Programul Obama-Biden în învăţământ

Domnul Andrei Marga vorbeste fara sa stie despre ce vorbeste. El lauda un proiect care inca este doar pe hirtie si nu se stie daca da rezultate satisfacatoare. Sau depinde de definitia dinsului a „rezultatelor satisfacatoare”:

după 1945 SUA este incontestabil centrul învăţământului mondial

Domnul Marga vorbeste de bine invatamintul din America fara sa-si dea seama ca succesul de „dupa 1945” nu s-a datorat guvernului federal.

De aceea, optica fiecărei administraţii americane a contat nu doar pentru americani, ci şi pentru ceilalţi interesaţi de pe glob.

Probabil fara sa isi dea seama, Domnul Marga a ridicat in slavi faptul ca fiecare administratie (probabil din ’45 incoace) a incalcat Constitutia. In afara de Ronald Reagan nu stiu ca nici un presedinte sa incerce si sa faca tot posibilul sa desfiinteze Ministerul Invatamintului (Department of Education). De aceea nu este de mirare ca cei de la conducerea Romaniei nu vad sa fie un lucru prea grav incalcarea drepturilor omului.

surplusul bugetar al administraţiei Clinton-Gore a fost folosit pentru dotarea electronică minimă a fiecărei şcoli americane.

Perpetuare de minciuni. Nu a existat nici un surplus pe vremea lui Clinton. Au aranjat cartile de contabilitate….

Cu un an în urmă s-a tipărit volumul The Obama Education Plan. An Education Week Guide (Jossey-Bass, A. Wiley Imprint, San Francisco, 2009), o sinteză a ideilor liderilor actualei administraţii americane privind învăţământul

Este ilegal ca administratia sa implementeze orice idee privind invatamintul. Chiar asa de greu este de inteles?

Dacă citim discursul lui Barack Obama de acceptare a nominalizării reţinem patru accente majore: “educaţia timpurie”, … “standarde înalte” de performanţă

Educatie timpurie? Pai sintem ca pe vremea lui Hitler, unde luam copiii de la o saptamina dupa ce se nasc sa-i indoctrinam ca sa fim siguri ca vor creste iubind patria si partidul?

Standarde inalte? Cine decide cit de inalte sint standardele, administratia Obama? Daca standardele lui Obama nu sint standardele parintilor? Daca nivelul cerut de Obama este mai jos decit al unor parinti? Trebuie ca acestia sa coboare standardele? Cu ce drept vine Obama si ne impune standardele sale? La intrebarile astea ar trebui sa raspunda domnul Marga inainte de a lauda administratia Obama.

“Planul Obama-Biden” are în vedere “restaurarea promisiunii educaţiei publice în America” şi asigură că “fiii Americii vor conduce din nou lumea în realizări, creativitate şi succes

Daca „fiii Americii vor conduce din nou lumea” nu va fi datorita guvernului, pentru ca se stie ca orice industrie atinsa de guvern a esuat. America a excelat DIN CAUZA CA guvernul, prin Constitutie, a fost menit sa stea departe de sectorul privat.

Spre a mări accesibilitatea învăţământului superior pentru tineri se organizează American Opportunity Tax Credit – un sistem de sprijinire financiară a tinerilor, ce include obligaţia complementară de “community services”

Sistemul de sprijinire financiara este ilegal. Sa nu uitam, insa, ca cine are banii, are puterea. Odata ce guvernul federal va controla cine primeste bani pentru facultate, populatia tinara va fi foarte usor de controlat.

„Community service”?? Atunci cind statul porunceste munca voluntara, nu se mai numeste ca se face „voluntar” ci este o forma de sclavie. Amendamentul XIII a abolit sclavia. Presupun ca domnul Marga nu stie acest lucru.

Programul Obama-Biden reafirmă consolidarea matematicii şi a ştiinţelor în curricula şcolilor şi universităţilor.

Din 1965, contribuabilii americani au cheltuit $2 trilioane pe invatamintul public. Cheltuielile federale pe educatie, practic, s-au triplat. Deci cei $900 milioane pe care Obama le-a promis in planul sau nu vor face mare diferenta. Graficul de mai jos reprezinta corelatia dintre cheltuielile federale si performantele elevilor la citire, matematica si stiinte.

Nu ne putem permite sa aruncam milioane de dolari pe invatamintul de stat si sa nu existe nici un rezultat pozitiv. Asa cum stim, nu putem repeta acelasi lucru si sa asteptam rezultate diferite. Pentru a avea succes, trebuie sfirsit monopolul invatamintului public si sa se dea posibilitatea fiecarui copil si parinte sa isi aleaga educatia bazat pe nevoile individuale.

Domnul Marga nu stie aceste lucruri. Nu este deranjat de ilegalitatea proiectului Obama-Biden. Nu este deranjat de etatismul lui. Poate pentru ca si el e la fel….

.

Reclame

Un gând despre „Programul Obama-Biden în învăţământ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s