Planificarea materiilor de liceu

Parintii care fac homeschool stiu cel mai bine sa-si educe copiii. Ei trebuie sa foloseasca ceea ce stiu despre copiii lor si despre stilul lor de invatare si sa aplice in alegerea subiectelor cerute de facultati. Aici este o lista cu materiile cerute de facultati:

       Limba si literatura engleza

       Facultatile cer 4 ani de studiu al limbii si literaturii engleze. Elevul trebuie sa fie in stare sa analizeze piese de literatura si sa poata comunica in scris.

 

Matematica

Facultatile cer 4 ani de matematica. Ele cer ca elevii sa inainteze in fiecare an la urmatorul nivel, permitind ca fiecare elev sa aiba propriul nivel.  De obicei fiecare firma care publica carti are cursuri care inainteaza progresiv, fara ca sa fie lasate goluri majore.

 

   Studii sociale

Facultatile cer cel putin 3 ani de studiu. Materiile care intra in aceasta categorie: istoria Americii, istoria lumii, economie si guvernul american.

 

 

Stiinte

Facultatile cer cel putin 3 ani de studiu, in care una din ele sa contina si laborator. Se poate alege dintre biologie, fizica, chimie, geologie, astronomie sau anatomie. Facultatilor le place sa vada cursuri unice, asa ca daca copiii vor sa studieze un anumit domeniu, acestia pot sa-si urmareasca dorintele.

 

  

        Limba straina

      Facultatile cer 2 ani de o limba straina, de preferinta o singura limba straina studiata ambii ani, nu doua limbi straine studiate fiecare doar un an. In general franceza, germana si spaniola sint cele mai acceptate.

 

Educatie fizica

Depinde de facultate, dar in general se cer 1-2 ani. Se acorda credit daca copiii joaca intr-o echipa de forbal, daca apartin unei echipe de inot, daca fac un curs de prim-ajutor sau daca alearga regulat.

 

           Arte

     Facultatile cer doar un an. Aici intra arta, muzica, teatru sau dans.

 

Elective

Aici apartin cursuri on line, studierea logicii, limba latina/greaca, clase de vorbire in public, clase de ornitologie sau muzicologie. Se poate profita aproape de orice pasiune ca sa fie trecuta la aceasta categorie.

.

   

Anunțuri

2 gânduri despre „Planificarea materiilor de liceu

 1. Exista programe in functie de bugetul fiecarei familii. Sint firme care au la pachet toate materiile, cu programarea lectiilor si cu raspunsuri. Acestea costa mai mult, dar unii parinti prefera ca altcineva sa faca planificarea.

  Alti parinti prefera sa cumpere cartile de la diferite firme. Altii folosesc mult biblioteca si asa pot economisi multi bani.

  De obicei, la sfirsitul anului, cartile se pot vinde la pret redus, multi parinti preferind sa plateasca pentru un manual folosit, decit pentru unul nou.

  Unele companii planifica in asa fel, incit acelasi manual se poate folosi pe tot parcursul anilor scolari.

  Unele manuale se pot pastra pentru urmatorii copii, daca exisa, astfel costul poate fi mai mic.

  Se poate spune ca un an de studiu la clasele primare costa mai putin decit un an de liceu, de la $100 la $1000. In prezent, statul cheltuie in medie $8000 pe cap de copil, rezultatele academice fiind dezastruoase.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s