6 Perspective care ne formeaza gindirea

Rodica m-a provocat sa impartasesc unele lucruri pe care le fac cu copiii, acasa si la biserica.

Intrebarea care se pune azi in America este: De ce multi copii de crestini, care cresc in biserica, se departeaza de credinta odata ce ajung in facultate? Unii iau calea cea mai usoara si accepta gindirea lumii. Acestia sint care nu se mai intorc inapoi in biserica. Altii opteaza pentru sindromul surdo-mut. Ei inca cred, dar nu sint deschisi la posibilitati noi de a intelege ce inseamna sa crezi in Dumnezeu. Ei nu vor sa fie provocati sau frustrati. Ceilalti devin agenti secreti. Intimidati in tacere, ei incearca sa-si tina capul aplecat si fac din credinta lor o afacere privata, intre ei si Dumnezeu.

Dar trebuie sa existe o cale mai buna. Credinta crestina este menita sa fie publica. Toti crestinii sint chemati sa traiasca o viata crestina publica. Constient sau inconstient, fiecare dintre noi sintem o reclama ambulanta a perspectivei noastre asupra vietii. In mod consistent facem reclama la ceea ce este important pentru noi.

Matei 5:16 spune: Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune, si sa slaveasca pe Tatal vostru, care este in ceruri. TU LA CE FACI RECLAMA?

Fiecare perspectiva incepe cu o credinta; deci fiecare perspectiva este religioasa. Fiecare dintre noi are o perspectiva. Nici o perspectiva nu este fara reguli. Vom analiza 6 categorii in care am inclus perspectivele majore. La sfirsit va fi un test cu niste zicale/propozitii pe care le auzim mereu in jurul nostru si va rog sa incercati sa ghiciti in ce categorie intra fiecare dintre ele.

Reclame

4 gânduri despre „6 Perspective care ne formeaza gindirea

  1. Pingback: Homeschooling în România « LiA POEM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s