Libertatea este in scadere

Libertatea oamenilor de pe intreg pamintul a scazut, pentru al 5-lea an consecutiv in 2010. Freedom House a inceput sa stringa date timp de 40 de ani, declarind ca aceasta perioada este cea mai lunga perioada de declin continuu. Un total de 25 de tari au aratat scaderi semnificative in 2010, mai muld de dublu fata de cele 11 tari care au cistigat teren demn de remarcat.

Regimurile autoritare ca cele dn China, Egipt, Iran, Rusia si Venezuela continua sa intensifice masurile represive fara vreo rezistenta semnificativa din partea tarilor democratice. Raportul clasifica tarile in libere, partial libere sau nu libere, bazat pe capacitatea persoanelor de a-si exercita drepturile politice si civile, luind in considerare si alti factori cum ar fi razboiul si crimele.

Acest lucru ar trebui sa trezeasca tarile libere. Intr-adevar, exista limite in ceea ce ar putea sa se faca, dar daca se tin numai  discursuri, acestea vor fi ignorate. Ce fel de sanctiune poate fi impusa unui dictator atunci cind inchide ziarele si aresteaza liderii opozitiei?

Numarul de tari desemnate libere se ridica la 87, cu doua mai putine decit anul precedent si reprezinta 45% din cele 194 tari si 43% din populatie. Cu atitea organizatii care pretind ca apara drepturile omului, cum se poate ca tot mai multi oameni sa le piarda?

.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s