Perspectiva Biblica

 

In aceasta diagrama vedem doua figuri, doi oameni, experimentind lumea. Lumea fizica este reala, indicata prin liniile solide care ii inconjoara. Doua intreruperi, sus si jos, arata deschideri catre supranatural. Dumnezeu si Satana sint in conflict, dar sub nici o forma nu se poate spune ca Satana este un adversar egal. Dumnezeu este Creatorul si Sustinatorul universului. Daca vrea, El poate interveni in aceasta lume. Satana este o creatie, limitata si inferioara lui Dumnezeu. Satana si demonii lui exista doar pentru ca Dumnezeu permite asta.

Caracteristici:  „Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine”, (Exod 20:3), „Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau…Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.” (Matei 22:37-39), „”Ti s-a aratat, omule, ce este binele si ce alta cere  Domnul de la tine, decit sa faci dreptate, sa iubesti mila, si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau?” (Mica 6:8)

Comunicare:  Dumnezeu nu este tacut. Isi iubeste creatia. El vrea ca noi sa-L cunoastem, El ne vorbeste, vrea o relatie personala cu noi. Noi nu sintem singuri, El nu este indiferent la problemele noastre.

Creatie: Omul este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, deci omul are demnitate si valoare.

Dragoste:  Dragostea lui Dumnezeu pentru om este bazata pe faptul ca este creat dupa chipul Lui, Dumnezeu cunoste omul indeaproape, si a investit aproape totul sa il salveze. In ciuda pacatelor omului, El inca il iubeste.

Perspectiva biblica este unica si pretioasa pentru ca este singura in care are sens sa spui: Dumnezeu te iubeste.

Iertare:  Dumnezeu a devenit Om ca sa ne salveze, sa ne restaureze imaginea Lui in noi. Exista iertare in crucea lui Hristos, unde singele Lui ne da pacea cu Dumnezeu.

 Mila:  Unul dintre cele mai frumoase invataturi din Noul Testament este sa ne iertam unul pe altul.

Scopul in viata:   Biblia spune ca omul este creat pentru Dumnezeu. Scopul nostru este sa-L servim, sa traim pentru El, sa ne bucuram in El si sa-i dam slava in tot ce facem. Ceea ce facem conteaza in viata viitoare, primind rasplata sau regrete.

Adevarul:  In Biblie, adevarul nu este „un gind” care corespunde cu realitatea. Ori un argument bun, dovedit cu logica si ratiune. Adevarul este credinciosie, statornicie, actionind cu onoare si integritate. Dumnezeu face promisiuni si le tine.  Nu este doar cunoscind binele, ci si facind binele. Isus este Adevarul.

Moarte:  In Biblie, exista viata de aici traita cu Dumnezeu precum si promisiunea unei vieti vesnice traita cu Dumnezeu. Isus a spus ca aceia care cred in El nu vor muri ci vor avea viata vesnica. Prin El exista speranta unei vieti dincolo de mormint.

Reguli: Trebuie sa slujesti pe singurul Dumnezeu – Creatorul universului. Dumnezeu te iubeste personal, iar tu trebuie sa-l iubesti cu toata inima, sufletul, cugetul si puterea ta, precum si pe aproapele tau. Legile lui Dumnezeu sint bune si pentru binele tau.

Simboluri, aluzii si scrieri literare cu care ne intilnim: 

Filmele:  „Cele 10 porunci,” „Ben Hur,”  „Mizerabilii,” „Contele de Monte Cristo,”  scrierile lui Shakespeare, alti scriitori crestini.

Reclame

4 gânduri despre „Perspectiva Biblica

  1. Mie mi-a fost de folos cind mi-ai explicat cum pui copiii sa analizeze un film de pilda. N-ai putea sa dai un exemplu ca sa inteleaga si cititorii? Ca astfel mamele sa poata lucra cu copii si sa analizeze diferite lecturi pe care le au de facut pentru scoala…

  2. eu ma pregatesc sa pun bazele… am imprimat cele 6 perspective si de cate ori o sa am ocazia o sa le exemplific.

    Cristina, mii de multumiri! Sunt de-a dreptul incantata!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s