Perspectiva Bantuita

Din diagrama se vede de unde ii vine numele: de la spiritele si zeii cu care este bantuita. Aceasta perspectiva este in cea care a fost scrisa Biblia. Cele doua idei de baza sint ca toate lucrurile din jurul nostru (pietrele, dealurile, riurile, animalele, soarele, luna)  sint animate de fiinte spirituale si ca exista zei si spirite care pot aparea in lume in orice moment.

Lumea fizica, materiala are ferestre catre supernatural.  Lumea este plina de spirite capricioase. Oamenii se inchina zeilor si spera ca totul va fi bine ori fac sacrificii ca sa nu supere spiritele. Figura cu X ca si ochi reprezinta brutul fapt despre moarte. Mortii merg intr-un loc pe sau sub pamint, ca o pestera, o inchisoare, unde oamenii sint pedepsiti sau tinuti intr-o forma semi-comatosa. Aici se gasesc vraji si farmece secrete, contactarea mortilor, duhuri, strigoi.

Caracteristici: Nu conteaza ce crezi atita timp cit ceea ce crezi iti convine. Poti primi sfaturi de la astrologi, spiritisti. Este important sa tii legatura cu spiritele pomilor, riurilor, dealurilor sau alte locuri sfinte.

Comunicare:   Sint multe voci de la spiritele si zeii existenti si nu sti care este demn de incredere sau nu. Zeii si zeitele sint pentru interesul lor, nu le pasa de oameni, doar se folosesc de ei.

Creatie:  Tu esti la mila zeilor. Ei sint cei care au demnitate si valoare.

Dragoste:  Zeii si spiritele nu te iubesc.

Iertare:  Nu exista iertare – fa-ti datoria, ai frica de zei, adu sacrificii, nu-i supara, niciodata nu-i poti satisface.

Mila:  E un gest nobil, dar zeii sint razbunatori, poarta ciuda. Cu ei, nu poti invinge raul facind bine, ci facind ce este necesar ca sa-i linistesti.

Scopul in viata: Scopul tau, ca om, este sa servesti zeii si spiritele, dar lor nu le pasa de tine. Ei au un scop in viata, si acela nu esti tu.

Adevarul: Zeii detin adevarul dar ei nu ti-l spun pina nu le mai dai ceva extra, inca un sacrificiu.

Moartea: Vei merge in tara umbrelor. Doar eroii si demizeii ajung intr-un loc mai bun. Restul maninca praf.

Reguli: Sincretism, Nu judeca pe nimeni. Conecteaza-te cu puterea ta spirituala, oricare ar fi aceea.

Simboluri, aluzii si scrieri literare: 

Filme ca: Mulan, Pocahontas, Hercules, Al 6-lea simt, scrieri ca Iliada.

Alte nume:

paginism, politeism, mitologie, animism, astrologie, inchinare la luna/soare, hinduism, budism tantric, wicca, vrajitorie, satanism, henoteism, freemasonery, scientologie, voo-doo (vudun) si multe altele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s