Provocari in homeschool – asteptari nerealiste

Atunci cind alegem sa facem homeschool, este de asteptat ca rezultatele sa fie direct proportionale cu sacrificiile pe care le facem. Sau cel putin, ne dorim suficiente dovezi pentru a le arata scepticilor. Si le dorm cit de curind posibil.

Multi dintre noi care incepem educatia acasa anticipam un succes imediat. Cu toate studiile care arata succesele stralucitoare ale celor educati la domiciliu este foarte usor sa stabilim asteptari nerealiste pentru noi si copiii nostri.

Homeschooling-ul este un act de comert, de negot. Exista intotdeauna lucruri care nu vor fi facute, sau care nu vor fi facute bine.  Eu pot minimiza impactul slabiciunilor mele prin implicarea copiilor mei in grupuri unde pot avea diferite experiente si alti profesori care compenseaza neajunsurile mele. Dar timpul limitat ne impiedica sa facem tot ce as vrea eu. Trevuie sa inteleg ca exista o diferenta intre ideal si realitate.

O alta ipoteza care se intilneste frecvent in homeschool este aceea ca educatia acasa va elimina defectele din caracterul copiilor nostri, ii salveaza de la esecurile academice sau problemele familiare vor fi rezolvate intr-un mod miraculos.  Dar opusul este adevarat: homeschooling-ul va exacerba aceste situatii. De obicei, aceste probleme trebuie sa fie abordate la nivel fundamental. Homeschooling-ul este o alegere in educatie, nu o solutie biblica pentru fracturile din viata familiei.

Cind se ia in considerare educatia la domiciliu, trebuie sa se recunoasca faptul ca fructele care se spera sa creasca, vor dura probabil mult mai mult timp decit se anticipeaza. In multe cazuri, trebuie trait doar prin credinta, ca rezultatele se vor vedea in viitor.

 

.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s