Vreau copiii mei sa fie „sare si lumina” in scolile publice

Acesta este unul din motivele pe careil invoca unii parinti care nu au curaj sa faca homeschool. Dar as vrea sa-i intreb daca in localitatea unde traiesc exista alte culte religioase? Daca da, isi trimit ei copiii acolo in fiecare duminica? Nu ar trebui ca copiii lor sa fie „lumina si sare” membrilor acelor culte? Dar numai copiii sa mearga, nu si parintii…

Sau alta intrebare: exista prin apropiere vreun bar sau club de noapte? Oare copiii nu ar trebui sa mearga si acolo pentru ca sa fie „sare si lumina”? Poate ca ar trebui ca copiii sa intre intr-o banda de drogati sau criminali si sa le prezinte Evanghelia. Doar nu trebuie sa-i ferim la nesfirsit de toate relele din lume, nu? Nu putem sa-i tinem sub un clopot de sticla….

In incercarea de a ne acoperi neascultarea de Dumnezeu in ceea ce stim ca este corect, noi incercam sa invocam o cauza mareata, aceea de a ne trimite copiii in scoli ca sa fie „sare si lumina”.

Dumnezeu nu ne cere sa ne aruncam copiii intr-o groapa spirituala ca sa fie sare si lumina. Copiii sint expusi in scoli la gindirea umanista si multe alte lucruri imorale. Nu exista sa nu fie afectati de acestea. Chiar ne putem permite ca sufletul copiilor nostri sa se piarda?

Trebuie sa recunoastem ca putem gasi milioane de motive pentru a nu face homeschool, dar totul se rezuma la a fi o problema a inimii. Nu vrem sa facem ceva care sa ne faca sa ne simtim neconfortabil.

Avem insa promisiunea lui Isus ca niciodata nu ne va lasa. El intotdeauna va fi cu noi, chiar si in momentele cele mai dificile. Este mult mai bine sa fim la Marea Rosie, cu armata lui Faraon in spatele nostru – stiind ca Dumnezeu este cu noi – decit sa fim in carele cele mai stralucitoare, dar departe de El.

Incolo, fratilor, intariti-va in Domnul si in puterea tariei Lui. Imbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu, ca sa puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului. – Efeseni 6:10-11

.

Reclame

2 gânduri despre „Vreau copiii mei sa fie „sare si lumina” in scolile publice

  1. Eu sunt ocupata cu “tainele” manualelor de clasa noua de liceu. Traduc din romana in romana cartea de logica . Cel care a scris-o a vrut sa arate cat e el de “savant”. Iar alt “savant” a introdus-o in programa de clasa a noua. Cum o mai fi si “savantul” de profesor, nu pot sa stiu, dar in urma acestora si multora ca acestea si la alte materii trebuie sa fiu meditator . Deci pana la urma treaba cu invatatu se face tot acasa. Dar timpul petrecut la scoala ce mai foloseste? Doar pentru a le spune ca nu valoreaza nimic si nu sunt decat niste prosti si neputinciosi si trebuie „pierduti” pe drum. Scoala intr-un fel este un medic ce nu vrea decat sa-i lepede in deznadejde si nesiguranta. Scoala nu are un impact prea placut asupra copiilor mei nemaivorbind ca daca nu ii ajutam noi ca parinti ar fi fost dezatru…
    Si apropo cum sa lupte un copil si sa-i convinga pe altii de principiile bune? Ii timiti sa se lupte cu morile de vant pur si simplu.
    Ma rog la Domnul sa imi dea putere si rabdare si mie si copilului sa termine „minunatul” sistem de invatamant cu bine si increzatori in Domnul Isus.

  2. Ai atins un punct important. Multi parinti fac educatie acasa fara ca sa-si dea seama. Ajutor la lectii, meditatii, fac parte din implicarea parintilor in educatia copiilor lor. Asa cum ai spus, de ce isi mai pierd copiii timpul la scoala daca acasa trebuie totul refacut?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s