Copiii crestini – copiii statului

Acesta este un mesaj pentru toti crestinii, dar mai ales pentru cei in pozitii de conducere, pentru aceia care sint chemati de Dumnezeu sa conduca pe altii pe cararea dreapta.

Abordarea comunitatii crestine cu privire la cresterea copiilor:

1. Copiii sint predati statului pentru a le forma modul lor de gindire si  dezvoltare sociala.

2. Atunci cind scolile actioneaza din perspectiva laica, parintii doar se pling.

3. Se dezvolta programe de misiuni si misionari pentru a cistiga inapoi copiii, dar copiii nu sint scosi de la sursa problemei.

4. Se formeaza organizatii si campanii pentru a pune presiune pe scolile de stat pentru a fi lasata sa se promoveze agenda crestina.

5. Atunci cind sint criticati ca isi tin copiii in scolile publice, parintii pretind ca copiii sint acolo ca si misionari.

Desigur, nu toti parintii cred astfel. Multi spun ca sint multumiti de scoala lor unde sint si profesori crestini. Altii spun ca prefera sa-si cheltuie banii pe altceva decit pe educatia copiilor lor.

Altii nu-si pot permite decit scoala publica pentru ca sint convinsi ca bisericile unde merg, mai degraba ar cheltui bani pe aparatura sofisticata, cladiri frumoase si sustin misionari in alte tari, decit sa ajute parintii pentru a da o educatie crestina copiilor lor.

Educatia copiilor a familiilor crestine de catre stat este cea mai mare rusine a bisericii. Nu exista cuvinte blinde si frumoase ca sa sublinieze cit de gresit este. Lumea crestina are resurse suficiente pentru a-si creste copiii, dar refuza. Ce e mai rau este ca nu au nici un argument convingator pentru alegerea lor.

Daca crestinii si-ar intoarce inimile fata de darul cel mai pretios si fata de responsabilitatea data de Dumnezeu, nu numai ca viitorul lor ar fi mai bun, dar ar putea da ceva de valoare unei lumi infometate de sens si de directie. Dar pentru moment, crestinii nu sint lideri.

 

.

Reclame

4 gânduri despre „Copiii crestini – copiii statului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s