Avantaje in homeschool: Transferul valorilor

Transferind credinta si valorile noastre copiilor nostri este datoria noastra. Mi se pare ironic faptul ca fiind in ultimii 2 ani de liceu al fetei mele, nu ma consum cu cerintele academice din programa scolara asa cum am crezut ca o s-o fac. Sint mult mai concentrata pe cresterea ei spirituala – asta avind mai multa greutate in deciziile pe care le luam decit orice consideratii academice.

Academicele sint efemere. Cel mai rau caz posibil: copiii mei sa nu inteleaga fizica, algebra, Shakespeare sau sa vorbeasca romaneste asa cum as dori pina termina liceul – ce e pierdut? Nimic de valoare vesnica. Nimic care nu poate fi invatat mai tirziu. Dar daca nu urmarim cu grija cultivarea unei relatii cu Dumnezeu – ce este sacrificat? O oportunitate pe care noi, ca parinti, nu o vom mai avea. Inimile lor sint maleabile; mintile lor sint impresionabile. Vreau aceasta sansa. Vreau sa le demonstrez copiilor mei importanta si impactul credintei care uneste familia noastra.

Educatia la domiciliu maximizeaza influenta parinteasca si mareste oportunitatile. De asemenea ni se ofera un control mai mare asupra alegerii cine ne influenteaza copiii si cine le formeaza convingerile. Cu siguranta ca va veni timpul cind trebuie sa le predam stafeta vietii lor. Este intentia lui Dumnezeu ca copiii nostri sa se integreze cu alte persoane cu convingeri diferite. Dar, inainte de asta, ei au nevoie de o credinta matura, cu radacini puternice, nu una care renunta repede si face compromisuri in fata opozitiei. Deci, cum ii putem pregati cel mai bine?

Ii putem asemana cu sportivii care se antreneaza pentru Jocurile Olimpice. Acestia pun deoparte tot ce ii poate distrage de la a ajunge la performanta dorita. Aceeasi posibilitate o avem prin educatia acasa, de a antrena copiii in principiile lui Dumnezeu.

Homeschooling-ul nu garanteaza mintuirea cuiva. Numai harul lui Dumnezeu o face. Dar este o optiune cu rezultate impresionante.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s