Absurditatea monopolului scolii publice

Este absurd sa lasam guvernul sa ne educe copiii.

Desigur, copiii au nevoie de educatie. Tot asa au nevoie si de hrana, imbracaminte si adapost. Aceeasi parinti saraci sau iresponsabili sa-si educe copiii, care sint adusi in discutie de catre cei pro-scoala publica, s-ar putea sa nu-si hraneasca copiii, sa-i imbrace sau sa le ofere adapost. Cu toate astea, nu vedem ca guvernul sa preia controlul supermarketurilor, magazinelor sau apartamentelor. In schimb, guvernul acorda ajutor temporar pentru acei parinti care sint prea saraci pentru a avea grija de copiii lor.

Cind vine vorba de educatie, in loc de a oferi subventii familiilor sarace, statul a creat o monstruozitate, numita scoala publica. Parintii sint tratati ca niste idioti sau violatori de copii, in timp ce guvernul preia controlul.

Ce s-ar intimpla daca supermarketurile vor fi monopolizate de guvern?

Pentru a intelege pe deplin absurditatea acestui sistem, imaginati-va ca autoritatile guvernamentale, bine-intentionate , vor dori sa se asigure ca fiecare copil are suficienta mincare. Sub acest sistem esti obligat sa cumperi numai de la un anumit magazin. Vinzatorii si cei cu aprovizionarea, stiind ca nu pot fi dati afara, vor oferi servicii slabe calitativ si mincare veche si/sau alterata. De ce le-ar pasa? Chiar daca vrei sa schimbi magazinul, nu e nici o diferenta, pentru ca toate sint controlate si operate de acelasi monopol – guvernul.

Dar la departamentul de imbracaminte? Iti poti imagina ca toti copiii sa poarte acelasi fel de haine? In schimb, aceeasi „educatie”, netinind cont de personalitatea si calitatile copiilor nu ne deranjeaza…

Daca acest sistem iti aduce oroare numai gindindu-te, de ce accepti acelasi fel de sistem atunci cind vine vorba de educatia copiilor tai?

Cei alesi de noi la conducere sint angajatii nostri, nu sefii nostri. Puterea lor deriva din acordul nostru. Ei ar trebui sa reprezinte interesele noastre. Politicienii, birocratii, autoritatile scolare au acelasi drept sa ne dicteze cum sa ne educam copiii ca si un agent imobiliar care sa ne dicteze cui sa vindem casa si la ce pret.

Daca sistemul public este asa de bun, de ce trebuie copiii sa fie constrinsi si obligati sa-l frecventeze?

.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s