Avantaje in homeschool: excelenta academica

Pentru o multitudine de motive, standardele academice din sistemul de invatamint au scazut. Exista studii care arata ca aceasta isi are radacinile in renuntarea predarii materialelor de baza. Scolile americane sint impovarate cu agende corecte politic, reforme ciudate si netestate, si cu responsabilitati de a rezolva problemele sociale. Nu e de mirare ca multi profesori se pling ca nu mai au timp sa predea!

Homeschooling-ul simplifica procesul educational. Standardele ridicate, invatare accelerata, studii de baza in matematica, stiinte, istorie si literatura sint usor si rapid de facilitat. Educatia la domiciliu permite timp pentru explorarea completa si stapinirea materialului. O trecere usoara peste subiectul prezentat pentru ca apoi sa nu mai fie mentionat nu ajuta la invatarea materiei. In scoala, copiii isi fac temele doar pentru a fi facute. Ei nu au timp suficient pentru a le face bine, mai ales daca nu sint interesati de subiect.

Daca grabim copiii sa termine programa, aceasta va fi uitata repede. De aceea multe din lucruri se repeta in manuale, de la an la an. Chiar si aceasta repetitie nu reuseste de multe ori sa faca copiii sa invete materialul. Daca nu vom incetini programul pentru a permite copiilor sa stapineasca materia si sa interactioneze intr-o varietate de contexte, materia nu va putea fi transferata din memoria scurta la memoria pe termen lung.

Homeschooling-ul ofera timpul necesar pentru a seta si a atinge standarde academice. Stabileste standardul si masoara succesul in functie de acest standard. Cu timpul de partea ta, nu este nici o presiune de a reduce standardul.

De asemenea, educatia la domiciliu ofera posibilitatea ca copiii sa fie implicati cu materiale si activitati care sint relevante si aplicabile in viata reala. Parintii au control deplin asupra continutului; putem folosi acest avantaj in beneficiul copiilor nostri.

Homeschooling-ul este mai mult decit o scoala acasa. daca doar se re-creaza un cadru institutionalizat in jurul mesei din bucatarie, s-a pierdut mult din ce ofera educatia la domiciliu.

Auzim copii care intreaba „Cind voi folosi acest lucru?” sau „De ce trebuie sa invat lucrul asta?” Dar nu auzim niciodata acest fel de intrebari atunci cind cineva  trebuie sa dobindeasca anumite cunostinte pentru a avea un loc de munca, o meserie. Asta pentru ca materia se invata in contextul in care este utilizat. Relevanta imediata este evidenta. Copiii sint motivati sa invete deoarece invatatul are un scop.

Multi care fac educatia acasa cred ca trebuie sa urmeze un standard prescris de stat. Dar multe se pot invata prin vizita la anumite locuri de munca, la locuri istorice, laboratoare, spectacole si productii dramatice; proiecte cu scop pe termen lung, ucenicie, interviuri cu cei dintr-un anumit domeniu. Reactii spontane la oportunitatile care apar pot fi facute cit de frecvent se doreste.

Vrei ca copiii sa scrie bine? Ei trebuie sa scrie, nu sa completeze foi, sa umple cerculete, sau sa raspunda cu adevarat/fals la intrebari. Cu cit mai mult scrie un copil, cu atit va avea abilitati la scris.

Vrei cititori buni? Da-le timp sa citeasca, nu le umple programul cu alte lucruri minore astfel incit sa nu mai fie timp pentru citirea unei carti din placere.

Daca planificam un program care ofera copiilor o multitudine de oportunitati, ei pot sa-si dezvolte competentele necesare pentru a fi ceea ce Dumnezeu i-a chemat sa fie. 

Reclame

Un gând despre „Avantaje in homeschool: excelenta academica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s