Scoli publice – inchisori publice

De ce continua parintii sa-si trimita copiii in inchisorile numite scoli publice? Ce crime au comis? Credeti ca exagerez cind numesc scolile publice „inchisori”? Hai sa le comparam:

Ce sint inchisorile? Locuri unde oamenii sint inchisi impotriva vointei lor pentru crimele care le-au comis.

Care este viata unui detinut? Gardienii au grija ca libertatea detinutului sa fie limitata. Ei il forteaza sa traiasca intr-o celula mica, sa manince o mincare care nu-i place si sa traiasca cu alti detinuti care pot fi periculosi.

Ca inchisorile, scolile publice isi impun vointa prin forta, prin constringere. Guvernul forteaza parintii sa-si trimita copiii la scolile publice la fel cum politia aresteaza criminalii si-i trimite la inchisoare.

Autoritatile scolare forteaza copiii sa stea in scoala pina la virsta de 16-17 ani, astfel primind o pedeapsa cu inchisoarea timp de 10 ani.

Guvernul forteaza milioane de copii sa stea in cutii, numite sali de clasa, cu alti 20-30 copii-detinuti, 6-8 ore pe zi, 5 zile pe saptamina, timp de 10 ani. Copiii trebuie sa se supuna gardienilor (profesorilor) de care se tem sau care le sint antipatici. Trebuie sa studieze subiecte care le urasc sau ii plictisesc. Ei trebuie sa se asocieze numai cu copii de virsta lor, care ar putea fi violenti sau deranjati emotional. Trebuie sa isi faca temele sau sa studieze pentru testele necesare sa treaca clasa.

Copiii sint indepartati de parintii lor si pusi sub controlul profesorului-gardianului care nu intotdeauna le pot arata dragoste, grija, sau au timp sa le acorde atentie. Li se spune sa taca. Li se spune sa respecte regulile. Li se spune sa marsaluiasca de la clasa la clasa la fiecare 50 minute pentru a studia subiecte diferite, unele care nu inseamna nimic pentru ei.

Copiii sint fortati sa stea 6-8 ore pe zi, timp de 10 ani, in salile de clasa. Intreb, ce crime au facut copiii tai pentru a justifica aceasta pedepsa ingrozitoare?

Nu au comis nici o crima, sint pur si simplu victime nevinovate ale autoritatilor, care cred ca copiii nostri le apartin lor, care cred ca au dreptul sa puna copiii nostri in inchisorile educationale timp de 10 ani, cica pentru „binele lor”.

Daca un politist vine si-ti ia copilul la inchisoare fara nici un motiv, cu exceptia ca e pentru „binele lui”,  nu te-ai lupta pina la moarte sa-l opresti? De ce, atunci, lasi autoritatile sa-ti ia copiii nevinovati si sa-i pedepseasca timp de 10 ani??

 

.

Reclame

23 de gânduri despre „Scoli publice – inchisori publice

 1. Ah ! ce mi-as dori sa nu fie atat de dureros de adevarata comparatia ce ai facut-o! Traind intr-o tara unde nu exista alta varianta aproape te simti coplesit..Totusi sa nu uitam ca Dumnezeu e Omniprezent, Omniscient, Omnipotent si plin de indurare si dragoste si chiar daca ingaduie in viata copiilor nostrii sa treaca prin „scoala-Inchisoare”ca in viata lui Iosif in Egipt prin inchisoare,, El ne va da intelepciune cum sa le vorbim Elsi ii va pazi . Sigur ca cei ce au sansa sa aleaga nu ar trebui sa stea pe ganduri dar cei ce nu au aceasta sansa vor trebui sa lupte pe genunchi si sa ceara intelepciune de la Dumnezeu ca aceste suflete sa nu cada in deznadejde in timpul „prizonieratului….

 2. De acord. Cei din tarile unde exista alta posibilitate ar trebui sa profite de asta. Cum in Romania nu exista, parintii ar trebui sa faca ceva sa se schibe acest lucru. Trist este ca majoritatea parintilor nici nu stiu, nici nu sint interesati sa faca ceva.

 3. Daca un copil nu-si face temele, primeste nota 4. (sau ce sistem de notare exista acim). Daca primeste 4 la testele de peste an, ramine repetent. Profesorul este indiferent la ce se intimpla.

  Acasa este diferit. Parintele supravegheaza si este interesat ca copilul sa invete, repeta lectia pina stie, inainte de a administra un test.

  Pentru ca scoala este acasa, „curiculumul necesar” este hotarit de parinti. Poate sa-l ajusteze in functie de nevoile si placerile copilului. Un copil interesat de matematica, poate citi mai putine carti, dar se poate concentra pe matematica. Alt copil, interesat de literatura, poate face matematica de baza, si adincindu-se in literatura avansata. Asa ceva nu se poate face in scoli.

  Plus, in scoli, se invata materii care nu sint necesare. (sex education) Un copil care vrea sa se faca scriitor, sau ziarist, sau orice unde este nevoie de scris/comunicare, isi pierde timpul rezolvind integrale si limite.

  In scoala se invata de toate si nu se stie nimic. Se invata sa se treaca clasa. Acasa, scoala este un stil de viata. Nu se termina la ora 2. Se invata tot timpul. Copilul combina viata cu scoala, nu le delimiteaza, ca apoi sa ramina cu impresia ca odata scoala terminata, se termina si cu invatatul.

  Nu exista comparatie.

 4. Eu am facut scoala publica aka inchisoare de stat cum spui tu. Am facut matematica, chimie, biologie, materii care nu imi placeau atunci si nu aveam chef sa le invat. Ajungeam acasa si imi faceam temele uneori la repezeala, dar venea mama acasa si imi verifica temele, le repetam impreuna. Pentru teste la fel, repetam pana stiam tot. Acum sunt scenarist, si lucrez si in presa. Mama stia ca imi place sa scriu si sa citesc si m-a incurajat sa fac asta cat mai mult. Ea este o femeie foarte desteapta, si m-a ajutat mult cu scoala, dar nu s-a gandit pentru nici o clipa la scoala ca la o inchisoare si pierdere de vreme. Pe de alta parte scoala m-a facut persoana care sunt acum, m-a ajutat sa socializez, pentru ca mi-ar fi placut la acea vreme sa stau in izolare, acasa. Scoala m-a scos din gaoacea mea.

 5. Si eu am facut scoala publica, aka inchisoare. Si nu mi-a placut scoala niciodata. In afara de matematica, nu mi-a placut nici o materie. Am invatat ca sa trec clasa. In clasa 11-a am avut media cea mai mare din clasa. La liceu am cam fost printre primii.

  Nu as fi stiut ca nu am primit o educatie decenta pina nu am comparat-o cu ceea ce fac acum cu fetele mele. Acum imi dau seama de subeducatia care am primit-o. Acum imi dau seama de lacunele care le am.

  Cit despre socializare….ce este socializarea? Cind un copil se poate numi socializat?

 6. Ce diferenţă este între o plantă crescută în seră şi una crescută afară? Copilul va rămâne toată viaţa acasă?

  Tu faci educaţie acasă cu fetele tale şi o consideri de calitate. Dar ce calitate poate avea când, aşa cum afirmi, ai primit o subeducatie şi ai lacune?
  Ai scris de două ori „care” în loc de „pe care”. Aşa înveţi fetele?

  • Diferenta dintre planta crescuta in sera si una crescuta afara este exact ca si diferenta dintre planta crescuta in gradina, udata si hranita, si cea crescuta intre crapaturile mizere ale asfaltului.

   Pentru ca fac scoala acasa este necesar ca si eu sa invat lectia. Deci ma auto educ impreuna cu fetele mele. Apoi, materiile care ma depasesc, sau la care nu mai am timp sa ma pregatesc, angajez profesori competenti. Si pe linga copiii mei, si eu sint prezenta la ora, invatind cot la cot. Care parinte astazi poate sa stea in banca cu copilul sau si sa invete cot la cot, daca copilul este in scoala publica?

   PS. Scoala o fac in engleza. Aici nu exista „care” si „pe care”. Inca o dovada ca scoala publica de stat nu da o educatie adecvata. 🙂

   • La prima întrebare n-ai răspuns corect; la a doua, care era în legătură cu prima, n-ai răspuns deloc.

    Dumnezeu oferă şansa unei astfel de şcoli doar celor cu posibilităţi materiale mari? Pe cei săraci sau incapabili să-şi instruiască singuri copiii, îi lasă pe mâna guvernelor? De ei nu le pasă?

    Să nu crezi că nu sunt de acord cu educaţia sănătoasă pe care o pot da unii părinţi acasă, dar copii nu rămân pururea acasă. Credincioşii nu sunt chemaţi să iasă din lume, ci să trăiască viaţa din Dumnezeu în mijlocul lumii.

   • Am raspuns corect la prima, diferenta este de perspectiva. Cei impotriva scolii la domiciliu o vad ca fiind una in care copilul creste ca in sera. Cei care fac scoala la domiciliu o vad ca fiind una in care copilul creste ca intr-o gradina.

    Dumnezeu face ca omul sa fie nascut liber. Oamenii sint cei care incalca drepturile unui om date de Dumnezeu. Asa ca Dumnezeu da tuturora sansa unei astfel de scoli, chiar porunceste parintilor ca asta e datoria lor.

    Problema este ca guvernul unei tari, prin legile pe care le da, incalaca aceste drepturi. Datoria pe care o are guvernul este sa se asigure ca aceasta posibilitate este valabila tuturor.

    Este foarte greu sa mentii o conversatie in care unul dintre interlocutori vine cu presupuneri nefondate. Cum as putea sa raspund la afirmatia: dar copii nu rămân pururea acasă??

    Cine a spus asa ceva? Nu stiu cum este in alte tari, dar in America, sint mai multi copii indoctrinati public care, dupa ce si-au terminat scoala (daca si-au terminat-o) stau acasa cu parintii, si pina la 30 de ani, decit sint cei care au facut scoala la domiciliu. Eu nu am auzit de nimeni homeschooled care sa fie parazit dupa ce a terminat scoala, dar sa spunem ca nu exista padure fara uscaturi. In schimb, am vazut, am auzit si am citit despre multi copii paraziti, indoctrinati public, care au 30 de ani si inca stau cu parintii, fara nici un loc de munca…….

    A doua afirmatie: Credincioşii nu sunt chemaţi să iasă din lume, ci să trăiască viaţa din Dumnezeu în mijlocul lumii. arata din nou niste presupuneri nefondate.

    In primul rind, Isus nu a trimis copiii in toata lumea sa propovaduiasca Evanghelia, ci adultii. Chiar Isus si-a invatat ucenicii 3 ani, inainte de a-i trimite in lume. Isus nu i-a trimis neinvatati si nepregatiti. Dar noi vrem sa ne trimitem copiii, neinvatati si nepregatiti, in gura lupului. Unde scrie asta?

    Apoi, cine a spus ca credinciosii trebuie sa iasa din lume? Ce impact crezi ca are un copil din familie crestina, la 30 de colegi, pe care ii vede 36 de saptamini, in fiecare zi? In general chiar 4 ani? Care este statistica in care arata ca un copil de clasa intii si-a convertit colegii?

    Cei invatati acasa se intilnesc cu mai mult de 30 copii (aceeasi, timp de cel putin un an). Si nu numai cu copii. Au o varietate de anturaj mult mai mare decit cei din inchisorile publice.

    Intrebari: ai vazut vreun copil educat acasa? A aratat ca traind in sera? S-a descurcat in viata sau nu?

 7. Daca vorbesti de numele meu este numele blogului meu. Nu conteaza numele pana la urma, ci copilul. Eu personal lucrez cu un copil de 10 ani. Il iau de la scoala, am grija sa faca temele sa citeasca. Intradevar scoala nu este suficienta, asta daca te limitezi doar la scoala. Acasa copii trebuie incurajati sa invete mai mult decat ceea ce li se preda in timpul orelor. Copii tai, educati acasa, intr-un spirit conservator nu vor sti sa socializeze cu viitorii lor colegi de facultate. sau si facultatea tot acasa o fac? Si daca da, cum ramane cu jobul? Parerea mea este ca acesti copii nu vor fi capabil sa socializeze sau sa isi formeze pareri proprii pe viitor.

 8. 2. To make fit for companionship with others; make sociable.
  3. To convert or adapt to the needs of society.

  1. (intr) to behave in a friendly or sociable manner
  2. (Sociology) (tr) to prepare for life in society

  Un copil lipsit de prezenta altor copii si/sau a provocarilor pe care le poate intalni doar vorbind si comunicand intens cu alti copii.

 9. Deci, TOTI adultii din Romania si din tarile unde scoala publica este obligatorie, sint socializati?

  TOTI sint apti pentru tovarasia cu altii? TOTI se pot adapta la nevoile societatii? Se comporta prietenos? Sint pregatiti pentru viata in societate???

  Ha, ha, ma faci sa rid!!! Citi oameni din Romania sint pe ajutor social? Se numesc ei pregatiti pentru societate?

  Citi criminali sint in puscarii? De ce? Pentru ca au fost prea prietenosi? Sau pentru ca s-au adaptat nevoilor societatii??? Sa fim seriosi!!!

  Nu stiu de cite ori sa spun ca sa se inteleaga: Nu imi leg copiii cu lantul de masa de bucatarie! Asa cum am scris mai sus, copiii educati acasa se intilnesc cu oameni de toate virstele, nu numai cu copii de virsta lor.

  Daca un copil se socializeaza la scoala, inseamna ca atunci cind intra in sistem e nesocializat, corect? Deci cum se socializeaza copiii? De la alti copii nesocializati? Cum te poti socializa intr-un mediu nesocializabil? Serios daca are sens. Explica-mi cum.

 10. In mare parte ceea ce corpul are nevoie din punct de vedere fizic, sufletul are nevoie din punct de vedere spiritual. Daca aerul care il respiram este toxic, incet, incet trupul va incepe sa sufere pina cind daca poluarea este ridicata, va muri asfizxiat.
  Tot la fel, daca societatea in care il lasam pe copil sa traiasca este poluata …nu-i va fi de loc folositor ca se socializeaza in timp ce ii imputinam zilele.

  Cristina prin ceea ce face cu fetele ei nu refuza sa le expuna societatii ci alege cu discernamint mai ales acum cind caracterul fetelor ei este in formare, societatea la care sa le expuna. Nu traieste pe virful muntelui ca un pustnic, ci apartine de o biserica, duce copiii la clase bine planificate cu alti copii de aceeasi virsta, calatoresc, se viziteaza cu prieteni, merg in excursii cu alte familii…
  As vrea citeodata sa pot sa scap de „socializarea” cu anumite persoane…si as vrea sa am luxul de a socializa cu oameni pe care sa-i pot alege…
  Eu am avut copiii in scoli publice. N-am avut alta posibilitate, ca a trebuit sa muncesc – dar cu cea mai mica, abia am apucat sa o vad afara din liceu. Cind am ascultat la News ca scoala ei este inchisa pentruca un student are pistol la el in clasa…si cind a trebuit sa astept cu orele dupa amiaza pina sa le dea drumul din clase politia si abia atunci mi-am vazut fata intreaga…oh…la ora aia eram asa de dispusa sa renunt pentru totdeauna la socializare…

 11. Nu cred ca toti parintii sunt capabili sa predea propriilor copii. Apoi sa nu uitam ca sunt chiar invatatori care evita sa predea la clasele unde-si au copiii.

  Observ si eu lacunele pe care le are scoala de azi, insa sunt numai in parte pentru studiul acasa.

  La voi in America unde exista o puternica cultura a sexualitatii si unde se studiul este destul de anticrestin, cred ca e indicata chiar predarea acasa, mai ales ca sunt conditii.

  „”Nu traieste pe virful muntelui ca un pustnic, ci apartine de o biserica”

  Rodica, daca am trai in varful muntelui ca pustnicii, ne-am creste copii aproape de creatia lui Dumnezeu, departe de toata civilizatia asta care ne indeparteaza tot mai mult de ceea ce suntem. Sa nu uitam si ca pustnicii au o biserica…

  • Ca si crestina, eu cred ca Dumnezeua dat parintilor responsabilitatea de a-si educa copiii. De aceea, nu conteaza daca in scoli se invata sexualitatea/homosexualitatea. Parintii sint datori sa asigure o educatie copiilor lor. Ceea ce se intimpla astazi este ca parintii cred ca este de datoria statului sa educe copiii. Trist.

   • Normal ar fi ca noi parintii sa ne educam copii si nicidecum sa nu lasam asta pe baza scolii.

    Mai tii minte insa, cata educatie au reusit parintii nostri sa ne dea? Grja lor era de servici, de cozile lungi si interminabile la care stateau ore in sir. Apoi acasa ajunsi trebuiau sa faca focul, sa incalzeasca apa, sa faca mancarea, sa ne spele hainele, sa sape in gradina etc.

    Noi azi avem mai mult timp decat aveau parintii nostri, insa mediul din jurul nostru este sufocat cu sexualitate, religii zeci, sute mii, educatie ateista etc. E aproape imposibil ca un copil din zilele noastre sa nu vada pana la varsta de 3 ani o imagine sexuala, oricat l-am feri noi. Tocmai din cauza asta, astazi este mult mai greu de educat un copil.

    Pe vremuri, parintii isi lasau fara grija copii in grija scolii. Desigur ca cele legate de rugaciune, de cei 7 ani de acasa, le primea copilul acasa inainte de a incepe scoala. Mai departe insa parintii se bazau pe scoala. Cu toata asa zisa manipulare comunista, noi copiii stiam ca sunt minciuni si ca trebuie sa le acceptam (exact cum astazi copii nostri studiaza evolutionismul doar pentru ca sunt obligati de sistem).

 12. Crstina, n-ai înţeles.
  O plantă crescută în mediul ei natural poate fi îngrijită de grădinar sau lăsată în voia ei. Aici intervine responsabilitatea grădinarului, dar dacă o creşte în seră, deja îşi asumă un altfel de resposabilitate, fiindcă o ia din locul ei.
  Şi apoi cum îşi poate plăti profesorii un părinte care abia are să le dea copiilor cele de trebuinţă traiului zilnic?

  • Nimeni nu isi creste copiii in sera. Daca da, da-mi un exemplu. Nu cred ca daca copiii sint crescuti in familie se poate numi ca sint crescuti in sera.

   Sint multe posibilitati in care un parinte cu resurse limitate sa-si educe copiii. Se pot intilni mai multi parinti si fiecare poate sa predea o materie pe care o stapineste. Facind schimbul acesta, lectiile pot fi gratis si toti au de cistigat.

   Apoi, si Biserica ar trebui sa contribuie la aceasta. Asa cum spune in Biblie sa fi mai cu grija impotriva celor care vor sa omoare sufletul, decit cei care vor sa omoare trupul. Ne ingrijim de trupul lor mai mult decit de sufletul lor, nu ne pasa ca ideile invatate pot ca sa-i departeze de Dumnezeu.

 13. Mediul natural este familia. Scoala este sera – si inca una care functioneaza prost.

  In afara de faptul ca scoala este o inchisoare, in afara de ineficienta metodelor de educatie, in afara de programa, in mare parte, nefolositoare si daunatoare, aceasta institutie sinistra este deasemenea responsabila direct de toata degenerarea morala a societatii romanesti. Hoardele de mitocani si manelisti, majoritatea hoti si necinstiti, fara onoare si plini de ura unii catre altii, au trecut cu totii prin scoala, acolo si-au petrecut copilaria.

  Scoala nu formeaza caractere, dimpotriva le distruge. Nici nu ar avea cum altfel. Nu se poate forma caracter fara invatatura despre Dumnezeu. Intr-o lume fara Dumnezeu chiar si un copil intelege ca totul e permis, trebuie sa fii doar smecher si hot ca sa nu te prinda mafiotii mai mari.

  Socializarea in scoala – o mare ineptie. Cei crescuti liber, aproape de familie si in contact direct cu toate categoriile sociale, sunt mult mai bine adaptati pentru viata reala decat cei din scoli. S-a constatat aceasta in nenumarate situatii.

  Adevarul insa este ca homeschooling, aceasta sanatoasa si naturala forma de educatie, este o optiune doar pentru putini in Romania. Dar ar fi just si corect sa fie legalizata cat mai repede.

  Iar scoala trebuie schimbata fundamental. Singura solutie, ca sa nu disparem cu rusine in groapa istoriei, este reforma de urgenta a acestei institutii daunatoare care este scoala de stat. Generatia astora mici, nevinovati, trebuie invatati, in scoala (caci parintii sunt toata ziua la munca) sa nu minta, sa nu fure, sa aiba maniere. Si doar dupa aceea bagaj de cunostinte, ca altfel tot degeaba.
  Caracterul trebuie sa fie prioritatea in educatie. Degeaba avem probabil cei mai buni programatori daca majoritatea fura pe internet.

  Iar caracterul nu se poate forma fara invatatura crestina.

  • Bine ati venit pe aici.

   Daca cititi raspunsurile la celelalte posturi, veti vedea ca se aduc aceleasi argumente. Mereu se discuta si se critica, dar stiti de cine? De cine nu a facut homeschool in viata lui, de cine nu a observat nici o familie care face homeschool. Doar cine nu este informat despre aceasta posibilitate, doar cine nu citeste despre familiile care fac scoala acasa, doar acela este impotriva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s