Provocari in homeschool – timpul

Oricum te-ai uita, ca sa faci homeschool, este nevoie de o investitie enorma de timp si energie. Nu este un hobby care sa-l faci in timpul liber. Educatia la domiciliu este un mod de viata.

Homeschooling-ul cere in primul rind timp. Timpul care l-ai putea petrece construindu-ti o cariera, este petrecut acasa, educindu-ti copiii. Pentru mamele casnice sau care au copii mici care inca nu merg la scoala, tranzitia de a invata acasa nu este dificila cum este pentru mama care trebuie sa se lase de serviciu si care trebuie sa-si retraga copiii de la scoala.

Deoarece timpul dedicat predarii programei scolare este cu mult mai putin acasa decit in scoala, totusi trebuie timp pentru pregatirea materialului. Pentru a maximiza oportunitatile pe care le ofera educatia la domiciliu este o nevoie constanta de auto-educare si ajustare a programei. Este nevoie sa hotarasti responsabilitati si sa oferi directii si indrumari.

De obicei profesorii din scoli gasesc primul an ca fiind mai dificil, pentru ca trebuie sa stapineasca cursul pe care il predau. Dar in urmatorii ani se consuma mai putin timp, deoarece aceleasi cursuri sint predate din nou si din nou. Acest lucru insa nu se intimpla in homeschool. In fiecare an este programa diferita. In fiecare an exista cursuri noi, de invatat si de predat. Pentru fiecare copil in parte este necesar ca programa sa fie personalizata in functie de nevoile si interesele lor. Deci nu intotdeauna ceea ce s-a potrivit la fratele mai mare se poate folosi si cu fratele mai mic, cind ajunge la nivelul respectiv.

Apoi, in functie de temperamentul parintelui, de multe ori este greu sa ia o pauza din timpul cu copiii si  sa-l puna deoparte ca timp personal. Perioada de timp este limitata si trebuie ca parintii sa fie creativi pentru a gasi momente de relaxare.

Reclame

3 gânduri despre „Provocari in homeschool – timpul

  1. Cristina…foarte elocvent, foarte informat mesajul tau. I like it…mai ales ca stiu ca vine dintr-o experienta personala. Poate cind ai sa termini cu fetele tale, n-atr fi rau sa incepi sa scrii un manual sau ceva literatura ajutatoare pentru parintii care vor sa faca homeschooling (atit romani cit si americani). Ca una este materialul primit sa faci treaba asta si alta este sa stii cum si de unde sa- incepi si cum sa te organizezi. Ca nu este chiar floare la ureche si eu personal stiu copiii care au ramas in urma si au pierdut din educatie si tot la fel am cunoscut cazuri de un mare succes…
    Spor la treaba…

  2. Rodica, sint multe astfel de carti….Stiu ca nu toata lumea are timp sa le citeasca, asa ca incerc sa scriu, in mare, cam la ce ar trebui sa se gindeasca un parinte inainte de a incepe sa faca homeschool.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s