Avantaje in homeschool: Caracterul

Strins legata de transmiterea credintei si valorilor noastre este responsabilitatea noastra ca parinti de a forma caracterul copiilor nostri. Integritatea caracterului nostru este ceea ce conteaza pentru cei necredinciosi. Este si ceea ce conteaza pentru Dumnezeu. Fara caracter aducem rusine evangheliei lui Hristos.

Mie imi place sa invat. Vreau sa incurajez in copiii mei placerea care vine prin realizarile academice. Dar – si acesta este un mare „dar” – caracterul este primordial. Atunci cind copiii nostri vor sta in fata tronului de har, ei nu vor prezenta Diploma de admitere si nici scorul testului ACT. Inimile lor vor fi cele examinate de Domnul.

Homeschooling-ul ne da sansa sa fim la zi cu starea inimii copiilor nostri. In dinamica de instruire acasa sintem deplini constienti de atitudinile sau actiunile rele care erup. Atunci, putem inchide cartile si ne putem ocupa de problemele importante care apar.

Intr-o clasa, profesorul nu poate examina atent viata copiilor nostri si nici nu are timpul necesar pentru a se opri si  a se ocupa de problemele de caracter care apar.

Educatia la domiciliu ne da acel timp. Trebuie sa ne asiguram ca profitam de aceste oportunitati.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s