014.

Daca statul considera ca ai mai multa grasime decit ceea ce zic ei ca ai voie, oare ce se va intimpla? Filmul se numeste 1984, iar actorii sintem noi.

Reclame

25 de gânduri despre „Guvernul vrea sa stie cit de gras esti

 1. Asa, si?

  Am o serie de chestii pe care as vrea sa le punctez.

  1) Statului nu-i pasa cat de gras esti ca individ. Nu-i pasa cat mananci si nu-ti da o limita obligatorie a masei. Eventual face programe informative ca sa nu iti alimentezi prost copiii/sa nu te alimentezi tu prost.
  Astea pentru ca e interesat de starea de sanatate a populatiei.

  2)Cam ce iti poate „face” statul daca stie cate kilograme ai? Cu ce iti poate limita libertatea?

 2. Da, nu-i pasa cit esti de gras sau slab, dar foloseste acest motiv ca sa preia tot mai mult control. Nu numai ca face programe, dar limiteaza accesul produselor. In legea de asigurare a sanatatii, conteaza cit de gras, batrin sau bolnav este cineva, sa vada daca poate inventa mai multe motive pentru a taxa acei indivizi, sau poate pentru a avea motive sa li se refuze tratamentul.

  Un exemplu foarte bun este limitarea sarii pe care poate sa o consume un om. Daca mergi la un restaurant si vrei cartofii prajiti mai sarati, nu ai de unde sa mai adaugi sare. Sau diferite alimente care nu vor mai fi acceptate in magazine pentru ca sint prea grase, au calorii, etc. Aici imi limiteaza unul din punctele libertatii: daca vreau sa maninc sarat, gras, cu calorii, etc, am dreptul la asa ceva.

  Cred insa ca traiesti in Utopia, ai impresia ca statul este interesat de starea de sanatate a populatiei 🙂 Cei mai multi de la putere nu sint interesati decit sa fure cit mai multa putere. Nu le pasa de nimeni si de nimic altceva.

  • Esti proasta. Nu accept sa fiu insultata de prosti.

   Statul ca entitate e interesat de starea de sanatate/ bunastare a populatiei pentru ca altfel civilizatia moderna s-ar prabusi. Nu-i nevoie de o utopie pentru asta, pur si simplu asa merg lucrurile. Daca vorbesti de persoanele aflate la putere, asta e alta treaba.

   Confortul , si minim sa fie, de care ne bucuram fiecare se datoreaza supravegherii anumitor aspecte ale vietii tuturor oamenilor. Nu poti rezolva probleme ale societatii (cum ar fi obezitatea) daca nu stii ca sunt acolo.

   Asa ca bucura-te de curent,mancare si medicii care iti salveaza viata. Tot comoditatea iti da timp sa te plictisesti si sa bati campii pe internet, in timp ce altii mor de foame.

   • Primul semn ca ai pierdut argumentul este insulta.

    Normal ca persoanele aflate la putere cer sa stie cite kilograme ai si cita sare ai voie sa maninci, ca doar nu eu cer asta.

    De unde isi ia guvernul dreptul sa rezolve problemele obezitatii? De ce nu raspunzi la intrebarea asta in loc sa arunci cu epitete?

   • Exploziile de vitriol pe pereții Internetului sunt un testament al puterii de comunicare pe care acest mediu le are. O comunicare epistolară lentă nu ar crea asemenea reacții viscerale. Așa că nu văd de ce vreun argument ar fi anulat, doar pentru că are în cuprinsul său o insultă.

    Țineți minte, primul om care a înjurat în loc să pună mâna pe piatră, a fost întemeietorul civilizației.(asta e o afirmație mult mai apropiată de sofism, dar sper să să îi găsiți valoarea umoristică)

   • Daca nu se aduc argumente contra, insultele nu ajuta la inaintarea discutiei, nu se rezolva nimic.

    Eu am intrebat: de unde isi ia guvernul dreptul de a ami spune cita sare am dreptul sa maninc, sau ca ce chestie trebuie sa stie?

    Mi s-a raspuns: esti proasta!

    S-a raspuns la intrebare? Nu. S-a inaintat discutia? Nu. S-a rezolvat ceva? Nu. Deci, care a fost rolul insultelor aici?

    PS. Aici nu e sofism, a fost ad hominem. ( 😉 )

 3. Pornești de la foarte eronata idee cum că am suntem liberi sau am fost liberi ori că prin diferite mijloace am putea într-un final să fim liberi. Cu toții suntem sclavi. Chiar dacă am numai legați de propria noastră natură materială și efemeră, gata oricând să fim zdrobiți de intemperii, tot am doar atât. Și totuși avem mult mai mulți stăpâni. Suntem sclavii propriilor noastre instincte și temeri, spaime maniacale în cazul unora. Suntem sclavii propriilor noastre corpuri și minți deasupra cărora cu oricât de mult efort nu ne putem ridica. Ca ființe sociale suntem stăpâni peste alți oameni și robii lor în același timp. Robotim zi de zi pentru a ne face familiile și prietenii fericiți și ne mulțumim de cele mai multe ori doar cu prezența celor dragi sau cu o îmbrățișare. Da, într-un fel suntem și sclavii instituțiilor administrative, pe care nu știu de ce tinzi să le vezi de parcă ar fi blocuri concrete, autonome și individuale.

  Guvernul te stăpânește deja, fie că îți place sau nu, iar faptul că cere verificarea greutății nu este o dovadă a faptul că dorește mai mult control. Nu poate avea mai mult control. Guvernul doar este un pic îngrijorat că nu o să mai aibă peste cine domni.

 4. Natura umana este pacatoasa si tot timpul vom fi robii pacatelor noastre, aici sint de acord. Crestinii insa vad ca exista o sansa de a scapa de robia pacatelor, fiind liberi in Hristos.

  Pe de alta parte, doar pentru ca guvernul si-a depasit si incalcat rolul, nu inseamna ca este ok. Sint legi pamintesti pe care guvernul trebuie sa le dea pentru a mentine ordinea si justitia. Insa nu are dreptul sa dea legi care sint in afara proprii jurisdictii. Cita sare maninca un om, unde se roaga, cit cintareste, ce bec foloseste, cita apa trage la WC nu este in puterea statului sa decida. Guvernul ne stapineste acolo nu trebuie, iar acolo unde trebuie se spala repede pe miini.

  Atita timp cit guvernul isi incalca rolul si atita timp cit oamenii ii da voie sa-l incalce, mai bine nu o sa fie. Guvernul poate avea mai mult control, compara Iranul cu America. Compara etatismul cu libertatea, asa imperfecta cum este.

 5. Înainte să mă lansez într-o serie de digresiuni(pe care le-am scris deja, dar prin minunea limbajului scris editat pot face să pară că de fapt le anticipez) trebuie să te mai întreb încă ceva: a cui justiție și vinovați în ochii cui?

  Și dacă vinovații sunt oamenii înșiși? Dacă faptul că se lasă manipulați de propriile lor atavisme îi face să aibă arterele înecate cu colesterol și depuneri de minerale pe rinichi și dacă din propria lor ignoranță sau lene asupra modului lor de viață își transformă inimile și ficații în mase de carne râncedă și flască astfel încât își vor răpi zeci de ani din viață și vor transforma un bun procent din cei rămași într-o fugă continuă către farmacii și doctori, devenind o povară pentru cei din jurul lor și pentru … stat, care și-a luat răspunderea de a avea grijă de ei(iar în cazul în care nu dispune de angrenajele necesare medicamentării și îngrijirii, prevenția este cu atât mai importantă). Și dacă transmit modul acesta de viață membrilor familiei, în special copiilor? Să nu mă înțelegi greșit, nu mă opun exceselor individuale și nu neg dreptul individului de a face greșeli sau de a comite fapte pe care el sau cei din jurul lui le vor vedea drept greșite, dar excesele alimentare care se produc în masă din lăcomie și ignoranți mi se par, sincer, criminale în stupiditatea lor.

  Iar despre restricțiile cu privire la comportamentul ecologic, mare parte dintre acestea sunt necesare dat fiind numărul de locuitori și consumul crescând de energie al fiecăruia. Privește-o măcar ca un act de respect față de Pământul pe care ni l-a dat Domnul, dacă nu ca o asigurare că peste câteva generații, urmașii noștri nu vor suferi de pe urma exceselor noastre. Nu ar fi și asta o crimă? Ca nepoții mei să sufere din cauză că mi-a fost mie prea lene să îmi sortez gunoaiele?

 6. Aici se deschide o discutie imensa. Subiectul cheie: standardul. Al cui standard? Cine decide care este standardul?

  Guvernul nu este nici doica, nici mama, nici salvator si nici invatator, este agentul lui Dumnezeu pentru promovarea dreptatii pe pamint. Dreptatea poate exista doar intr-o societate bazata pe un standard neschimbator. Oamenii se schimba si cu ei legile pe care le creeaza. De aceea, raspunsul meu este: justitia lui Dumnezeu, vinovati in ochii Lui.

  Ca un om decide sa se sinucida, fie aruncindu-se de pe un pod, fie prin mincare nesanatoasa, acesta raspunde pentru faptele lui, in fata lui Dumnezeu. Insa nu cred ca este treaba guvernului sa-l traga la raspundere.

  Dar guvernul este obligat sa se asigure ca un om nu ataca viata altui om, sau o alta tara, cetatenii ei. De aici si parerea mea ca trebuie taxe luate pentru mentinerea politiei si armatei, nu pentru toate programele sociale care exista.

  Cit priveste „comportamentul ecologic” eu fac parte din tabara celor care nu cred ca planeta este suprapopulata. Domnul, cum zici tu, nu a dat pamintul sa fie respectat, ci sa fie folosit. Esti de acord cu mine, sper, ca astazi, comparat cu acum 100 de ani, aerul si apa sint mai curate. Absolut nici un specialist nu a putut veni cu un numar care sa spuna ce nivel de CO2 in aer este periculos. Chestia cu incalzirea globala este rasuflata, este dovedit ca e o farsa pentru a avea motiv sa taxeze in plus.

  Ca vreau sau nu sa imi sortez gunoaiele, tine de mine, nu de guvern. El nu e pus acolo sa se ingrijeasca de resturile mele, ci sa fie sigur ca viata si libertatea nu imi este amenintata de altii.

   • Eu cred ca mi l-am batut cand am scris ceva si DUPA insulta aia, dar observ ca n-a ajutat la nimic. E ca si cum as fi vorbit cu o piatra.

    Eu am explicat de ce este dezirabil sa se stie starea de sanatate a populatiei, si nu numai. Si poftim, daca tot am omis, nu esti niciodata obligat sa tii cont de o recomandare. Deci nu ti se spune cata sare sa mananci. Ti se spune cam atat ar fi bine sa mananci ca sa nu mori la 55 de ani. Daca tu vrei sa mori atunci, treaba ta, nu sta nimeni sa iti masoare valorile nutritive a ceea ce mananci acasa.

   • Poate nu ai citit atenta postul. Pina in 2014 oamenii vor fi OBLIGATI sa aiba fisa medicala unde spune greutatea.

    S-a inceput in New York, pentru ca asa se incepe, cu putin, dar restaurantele au limita de sare. Evreii au facut galagie, pentru ca ei au nevoie de sare multa pentru ca prepararea carnii sa fie kosher. Deci daca mergi la restaurant, mincarea este sarata conform standardului statului New York, iar mai multa nu ai ocazia sa ceri. Unde vezi RECOMANDARE aici?

    http://www.guardian.co.uk/world/2010/mar/11/new-york-restaurants-salt-ban

    http://www.manhattanstyle.com/news/new-york-chefs-protest-over-proposed-salt-ban/

    Daca guvernul da ordin ca orice mincare pe care o cumperi din magazin sa nu aiba mai mult de 100 calorii (un exemplu), cum nu sta nimeni sa-mi masoare valorile nutritive? De inceput asta vine ca o recomandare, pentru ca nu se poate implementa peste noapte, dar incetul cu incetul esti OBLIGAT sa te supui standardului. Daca nu, esti taxat. Deci si prin taxare te controleaza:

    http://www.cleveland.com/open/index.ssf/2010/03/cutting_childhood_obesity_coul.html

    Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebare: de unde isi ia guvernul dreptul sa rezolve problemele obezitatii?

 7. Nu, încălzirea globală nu este un mic. Modul cum a prezentat-o exagerat domnul Gore, se apropie de mit și nu recomandă nimeni panică și comportamente grăbite. http://americasclimatechoices.org/climate_change_2008_final.pdf

  http://www.metoffice.gov.uk/climatechange/policymakers/policy/slowdown.html

  Aerul este mai curat acum decât cu 100 de ani în urmă din cauză că am rafinat metodele industriale și le-am ameliorat tocmai pentru a fi mai eficiente și din punct de vedere al poluării. Am luat măsuri și situația s-a îmbunătățit. Desigur, nu sunt de acord cu așa zișii ecologiști care propun măsuri extreme, dar nu îmi fac griji pentru că nu știu cine se mai lipsește de Google și iPod acum.

  Văd o mică contradicție în ce spuneți, afirmând că statul trebuie să se ghideze după voia Domnului, dar să nu o … impună? Atunci care ar mai fi rostul lui? N-ar fi mai bine să stăm cu toții sub tutela unei biserici, cuminți, așteptând zilele de pe urmă?

 8. Nu am fost specifica: acuzatia ca incalzirea globala este facuta de om este un mit. Faptul ca datorita activitatii omului planeta se incalzeste este o farsa. Temperatura globului variaza, sint perioade mai reci si perioade mai calde.

  Dumnezeu a dat oamenilor anumite drepturi. Rolul guvernului este sa se asigure ca aceste drepturi nu sint incalcate. Nu toti oamenii cred in Dumnezeu sau nu toti vor sa asculte de El, de aceea stind sub tutela unei biserici nu merge.

  Guvernul trebuie sa-i pedepseasca pe vinovati. Pedeapsa trebuie impusa.

 9. Ti-am explicat deja de unde isi „rezerva dreptul” ala. Nu mai repet.
  „Pina in 2014 oamenii vor fi OBLIGATI sa aiba fisa medicala unde spune greutatea. ”

  sa aiba FISA MEDICALA UNDE SPUNE GREUTATEA

  SPUNE GREUTATEA.

  Ce mama dracului, si medicul de familie teoretic stie rezultatele analizelor tale, deci stie cam ce contine sangele tau. Vai, ororare. Cum isi permite sa INCERCE sa te tina sanatos.

  Ce naiba e asa deranjant? Scuza-mi impertinenta, dar te comporti ca un copil suparat pentru ca mama lui i-a spus sa se spele pe maini inainte de masa.

  • Chiar nu vezi diferenta?????

   Medicul de familie NU MA OBLIGA sa ma duc la doctor si el sa poata sa ma cintareasca. De buna voie te duci la doctor, si daca te gaseste bolnav, iti da medicamente. Dar, NU TE OBLIGA sa le iei.

   Parintii au dreptul sa-ti spuna sa te speli pe miini, guvernul NU!

   Guvernul NU ARE DREPTUL SA INCERCE SA TE TINA SANaTOS!!!!!!! E chiar greu de priceput???

   Nu exista putere constitutionala, morala sau orice alta putere, decit forta, prin care guvernul SA TE OBLIGE sa faci ceva!!!!!

   Intelegi??? Poate in alte tari teroriste, dar in AMERICA, guvernul NU ARE DREPTUL sa te forteze sa fi sanatos!

   Citeste istoria! De fiecare data cind guvernul a cerut cetatenilor sa „inregistreze” anumite date (date necerute de Constitutie)…..s-a facut ceva cu acele date…si nu bine s-a facut!

   Inca odata: guvernul nu are dreptul sa stie cit cintaresc eu, nu trebuie sa intre in bucataria mea sa stie cita sare consum, cita apa sa trag la WC sau ce becuri folosesc. Intelegi??? ASTA NU E TREABA GUVERNULUI unei tari libere!!! Ori vrem sa traim in tiranie si atunci sa mergem la guvern si sa dam raportul la tot ce facem!

   Da, poate unora le place tirania, mie insa nu! Eu vreau sa-mi vad de treaba mea, guvernul sa-si vada de ale lui!

 10. Si ti se pare ca se compara viata ta de acum cu ce era inainte de 1989 in Romania? Unde banuiesc ca ai locuit pana intr-un punct si unde apropo, s-au mai schimbat un pic lucrurile. Nu ca ai avea habar de asta.

  Esti genul de persoana care nu mai stie ce sa faca cu atata libertate, si incepe sa viseze conspiratii ca sa se simta viu.
  Esti intr-o tara unde ti se permite sa nu iti trimiti copiii la scoala, cand altii nici nu viseaza la o educatie. Si totusi…tot nu-i bine.

  Poate limita la sare nu-i facuta pentru tine. Poate a fost facuta pentru aia care au nevoie de o mamica dincolo de varsta plecarii din cuib.
  Nu-i pasa nimanui de un singur om, dar de multi da, pentru ca oricat de insipida si telurica ar parea toata treaba, oamenii au grija de alti oameni. Asa e normal intr-o comunitate.

  Multumeste-i lui nenea de la etaj ca ai ce pune in farfuria copiilor tai, si mai gandeste-te.

 11. Ha, ha, habar n-ai de ce am eu habar.

  Tocmai pentru ca am trait in Romania inainte de ’89 vad aceleasi idei si directii care se inimpla in America. Tocmai pentru ca am gustat comunismul in Romania, ii recunosc putoarea cind ajunge si in America.

  Conspiratii? Asta daca nu vrei sa citesti stirile….. pentru ca daca deschizi ochii, vei vedea ca cei mai multi oameni zic ceea ce spun si eu.

  Faptul ca mi se permite sa nu-mi trimit copiii la scoala e bine. Nu e bine cind vad ca se incearca sa fiu oprita. Ce inseamna asta? Sa tac si sa ma supun? Sau sa lupt pentru dreptul meu?

  Si eu sint de acord ca oamenii sa aiba grija unii de altii. De buna voie. Diferenta este ca tu esti de acord ca GUVERNUL SA OBLIGE oamenii sa faca ceva ce nu vor! Una este cind eu decid ca vreau sa maninc doar 2 oua pe luna si alta este cind guvernul MA FORTEAZA sa maninc doar 2 oua, pentru ca mai multe nu mi se permite sa cumpar!

  Da, poate ti se pare ok sa faca guvernul treaba asta….dar uite asa…cu menalitatea asta….comunismul inca continua sa existe in lume!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s