Valorile putrede cauzeaza declinul Americii

Ştiinţa şi matematica. Ştiinţa şi matematica. Noul slogan al preşedintelui Barack Obama este ştiinţa şi matematica. Dacă elevii din America s-ar concentra în domeniul ştiinţei şi matematicii, atunci vom fi la fel de inovatori ca şi China, ne-a spus el. Zeii ştiinţei şi matematicii vor face ca economia noastra sa înfloreasca.

Dar din noua viziune a preşedintelui lipseste orice menţionare a putregaiului din valorile care provoacă declinul nostru. Motivul pentru care copiii nu exceleaza în educaţie nu este pentru că şcolile se concentrează pe filozofie şi pe umanistice excluzind ştiinţa şi matematica, ci mai degrabă pentru că devin un pachet de ignoranti care vizioneaza emisiuni TV stupide, unde urmaresc viaţa stricata a celebritatilor. Problema noastră nu este că citim prea mult Nietzsche şi prea puţina astrofizică, ci mai degrabă caracterul nostru este corupt.

Soluţia noastră este de a reveni la valorile care au facut America mare: cumpatare, munca, familii unite, un spirit de pionierat, spiritul antreprenorial, o dragoste de aventura, curaj, respingerea lenei, etică bazată pe credinţă, o societate centrata pe Dumnezeu şi o credinţă în răspindirea libertăţii şi democraţiei.

Obama mă surprinde. Cât de multa stiinta sau matematica ştie el? El a fost ales pentru că el a inspirat oamenii cu oratoria sa, mai degrabă decât cu ingineria sa. El le-a dat o viziune reînnoită a măreţiei americane – ceva ce majoritatea matematicienilor şi fizicienilor nucleari nu ar putea face. Ce îngrozitor că limitele viziunii sale au ajuns acum la un materialism simplu.

Fără valorile corespunzătoare, vom pierde indiferent cit am incerca sa stringem. Fără valorile corespunzătoare, vom produce oameni de stiinta de renume mondial, care nu ştiu cum să rămână căsătoriti, şi care nu au nici o relaţie cu copiii lor. Fără valorile corespunzătoare, o generaţie va face toti banii si urmatoarea generatie ii va cheltui.

Sursa: The Jerusalem Post

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s