De ce guvernul nu trebuie sa fie implicat in educatie?

– Guvernul nu are dreptul de a forta o ideologie asupra oamenilor/copiilor/societatii.

– Istoria ne arata ca aproape toate persoanele cu putere fac abuz de aceasta putere. Copiii nostri nu ar trebui sa fie captivi puterii statului.

– Educatia controlata de stat submineaza familia prin sugerarea ca parintii sint inapoiati, iar ca profesorii stiu cel mai bine.

– In efortul sau de a crea „egalitate” si din cauza birocratiei greoaie, invatamintul de stat reduce multi dintre copii la cel mai mic numitor comun, negind oportunitati celor avansati.

– Avanseaza toate negativele naturii umane: egoismul, cruzimea, lipsa de respect – prin subminarea familiei, prin tinerea copiilor sub un regim ingust de clasificare si notare, prin natura sa institutionala care forteaza copiii in moduri de auto-conservare, care nu exista in viata reala sau in familii.

– Invata copiii sa nu se increada in sine ci sa se increada complet si sa fie supusi autoritatilor. Copiii sint testati, clasificati, judecati, lasati in urma, permisi sa treaca bazat pe deciziile autoritatilor scolare. Copiii invata ca ei nu pot sti nimic pina cind nu li se preda la scoala sau pina cind nu li se spune daca este corect sau gresit.

– Elevii sint invatati sa creada lucruri pe care statul doreste ca ei sa creada si nu sint aratate si alte puncte de vedere. Sint invatati ca este important ca oamenii sa creada ca ajutorul vine de la guvern.

– Scolile conduse de stat devin instrumente ale grupurilor de interese speciale care doresc sa influenteze copiii cu mesajul lor.

Un motiv important trebuie explorat – faimosul subiect (sau infamul) – predarea din punct de vedere religios.

Scolile publice nu pot prezenta lectiile intr-un context religios, deoarece se ridica imediat problema separarii bisericii de stat. (ceea ce constitutional nu exista)

Doar predarea datelor istorice face lectia fara sens pentru ca nu se pot face discutii mai profunde. Ce semnificatie ar avea Cruciadele daca nu se studiaza insemnatatea crestinismului, catolicismului sau islamului? Cum se poate intelege Holocaustul sau infiintarea statului Israel fara ca sa fie studiat iudaismul intr-un mod semnificativ?

Se poate studia istoria doar bazat pe date, fapte si locuri. Dar nu exista nici un rost sa le cunosti fara sa cunosti de ce. Iar pentru a explica de ce fara a analiza credinta oamenilor este un exercitiu inutil.

Atunci cind un elev doreste sa inteleaga de ce unul din fondatorii Americii a crezut ca libertatea nu poate fi asigurata decit intr-o societate morala, ce ar putea spune profesorul? Deci, acest lucru va fi scos din cartile de istorie si istoria va fi predata fara nici un context moral, cu exceptia ca statul decide ce este bine si rau.

Elevii invata ca un anumit nivel de moralitate exista, dar ei sint invatati sa creada ca statul are dreptul sa decida ce este moral si ce nu.

Deci, ce lectii despre religie invata copiii in scolile publice?

– Religia nu are nici o semnificatie istorica reala.

– Religia nu are nici o semnificatie curenta. Se poate primi o educatie completa fara a mentiona religia. Religia nu determina viziunea cuiva asupra lumii.

– Religia trebuie separata de restul vietii, cumva numai pentru duminica sau doar ca un hobby.

– Daca exista un conflict intre credinta si stat, statul are prioritate.

– Religia si oamenii religiosi nu trebuie luati in serios.

Fie ca este religios sau nu, marile intrebari ale vietii, intrebari despre sensul si scopul acestei vieti, intrebari cu privire la rolul religiei in istorie, vor fi importante pentru tine si vei vrea ca aceste intrebari sa fie adresate in asa fel incit copiii tai sa iti absorbe valorile si credinta. Acesta este un motiv in plus de a alege independenta de scolile de stat.

Reclame

4 gânduri despre „De ce guvernul nu trebuie sa fie implicat in educatie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s