Perspectiva „Ce vezi este ceea ce este”

 

Lumea fizica, materiala, naturala, cea pe care o experimentam cu simturile noastre, este singura realitate. Religiile si explicatiile spirituale sint superstitii si iluzii care nu au de a face cu ceea ce este real.

Diagrama care reprezinta lumea materiala este inconjurata de o linie  solida. Aceasta perspectiva reduce totul  la un sistem inchis de cauze si efecte. Nimic real nu exista afara din patrat/viata reala: Dumnezeu, ingeri, etica, adevar. Noi sintem accidente, sintem aici doar datorita timpului si sansei. Asta duce la relativism moral. Cine ar putea spune ca ceva este corect sau gresit? Cine ar putea spune ca Hitler a facut rau?

Caracteristici: Nu exista absolut nici un absolut! Totul este relativ. Poti avea incredere doar in ceea ce vezi, simti, auzi, gusti sau mirosi…Stiinta bate religia oricind. Nu exista Adevar, doar adevaruri.

Comunicare:  Nu exista Dumnezeu, asa ca nu exista comunicatie

Creatie:  Omul nu este mai mult decit o molusca evoluata. Cita demnitate si valoare poate avea?

Dragoste:  Universului nu-i pasa de tine. Esti iubit aici pe pamint, dar totul se sfirseste aici pentru ca nu exista viata dincolo de moarte.

Iertare:  Din moment ce nu exista Dumnezeu, orice vina este falsa, iar iertare cosmica nu exista.

Mila:  Poate fi un gest nobil; poti ierta pentru pacea ta sufleteasca.  Dar nu exista vreo lege morala care spune ca ar trebui sa faci acest lucru. Fa ce vrei.

Scopul in viata:  Nu exista scop in viata. Cind mori, mori, atit. Asta e sfirsitul.

Adevar: Adevar? Care adevar? Nu exista adevar, numai opinii, superstitii. I-ati ideile despre adevar si tineti-le la scoala duminicala.

Moarte:  Viermii o sa-ti manince trupul. Atit.

Alte nume:

naturalism, materialism, budism theravada, ateism, empiricism, agnosticism, existentialism, nihilism, umanism, rationalism, marxism, comunism, evolutionism, relativism moral si etic, pragmatism american, psihologie freudiana, anarhism, nietzschism.

.

Reclame

7 gânduri despre „Perspectiva „Ce vezi este ceea ce este”

 1. „Lumea fizica, materiala, naturala, cea pe care o experimentam cu simturile noastre, este singura realitate. Religiile si explicatiile spirituale sint superstitii si iluzii care nu au de a face cu ceea ce este real.”

  – daca real e ceea ce se poate demonstra, atuncea da, religia si explicatii spirituale [ unde nu stiu ce inseamna spiritual ] sunt superstii si iluzii, insa lumea fizica materiala, naturala nu se experimenteaza doar cu simturile noastre ci si cu ceea ce a invetat omu` in asa fel incat cu ajutorul acesotra descoperim lucruri pe care nu le-am putut descoperii si nici nu am sti de ele fara ajutorul acestora, aicea mai intra si matematica, ca un proces …

  „Diagrama care reprezinta lumea materiala este inconjurata de o linie solida. Aceasta perspectiva reduce totul la un sistem inchis de cauze si efecte. Nimic real nu exista afara din patrat/viata reala: Dumnezeu, ingeri, etica, adevar. Noi sintem accidente, sintem aici doar datorita timpului si sansei. Asta duce la relativism moral. Cine ar putea spune ca ceva este corect sau gresit? Cine ar putea spune ca Hitler a facut rau?”

  – eu nu o vad ca un sistem inchis .. ci ca un sistem. Ceva exista daca il poti demonstra. Nu stiu daca existam sau suntem efectul unui accident, mi-ar placea sa cred sau sa vad lucrurile dintr-o alta perspectiva … exist si sunt constient de mine si ma bucur pt asta si asta se datoreaza a miliarde de ani de evolutie ne avand o carare, o directie … exist [existam] sau faptul ca existam e intr-adevar un miracol [ si nu vreau sa ma intelegi ca ma refer la spiritualism sau religios … ], asa e, vad viata uman si chiar viata in sine, un miracol … si zic asta, pt ca inca nu stim concret cum a aparut viata pe planeta Pamant insa stim ca a evoluat.

  Caracteristici : da, absolutul e stupid si trebuie lasat deoparte. Depinde de circumstante, nu cred ca totul e relativ … timpul da … dar nu cred ca acoperim toate ramurile in a spune ca totul e relativ …, din perspectiva Universului, da plenta Pamant e … si uite aicea un clip : http://www.youtube.com/watch?v=cRkHz11giNI . Legat de „doar de simturi” am cuprins aceasta ceva mai sus.

  Dragoste : nu stiu daca ii poti zice dragoste, [ intr-o forma chiar nu ii poti] dar daca o stea nu ar fi explodat, noi nu am fi existat, ce zici de asta ?, uite aicea un alt clip : http://www.youtube.com/watch?v=CtWB90bVUO8 – putin filozofic dar merge …

  Iertare : orice vina este vina si trebuie pedepsita in formele legislative pe care le avem, de ce ar fi iertare cosmica ?

  Mila : ba tocmai ca prin moralitate, etica, empatie, dragoste – reiese sa o faci si toate acestea sun descoperiri si invetii intr-o forma sau alta umana … si asta tot datorita intelectului dezvoltat.

  Scopul in viata : cum am scris la topicurile anterioare …

  Adevar : acela care se poate dovedi

  Moarte : the end … fin … sfarsit

  Alte nume :

  naturalism, materialism, budism theravada, ateism, agnosticism, existentialism, umanism, rationalism, evolutionism, relativism moral si etic, – cele omise sunt ideologi care nu au legatura cu acestea, acelea nu exista din cauza acestora ci se folosesc de aceste pozitii, e o mica mare diferenta … !

  • Inainte de toate, trebuie sa stabilim sau sa ajungem la un conses atuncea cand vine vb de forta spirituala, duh, spirit si alte notiuni a acestui fenomen … pt ca din pc de vedere observational … exista lumea materiala … lumea spirituala vine cu un bagaj urias si daca nu e defnit si explicat si dovedit tinde spre s.f. ; basm …

 2. Poate ca nu parea a o intrebare obiectiva insa aceasta :

  ” Inainte de toate, trebuie sa stabilim sau sa ajungem la un conses atuncea cand vine vb de forta spirituala, duh, spirit si alte notiuni a acestui fenomen … pt ca din pc de vedere observational … exista lumea materiala … lumea spirituala vine cu un bagaj urias si daca nu e defnit si explicat si dovedit tinde spre s.f. ; basm … „

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s