Obama propune o luna in plus anului scolar

„I think we should have longer school years,” Obama said on NBC’s „Today” show during a special forum on education. „We now have our kids go to school about a month less than other advanced countries. And that month makes a difference.”aici

Sint sigura ca o luna in plus face o diferenta. Este o luna in plus in care copiii nu sint cu parintii, ci vor fi sub supravegherea atenta a statului. Este o luna in plus in care familia este subminata.

Nu inteleg de ce parintii nu isi dau copiii statului imediat ce i-au nascut, pentru ca apoi sa-i imprumute asa cum imprumuti o carte de la biblioteca. Cred ca multi parinti ar fi de acord!

„That’s going to cost some money,” Obama said of the idea of the longer school year. „But I think that would be money well spent.”

Si eu sint sigura ca banii vor fi cheltuiti foarte bine. De catre sindicate. Care doneaza campaniei lui. Banii au rolul lor in educatie, dar asta nu inseamna ca educatia se repara platind pensiile si restul serviciilor sociale oferite profesorilor si familiilor lor.

Realitatea trista este ca scopul unei educatii este acceptat, fara a defini ce inseamna „educatie mai buna.” Pentru ca este „mai bun” nu este neaparat si universal. Un vegetarian va dori ca copiii sa manince in scoala numai legume, cei cu mediul vor scoli mai „verzi”, un parinte musulman vrea sa-i fie expuse punctele de vedere iar unul crestin sa-i fie promovate valorile. Aceia care cred ca intr-o educatie „neutra” cred ca toate credintele trebuie sa fie pretuite si predate, chiar daca sint contradicatorii.

Deci, a face educatia „mai buna” suna bine, dar niciodata nu va fi realizabila.

Anunțuri

2 gânduri despre „Obama propune o luna in plus anului scolar

  1. O lună în plus sau în minus pentru copiii canadieni n-ar face nici o diferență notabilă. Când copiii nu sunt la grădinițe (între 6 luni și 5 ani) sunt la școală. Când nu sunt (abandonați) la școală sau grădiniță sunt (abandonați) în așa numitele „camp de jour”, un fel de tabară unde petrec vacanțele școlare. Părintii „trebuie” să lucreze, nicidecum să „piardă” timpul stând cu copiii lor.

    Partea tristă e că acest lucru a devenit normalitatea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s