Educatie

.

Pe majoritatea americanilor ii ia cu friguri cind se gindesc la socializarea sistemului medical. Si pe buna dreptate. Cui ii plac asteptarile nesfirsite pe coridoarele spitalelor, alergari de la laboratoare la laboratoare,  apatia lucratorilor medicali, lipsa de alegere, greseli fara nici un interes de mai bine? Totusi aceeasi oameni care isi cer dreptul la libera alegere accepta foarte usor educatia socializata. Scolile publice au devenit echivalentul fabricilor care folosesc roboti programati pentru a produce mai multi roboti programati. Daca un astfel de „robot” indrazneste sa prezinte un proces de gindire creativa sau face „galagie” nepotrivita este „uns” repede cu o doza de Ritalin. Sau daca vreun „robot programator” variaza de la metoda de programare aprobata, aproape imediat este eliminat de pe linia de asamblare.

Oare acest sistem de educatie socializata permite si incurajeaza orice forma de gindire creativa individuala? Istoria ne invata ca ginditorii liberi, mintile creative carora nu le-a fost frica sa puna intrebari au fost cei care au contribuit la dezvoltarea civilizatiilor.

Din pacate, invatamintul socializat limiteaza capacitatea multora de a deveni o astfel de sursa de inspiratie pentru generatia urmatoare.

.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s