Argumente biblice impotriva scolii publice

Daca Biblia ar spune ca copiii trebuie sa  primeasca o educatie crestina – ar fi UN PACAT ca copiii sa fie educati in scolile pagine!!

NEBUNUL zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este nici unul care să facă binele. – Psalmi 14:1

Sistemul şcolilor publice este condus şi operat de NEBUNI, aşa că nu este surprinzător faptul că guvernul este producător de generaţii de nebuni rebeli care resping adevărul despre Dumnezeu.

 Cine umblă cu înţelepţii se face înţelept, dar cui îi place să se însoţească cu NEBUNII o duce rău.  – Proverbe 13:20

Sunt copiii tăi in tovarăşia  NEBUNILOR? Dacă ei merg la şcoala publica, cu siguranta – şi ei vor suferi daune extrem de mari, garantat!

Ucenicul nu este mai presus de învăţătorul lui; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul lui. – Luca 6:40

Şi dacă n-ascultă cineva ce spunem noi în această epistolă, însemnaţi-vi-l, şi să n-aveţi nici un fel de legături cu el, ca să-i fie ruşine. – 2 Tesaloniceni 3:14

Majoritatea profesorilor si personalului din scolile publice urasc pe Dumnezeu si traiesc in neascultare fata de El. Chiar daca sint profesori care nu-L urasc pe Dumnezeu, cu siguranta legea le interzice de a vorbi despre Dumnezeu si despre Biblie. Profesorii nu sint calificati sa predea copiilor crestini legile fundamentale ale vietii si nici nu e treaba lor. Din pacate, cei mai multi profesori nu sint calificati sa predea disciplinele necesare, cum ar fi matematica sau citire, ca sa nu mai vorbim de absolute morale si problemele legate de ce e bine si ce e rau. Parinti – daca nu vreti ca copiii vostri sa fie ca profesorii lor, retrageti-i inainte de a fi invatati in felul lumii.

 

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi, şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori! Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui! – Psalmi 1:1,2

Isus a spus în Matei 6:33, „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui …”
El nu a spus, „Cautati  educaţie academică şi  socializarea corespunzătoare!”

Prea adesea parintii crestini ignora poruncile lui Dumnezeu si isi cauta mai intii propriile interese, in timp ce isi neglijeaza responsabilitatile pe care le au fata de copiii lor. Parintii isi inscriu copiii la tot felul de programe educationale extrascolare pentru ca ei definesc succesul prin succes academic, dar de multe ori parintii nu reusesc sa implineasca nevoile spirituale ale copiilor lor.

In plus, este dureros de evident ca scolile publice nu reusesc sa ofere copiilor chiar si cele mai importante aptitudini academice. De asemenea, scolile nu sint in stare sa-i invete pe copii socializarea decenta, standardele adevarate sau moralitatea.

Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta. Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi, şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. – Deuteronom 6:5-7

Aceasta este o sarcina imposibila daca copiii nostri sint departe de casa toata ziua si educati intr-un loc care invata ideologii contrare Bibliei. Dumnezeu este clar in Cuvintul Sau ca parintii sint responsabili pentru educarea si formarea copiilor lor. Parintii crestini sint instruiti sa caute mai intii Imparatia lui Dumnezeu si cu sirguinta sa-i invete pe copiii lor despre poruncile sfinte ale lui Dumnezeu pe tot parcursul zilei.

Toţi fiii tăi vor fi ucenici ai Domnului, şi mare va fi propăşirea fiilor tăi.- Isaia 54:13

Dumnezeu a zis, „Învaţă pe copil calea pe care ar trebui să meargă, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” – Proverbe 22:6
Dumnezeu nu a spus: „Învaţă pe copil  ceea ce el ar trebui să ştie, şi atunci când el este batrin nu va uita.”

Educatia nu este doar ceeace stie un copil, este in primul rind modul in care este  echipat pentru lupta si cum isi traieste viata ca adult.

Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau, ce ar da un om în schimb pentru sufletul său? – Matei 16:26

 

Scopul  creştinilor nu este sa aiba succes academic! Cel mai important lucru in creşterea copiilor este formarea caracterului lor cu o baza morala puternica, nu  predarea matematicii, geografiei si stiintei. Scopul principal în formarea copilului este de a-i invata  să fie ascultători, respectuosi, să onoreze pe Dumnezeu, să înveţe Cuvântul Său şi să isi iubească aproapele. Odată ce aceste lucruri sunt puse în practică, academicele se vor invata cu usurinta.

Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i, în mustrarea şi învăţătura Domnului. – Efeseni 6:4

Pentru a creşte copiii cu frică de Dumnezeu este deosebit de important pentru ca părinţii să joace un rol activ in viata copiilor lor, aceasta include educaţia.

Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău. Ei nu sunt din lume, după cum nici Eu nu sunt din lume. Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul. – Ioan 17:15-17

Copiii creştini nu pot fi sfinţiti în adevăr atita timp cit oficialii şcolilor publice neagă existenţa lui Dumnezeu şi  sufoca elevii cu tot felul de doctrine. Şcolile publice sunt rele şi  distrug sistematic inimile, minţile şi sufletele a milioane de copii!

 
Cum pot copiii tăi să fie sfinţiţi în Adevăr într-un loc unde Adevărul este refuzat?

Nu vă înşelaţi: „Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune”. – 1Corinteni 15:33

 Părinţii crestini sint naivi dacă aceştia  asumă ca copiii lor vor fi capabili de a supravieţui spiritual într-un mediu anti-Hristos! Copiii creştini nu au ce sa caute în şcoala publică unde Dumnezeu si Adevarul sint omisi!

Isus a fost clar cind a spus, „Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea, şi cine nu aduna cu Mine, risipeşte.” – Luca 11:23

De asemenea, el a spus: „Eu sunt calea, şi adevărul, şi viaţa; Nimeni nu vine la Tatăl decit prin Mine.” – Ioan 14:6

Neutralitatea este imposibila cu Domnul. Fie mergem in directia Lui, fie impotriva Lui. Ori ne invatam copiii sa-L iubeasca, onoreze si sa-L asculte pe Dumnezeu, ori ii trimitem sa fie educati la institutiile pagine unde Dumnezeu este batjocorit, viata nu are valoare si adevarul este relativ.

 

Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos. – Coloseni 2:8

Copiii nu sint echipati cin credinta lor cu puterea de a rezista filosofiilor pagine sau de a refuza minciunile care sint predate azi in scoli. Copiii sint in formare si fara grija constanta a parintilor, acestia sint in pericol de a face un pas gresit si sa renunte la credinta cu totul.

Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? – 2Corinteni 6:14

Scolile publice sint, prin lege, seculare, ceea ce inseamna ca Dumnezeu nu are ce cauta acolo. Copiii crestini nu trebuie sa primeasca o educatie si sa fie injugati la un jug cu cei necredinciosi, fiind toata ziua intr-un loc unde Dumnezeu este irelevant in toate aspectele vietii.

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită. – Romani 12:2

Copiii nu pot fi transformati prin inoirea mintii lor, daca mintile lor sint poluate in mod constant cu umanismul secular, imoralitate sexuala, relativism, homosexualitate, evolutie, feminism si propaganda New Age.

Aşa vorbeşte Domnul: Nu vă luaţi după felul de vieţuire al neamurilor – Ieremia 10:2

Dar pentru oricine va face să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai de folos să i se atârne de gât o piatră mare de moară, şi să fie înecat în adâncul mării. – Matei 18:6

Parintii crestini isi provoaca copiii lor sa pacatuiasca cu fiecare zi in care ii trimit sa fie indoctrinati cu minciuni intr-un mediu care nu numai ca este extrem de ostil fata de credinta lor, dar respinge complet pe Dumnezeusi Cuvintul Sau.

 

Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă. Fiindcă ai lepădat cunoştinţa… fiindcă ai uitat Legea Dumnezeului tău, voi uita şi Eu pe copiii tăi! – Osea 4:6

Parinti – nu va mai ignorati copiii din cauza lipsei de cunostinte!!! Este timpul sa va informati cu privire la sistemul public de invatamint si sa va asumati responsabilitatea pentru educatia copiilor vostri!!!

Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbe 3:6

Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului, şi îţi vor izbuti planurile. – Proverbe 16:3

 

.


 

Reclame

19 gânduri despre „Argumente biblice impotriva scolii publice

 1. Aveti multe astfel de postari pe tema homeschooling-ului, foarte informative si bine scrise (se vede de la o posta efortul si seriozitatea cu care va faceti „homework”-ul!). Ar trebui adunate, editate si publicate intr-o carte pentru romanii crestini din tara si din diaspora care au copii mici de scoala, pentru cei proaspeti casatoriti, etc.

  M-as bucura sa stiu ca v-ati gindit la asta , mai ales ca munca e deja facuta si cartea e, practic, scrisa…

  Sa-ncepem a veni cu idei despre coperta si titlu?

 2. Multumesc, dar sa stiti ca foarte putini romani sint interesati sa se informeze ce se intimpla azi in scolile publice. Iar pastorii nu sint de mare ajutor. Nu stiu daca o carte in plus va ajuta cu ceva….pentru ca nu de informatii ducem lipsa, ci de interes.

  • Aici este una dintre marile probleme:

   „pastorii nu sint de mare ajutor”

   In marile orase exista deja gradinite si scoli evanghelice care fac concurenta serioasa scolilor publice dar si … homeschooling-ului!

   Problemele scolilor private evanghelice sunt:

   1. Folosesc acelasi curiculum precum si scolile publice
   2. Nu sunt foarte performante academic
   3. Nu se apropie deloc de mediul curat al familiei (au destule probleme cu elevii si chiar profesorii)
   4. De cele mai multe ori nu sunt conduse de principii biblice, ci de cele ale lumii
   5. Elevii vor avea toate sansele sa invete majoritatea lucrurilor rele – similar cu scolile publice (vulpile mici strica viile in floare)

   De cele mai multe ori, pastoii vor sustine aceste scoli … si nu homeschoolingul.

   HAR in toate!

   Daniel

   • Asa este, desi nu inteleg cum eu, o persoana fara seminar, am gasit destule versete sa inteleg ce parere are Dumnezeu cu privire la responsabilitatile parintilor, iar cei mai multi pastori inca nu au inteles acest lucru.

 3. Minunat articol.M-a mangaiat . Citesc cu placere si interes articolele acestea si mamele care au copii mai mici ar trebui sa se intereseze daca asa ceva nu pot face si aici in Romania. Din pacate in Romania nu se prea stie de aceasta alternativa si nici nu cred ca e legala si admisa. Copii mei sunt mari si cel mare termina liceul anul acesta la seral doar pentru a putea sa se poata angaja si la alte locuri de munca unde daca nu ai „patalamaua” la mana nu te poti angaja . Criteriul competentie la noi nu prea conteaza daca nu ai si asa zisele „studii”. Atat pentru mine cat si pentru copii imei scoala publica a fost un calvar . De alungul anilor au fost nenumarate frustrai atat pentru ei cat si pentru mine ca parinte. Mai am inca patru ani si cu cel mic de liceu si deabia astept sa se termine aceasta corvoada care este scoala publica la momentul actual…

 4. Asa este, in Romania este ilegal. Dar ma gindeam intr-o zi, ce s-ar intimpla daca toti parintii crestini nu si-ar mai trimite copiii la scoala? Ar putea oare statul sa-i aresteze pe toti? Dar pentru asa ceva trebuie o organizare serioasa….

  • Este mult spus ca „in Romania este ilegal”
   Sunt ceva romani care practica si, desi au avut de-a face cu autoritatile, totul este acoperit, de Dumnezeu si … legislatie!

   HAR in toate!

   Daniel

   • Homeschoolingul este limitat in Romania. Intr-un proncetaj neglijabil. Cei care fac, trebuie sa se inscrie sub o scoala-umbrela. Asta nu se numeste homeschool.

    Daca un parinte decide ca vrea sa-si invete copilul acasa, fara a fi inscris in alta tara/scoala, nu numai ca nu este lasat, dar diploma de absolvire nu-i este recunoscuta. Oare de ce?

 5. Impartasesc intru totul gandul lui Bakunin: Daca Dumnezeu ar exista, ar trebui omorat.
  Parintii crestini nu mai vor sa-si dea boracii la scoala? Sa nu si-i mai dea, eventual sa si-i duca la manastire sau unde vor ei.
  Toti ateii – am zis ateii, nu satanistii, nu nebunii – pe care ii cunosc sunt oameni admirabili. Inteligenti, cultivati, deschisi, rationali, mai ales rationali, amabili. In schimb, toate rebuturile speciei umane se afla printre credinciosi . Mergeti intr-o puscarie si alegeti, la intamplare, un hot, un borfas, un violator sau un criminal si intrebati-l daca e crestin si daca-si regreta faptele. Daca va raspunde ca e ateu, intru eu in locul lui. Dar, ma indoiesc ca va fi asa de usor, fiindca imensa majoritate a acestor oameni sunt credinciosi! Or fi si necrediciosi, dar foarte putini. Si daca sunt, sunt dintre cei care au ajuns acolo dintr-o intamplare mai mult sau mai putin nefericita, dintr-un accident.
  Ce-ar trebui sa spun eu, in conditiile in care ateii si copiii lor sunt, efectiv, haituiti in scolile publice din Romania? Se reduc planurile-cadru, se inchid scoli, sunt dati afara profesori, dar de religie in scoala nu se atinge nimeni.
  Nu etica, nu istoria religiei, nu morala, nu filosofie, ci, pur si simplu, dogmatica, asta se face la orele de religie, daca se face ceva! Pana si preotii au ajuns sa se planga de acest continut extrem de dogmatic al curriculumului! Pana si preotii!

 6. Statul nu da voie parintilor sa-si educe copiii acasa. Daca esti asa de hotarit, aduna-ti toti acolitii si fa o petitie guvernului pentru ca parintii sa fie lasati sa-si retraga copiii. Si asa, impaci si capra si varza. Problema este ca guvernul vrea sa-si promoveze agenda comunista, de aceea nu permite ca niste copii sa aiba dreptul sa gindeasca liber….ii vrea pe toti indoctrinati!

  In America criminalii, violatorii si hotii sint in scoli, ei ne invata copiii. Asa ca fi multumit ca in Romania sint in puscarii.

 7. In clasa 8-a se invata numai chimie? Aici nu e vorba doar de materii. Este vorba ca ESTI OBLIGAT sa inveti ceea ce statul impune.

  Intrebarea de baza este: cine are dreptul si responsabilitatea sa directioneze educatia copiilor? Parintii sau statul?

  Comunistii/socialistii/fascistii/etatistii spun ca statul. De unde isi iau ei acest drept?

 8. eu cred ca va subestimati copiii daca aveti impresia ca pot fi impinsi de la spate intr-o directie sau alta.asta era posibil mai demult cand in afara de ce ti se spunea la scoala nu prea aveai metode sa aprofudezi,dar in ziua de azi fluxul de informatii si mijloacele de a le obtine sunt numeroase. copilul trebuie sa aiba acces la cat mai multe informatii unele bune,altele mai putin bune dar numai asa isi poate forma niste opinii puternice si valide.
  scoala si parintii nu mai sunt de mult un factor important de influentare fie ca vreti sau nu sa recunoasteti.
  nu stiu cat de eficienta este aceasta scoala de casa avand in vedere faptul ca este facuta de o persoana foarte apropiata copilului(mama,tata) autoritatea lui fiind recunoscuta si respectata de un copil pana la un anumit punct.plus ca,trebuie sa fii foarte capabil tu ca parinte sa poti sa il inveti despre absolut tot…de asta un profesor nu preda decat o materie pentru ca in momentul in care o da in balbaiala deja scade respectul copilului fata de el si nu se mai poate da drept model.
  relatiile care se stabilesc intre copil si profesor,copil si colegi sunt de o importanta majora in modelarea caracterului unui copil,nu stiu cum reuseste un parinte sa echivaleze aceste lucruri acasa.

  • De ce ar trebui ca autoritatea parintelui sa fie respectata DOAR pana la un anumit punct?

   Eu cred ca pana la 18 ani este Autoritatea Umana de rang maxim. Nici un prieten, profesor, carte, teorie, conceptie sau vedeta TV nu poate (nu trebuie) sa atinga autoritatea parintelui.

   Cine vrea binele copilului mai mult decat insusi parintele lui?

   Afirmatia ca „scoala si parintii nu mai sunt de mult un factor important de influentare fie ca vreti sau nu sa recunoasteti.” este extrem de trista.

   Nu neaparat pentru „scoala” cat pentru „parinti” Daca acestea nu mai sunt autoritati avem generatii de copii pierduti!!! Crezi ca liberul arbitru sau constiinta vor influenta – in bine – mai mult decat parintii?

   Trebuie sa aveti o perspecitva foarte bacoviana … Daca aceasta este tot … imi este mila!

 9. Spuneti ca astazi exista mijloace de a obtine informatii, dar dati dovada ca dumneavoastra nu v-ati informat cum este cu scoala acasa, desi aveti prejudecati.

  Este trist, intr-adevar, ca parintii nu mai sint un factor important in viata copiilor. Este trist ca statul a preluat acest control.

  Spuneti ca copiii nu pot fi impinsi de la spate intr-o directie sau alta, deci nu ar trebui sa conteze cine ii educa, parintii sau statul, asa-i? Dar are importanta. Copiii sint foarte influentabili. Conteaza ce sint invatati copiii, altfel nu ar vrea statul sa monopolizeze invatamintul.

  Uita-te la societatea de azi, la mentalitatile de azi si spune-mi daca nu este rezultatul a ceea ce este invatat in scoli. O mentalitate fara morala si fara standard adevarat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s