ONU si controlul armelor in SUA

Pe data de 28 iunie, 2010, Curtea Suprema a reafirmat al 2-lea Amendament in timpul procesului McDonald vs. Chicago si a declarat ca orasul Chicago nu are autoritatea sa refuze unei persoane dreptul de a detine o arma. Dar tratatul prevazut de ONU ne spune ca aceasta batalie inca nu este cistigata.

Tratatul ONU include restrictii privind fabricarea, stocarea, transferul si detinerea armelor sia munitiei. Toti producatorii de arme trebuie sa plice un marcaj unic de identificare. Armele carora le lipseste acest marcaj unic vor fi confiscate si distruse.

Odata ce acest tratat este semnat, persoanele care detin o arma care a fost fabricata fara acest „marcaj unic” vor fi vinovate de incalcarea legii si trebuie sa predea aceste arme autoritatilor. Aceasta include armele care au fost obtinute in mod legal. Aceasta lege incalaca, insa, al 2-lea Amendament al Constitutiei. Atunci cind acesta a fost adoptat si care spune ca „O militie bine reglementata este necesara pentru securitatea unui stat liber, iar dreptul poporului de a pastra si purta arme nu trebuie sa fie incalcat” nu a fost mentionat ca fiind necesar nici un marcaj unic.

ONU sustine ca legile privind armele sint necesare pentru a diminua violenta, dar statisticile arata un alt rezultat. Un sondaj facut de Behavioral Risk Factor Surveillance System in 2001 a constatat ca primele 3 state cu cei mai multi proprietari de arme sint Massachusetts, Connecticut si Kentucky. Un studiu facut de Statehealthfacts.org a aratat ca statele cu cele mai mici rate de deces legate de arme au fost in statele cu cei mai multi proprietari de arme. Dar Districtul Columbia, unde armele sint interzise, a avut cele mai multe decese legate de arme.

La nivel mondial, Ancheta a 8-a a ONU privind tendintele criminalitatii a constatat ca Africa de Sud, Columbia si Thailanda au fost tarile cu cele mai multe crime facute de arme, pe cap de locuitor.

Daca o tara confisca armele cetatenilor printr-o lege nationala, armele ar exista doar in miinile guvernului si a criminalilor. Nu stiu care grup este mai terifiant. Atunci cind infractorii sint singurii oameni care au arme, cetatenii care respecta legea sint neputinciosi in a se apara. Aceasta face ca cetatenii sa fie tinte usoare si astfel sa creasca rata crimelor.

In Anul 1997, Anglia a interzis posedarea armelor de foc. La 2 ani dupa aceasta interdictie, Countryside Alliance’s Campaign for Shooting a constatat ca folosirea pistoalelor in infractiuni a crescut cu 40%.

Deci daca controlul armelor nu coincide cu o societate mai sigura, atunci ONU nu are motiv sa impuna legi pentru controlul armelor. ONU ar trebui sa renunte la astfel de legi, sa citeasca citeva carti de istorie si sa ia notite. Poate atunci s-ar putea concentra pe ceva mai util, cum ar fi oprirea programului nuclear al Iranului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s