Asteptindu-l pe Superman

Copiii educati acasa nu-l asteapta. Dar tu?

Este dovedit ca scolile publice au esuat in a oferi o educatie adecvata, asta daca crezi ca scopul scolilor este ca sa educe copiii. Daca nu vei mai hrani un monstru, el va muri. Dupa cum se vede, monstrul e pe patul de moarte, dar sindicatul profesorilor incearca sa-l reinvie.

Reclame

47 de gânduri despre „Asteptindu-l pe Superman

 1. Am rentat filmul si nici nu pot sa exprim ce „minie proletara” ma napadea pe masura ce il vizionam! E drept ca la scena din final, cu loteria, mi-au dat lacrimile de mila acelor copii care-si doreau o educatie mai buna dar n-au fost norocosi sa cistige unul din acele putine locuri intr-o scoala mai de Doamne-ajuta).
  Orice american ar trebui sa vada neaparat acest film, mai ales daca este un „tax-payer” si in special daca are copii in „public school”.
  Se poate renta cu un dolar de la orice „store” care are „Red Box”, precum Wall-Mart.

  P.S.
  Culmea – documentarul e facut de niste democrati!
  Pina si ei au ajuns sa vada dezastrul scolilor publice si recunosc ca nu pot face nimic din cauza puternicului sindicat al profesorilor. Un sindicat cu adevarat criminal care a ucis si inca va mai ucide visele a milioane de copii, precum cei citiva prezentati in documentar.

  P.P.S.
  Apreciez in continuare, draga Cristina, calitatea excelenta si relevanta postarilor de pe blogul tau.
  Si, de asemenea, iti apreciez curajul cu care spui adevarul despre educatie si despre alte „related matters” de care ar trebui sa-i pese romanului (american, si nu numai).
  Sint atitea probleme majore de care ar trebui sa se ocupe cei ce inca au acasa copii de crescut, in loc sa piarda ore-ntregi in „razboaie doctrinare” pe bloguri sau sa rapeasca si timpul altora, invadindu-le „mail inbox”-urile cu spam!…

  • Este foarte trist si foarte frustrant cind vezi parinti carora nu le pasa de ce se intimpla cu copiii lor in scoli. Pe tot parcursul Bibliei ni se spune sa nu ne inchinam zeilor straini, si totusi multi parinti isi jertfesc copiii pe altarul cezarului.

 2. Da.Am vizionat si eu filmul.Cand le-am zis copiilor de la biserica ca-i duc in excursii(organizez excursii pentru copiii cuminti) doar daca se supun in fatza parintilor,fac curat prin casa,au peste 9.50 la scoala,doar daca citesc 2 carti pe saptamana si fac 100 probleme la matematica,parintii mi-au zis ca nu sunt intreg la minte,ca exploatez copilul,ca nici macar scolile publice nu supun copiii la astel de chinuri,blablauri dinastea.Ei bine,acest film imi arata ceea ce am subliniat de multe ori si anume:Scoala publica produce someri,lenesi,obraznici si nesimtiti pe banda rulanta.
  P.S. Cristina.Vezi ca Live Traffic feed da erori.Mediasul e in judetul Sibiu,nu Mures.

  • Da, am vazut ca mai greseste citeodata, dar n-am ce sa-i fac 🙂

   Este o line tare fina pe care trebuie sa fim atenti sa nu o trecem. Oare notele bune reprezinta ca se stiu informatii dupa voia lui Dumnezeu, dupa standardul lui Dumnezeu? Nu imi place cind copiii, de mici, accepta standardul statului, dar nu dau doi bani pe standardul lui Dumnezeu.

   Poate ca pe linga ascultarea de parinti, ar trebui sa cultivam mila, o inima smerita. Poate ca ar trebui sa-i incurajam pe copii sa isi doneze timpul ajutind batrini. Care poate ar putea sa mearga sa citeasca o poveste sau sa cinte o cintare la capatul unui bolnav. Sint multe lucruri pe care le cere Dumnezeu de la noi, numai sa fim disponibili 🙂

   • Cristina.Mila si smerenia sunt bune daca sunt facute cu cap,dar trebuie sa ne gandim ca intentiile bune pot duce in iazul de foc.Tine minte ca comunismul mergea tot pe aceeasi linie de mila si smerenie fata de frati(tovarasi) dar am vazut cu totii unde a dus o astfel de mila.
    Notele bune reprezinta informatii dupa voia lui Dumnezeu,tine minte ca biblia ne spune sa fim cap nu coada.Oricum,eu ma indoiesc ca standardele statului ar fi notele mari.Cred ca statul se bucura mai degraba de note mici,cei care iau astfel de note sunt mai usor de manipulat si accepta mult mai usor pomeni electorale.
    Este mai bine sa lasi copiiilor o crestere buna decat aur,ori pentru asta trebuie impuse niste standarde superioare(De altfel standardele lui Dumnezeu sunt mult mai ridicate decat cele cerute de stat).Din pacate,parintii nu aduc copiii intr-un spirit competitiv la invatatura,la harnicie,la politete,la fapte bune ci important este care are cel mai tare telefon mobil, hainele de marca, cea mai tare masina.Se prefigureaza o competitie intre parinti ,fara premii, dar cu copiii lor pe post de victime.

 3. Comunismul obliga sa fi tacut in fata autoritatilor. Aia nu se numeste smerenie. Smerenia este cea a inimii, ceea ce in comunism nu poate fi vorba de asa ceva.

  Biblia ne spune sa fim cap, dar nu pe altarul cezarului. Ni se spune: „nebunul spune in inima lui, nu exista Dumnezeu”. Ne dam copiii sa ni invete nebunii si le spunem sa asculte de nebuni si sa fim cap, nu coada in nebuniile pe care le preda. Dumnezeu nu a spus niciodata „Cautati sa luati note bune la scoala si o diploma corespunzatoare”.. ci sa cautam mai intii Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui.

  Programa scolara predata in scoli este una fara Dumnezeu, cum ne putem astepta ca copiii nostri sa primeasca o educatie buna?

  Valorile noastre trebuie reverificate.

  • Cristina.Scolile trebuie sa ofere educatie profesionala,ca de aia sunt scoli.Scolile nicidecum nu au obligatia de a invata copii ce e moral sau nu,ori sa ne spuna daca gay people are ok or not.Asta e obligatia parintilor.Sa sti ca in adunarea noastra sunt multi parinti care ofera educatie suplimentara copiilor tocmai pentru a contracara evolutionismul.Apropo.Mi-o raspuns Dacian asta la intrebare sau se tot eschiveaza?Of OF.Credinciosii astia de atei.:)

 4. Faci o greseala pe care comunistii ne-au indoctrinat s-o credem. Separi educatia academica de cea morala. Spui ca educatia academica trebuie sa se intimple la scoala si cea morala acasa. Biblic, cum poti argumenta acest lucru?

  O educatie adevarata trebuie sa recunoasca rolul lui Hristos in toate. Este imposibil sa predai stiinta adevarata, ori istoria corecta fara a recunoaste locul lui Hristos. De exemplu, cum ai putea preda la istorie conceptul de importanta vitala ca drepturile omului vin de la Dumnezeu, cind numele Lui nu poate fi mentionat in scoli?

  Pentru un crestin, scopul educatiei nu este a achizitiona o gramada de fapte si date, ci pentru a-L glorifica pe Dumnezeu. Mintile noastre trebuie sa fie dedicate in umilinta Celui care a facut posibila gindirea. Romani 12:2 spune sa nu ne potrivim chipului veacului acestuia, ci sa ne inoim mintea sa deosebim voia lui Dumnezeu.

  Educatia nu este pentru a obtine o diploma de la o scoala mai buna pentru a obtine un loc de munca mai bun, ci trebuie sa vedem educatia ca o reinoire constanta a mintii noastre pentru a ne alinia voia noastra cu cea a lui Dumnezeu.

  Ps1:1 ne spune sa nu stam pe scaunul celor care batjocoresc Numele lui Dumnezeu, si totusi ne trimitem copiii exact acolo unde El este negat. Biblic? Nu cred.

  • Biblic as argumenta in felul urmator : Dati Cezarului ceea ce apartine Cezarului.Scoala sa pregateasca profesional copilul.Despre Dumnezeu poate sa invete la scoala biblica,in familie si in biserica.Parintele este reprezentatul lui Dumnezeu in familie,nu scoala publica.Religia e obligatorie in Romania dar de aia ai vazut vre-o imbunatatire in viata celor care invata religia?Nicidecum.Scoala publica il invata ceva iar parintele ,care stie biblia,vine si corecteaza ceea ce este de corectat. Tu ai o firma de house cleaning daca nu ma insel.Banuiesc ca trebuie sa depui anumite declaratii cand trebuie sa-ti platesti taxele.Ata ti le face o firma de contabilitate,ori contabilii au fost pregatiti la scoala,nu-i asa?
   Referitor la Psalmul 1:1.Nu toti isi permit sa-si trimita copiii la scoli private crestine,asa ca majoritatea trebuie sa mearga la scolile publice.Dar asta nu inseamna ca copiii nostrii chiar sunt de acord cu ceea ce se pune la scoala.Ucenicii mei (unul de 12 ani celalat de 14 ani) sunt de acord cu profii lor pe anumite subiecte gen drepturile omului doar pentru a lua un 10 ,altfel pe ei nici maca nu-i intereseaza problema.Cum am zis mai sus:Parintii sunt vinovati daca copilul o ia razna,nu scoala publica.Doar 10% din copii se ratacesc,90% raman cu Domnul.Statistic vorbiind eu zic ca e bine.

   • Biblic nu este un argument corect. De ce? Pentru ca copiii nu apartin Cezarului, ci lui Dumnezeu. De ce atunci ii dam Cezarului?

    Nu am firma de house cleaning, ci de office cleaning. Dar da, am contabil care imi face taxele. Acel contabil nu si-a luat diploma de contabil absolvind liceul. A mers la facultate pentru asa ceva. Copiii nostri trebuie educati acasa pina la virsta cind trebuie sa se specializeze si deci sa mearga la facultate. Doar atunci vor fi maturi si pregatiti sa faca fata cerintelor vietii de adult.

    Nu poti trimite un copil de 8 ani la scoala ca sa aduca dovezi stiintifice profesorului care spune ca am evoluat. Domnul Isus si-a instruit ucenicii (adulti) inainte de a-i trimite in lume. Noi ii trimitem de cum ii nastem.

    E pacat ca nu-i intereseaza sa stie de unde le vin drepturile. Astfel nici nu pot lupta pentru ele, si cred ca ONU sau vreun guvern le da drepturi. Ii fura din autoritatea lui Dumnezeu. Si ca sa spui o minciuna doar ca sa iei un 10 este a face un compromis cu care Dumnezeu nu este de acord. Si uite asa ies viitorii socialisti care considera ca e ok sa-ti vinzi drepturile date de Dumnezeu pentru o bucata de piine.

    Nu cred ca statistica ta este valida. Sint mai mult de 10% din copiii care se ratacesc. Sau poate ai dreptate, multi copii cresc in biserica dar nu apartin lui Hristos, ei nu pot fi numarati ca se ratacesc, nu?

    Aici in America, 80% din copiii care au crescut in biserica, dupa ce termina facultatea nu se mai intorc in biserica. Statistic vorbin este deplorabil.

   • Culmea e Cristina ca amandoi avem dreptate.Eu cand am vorbit ce am vrbit am facut referire doar la Romania nu si la sUa.Acolo ai dreptate,e alta poveste si acolo indoctrinarea seculara este adevarata.Daca as fi trait acolo ti-as fi dat dreptate dar aici in Romania nu avem astfel de indoctrinari.Aici indoctrinarea e voteaza PSD ca de aici vine bunastarea.Doar ca indoctrinatorii sunt atat de slab pregatiti ca nu le merge .
    Referitor la drepturile omului,sunt multe puncte care sunt impotriva lui Dumnezeu asa ca m-as ferii sa spun ca toate vin de la Dumnezeu.Cel putin articolele 1, 21, 23 ,29 nu prea vin de la Domnul.De altfel eu nu cred ca ti-ar convenii articolul 23.Ala e socialism curat,ca si majoritatea articolelor iar articolul 29 e o capcana ateista .
    . „Aceste drepturi şi libertăţi nu vor putea fi în nici un caz exercitate contrar scopurilor şi principiilor Organizaţiei Naţiunilor Unite.”Cu alte cuvinte,daca ONU vrea sa le anuleze,poate sa o faca oricand.

    Referitor la homeschooling,sunt destui parinti care se ocupa acasa de copil,il supravegheza la teme,il ajuta la lectii,etc, tot un fel de homeschooling.De altfel,un parinte care se respecta si care-si spune crestin e foarte atent la ceea ce i se preda copilului sau la scoala. Cel putin asa e in Romania.In SUa stiu ca e altcumva.

   • Inca un lucru.Ai spus de facultate pentru contabili,dar ce ne facem cu cei care vor sa fie mecanici auto sau alte meserii care se practica la scolile profesionale?Ele nicidecum nu vorbesc de ateism sau alte prostii(cel putin nu in Romania ) ci sunt stric pe munca).Sa nu lasam copiii sa frecventeze astfel de scoli?

 5. Si eu fac referire la Romania in aceasta discutie. Si copiii din Romania apartin lui Dumnezeu si nu Cezarului.

  Si in Romania exista indoctrinare seculara. Absolut la toate materiile, in afara de religie probabil. Citeste orice manual si spune-mi care vine din perspectiva crestina. Nu exista asa ceva.

  Deci ai inghitit galusca ca drepturile ni le da ONU. Exact ceea ce am spus. DREPTURILE NU NI LE DA ONU, CI DUMNEZEU!! Deci nu se poate spune ca drepturile omului sint impotriva lui Dumnezeu!!

  Ceea ce a facut ONU, a enuntat drepturile pe care le dau ei. De aceea este foarte important sa intelegem ca drepturile noastre vin de la Dumnezeu si astfel sa nu acceptam premiza de la care pleaca ONU ca drepturile ni le dau ei. Daca nu stim acest lucru, acceptam tacit ca drepturile ni le dau ei, nu Dumnezeu. Ceea ce este incorect.

  Nu, nu este un fel de homeschooling, este un fel de scoala publica acasa, pentru ca parintii ii invata pe copii materialele impuse de guvern, conform standardelor guvernului, nu ale lui Dumnezeu.

  • Uite de exemplu,in afara de biologie si istorie,nu vad vre-o materie care sa fie impotriva lui Dumnezeu.Romana sau matematica cu ce se manifesta impotriva Domnului?Dar Geografia?
   Iar referitor la drepturile omului,atat eu cat si ucenicii mei nu le bagam in seama tocmai datorita faptului ca vin de la ONU.Dumnezeu are drepturile sale pentru om si de regula acele drepturi sunt cam limitate.Drepturile ONU au toleranta mare fata de pacat pe cand drepturile primite de la Domnul,nu prea.
   Indoctrinatorii nu sunt ei asa de bine pregatiti.Uita-te la saracul dacian si saraca sau saracul una(ca nici nu stiu cum sa-i mai spun la transexualu sau transexuala asta) ca nu au fost capabili sa-mi raspunda la intrebarile mele ci le-au ocolit.Ca sa nu mai vorbesc de fostul meu prieten de pe pasi.ro,ateul celceciteste cu doctorat in Franta care a dat rateuri la intrebarile mele. Sunt atatea erori in indoctrinarea lor ca pana si un cioban din Poiana le poate contracara.

   • La romana se invata si se studiaza carti sau poezii sau mai stiu eu ce din perspectiva umanista. Vreau sa stiu cite analize literare din perspectiva crestina se fac in scoli.

    La geografie vin „specialistii” si ne invata copiii ca straturile pamintului sint asezate intr-o anumita ordine care arata ca pamintul e de milioane de ani, etc.

    Nu, drepturile omului nu vin de la ONU, vin de la Dumnezeu. Ceea ce a facut ONU a scris drepturile ONUlui, nu ale omului. De aceea este important sa stim care sint si sa luptam pentru ele.

    Indoctrinatorii sint foarte bine pregatiti! Ii fraieresc pe crestini sa creada ca copiii trebuie sa mearga la scoala de stat. Ii fraieresc sa creada ca e ok sa primesti alocatie, pensie, somaj, burse scolare de stat, concedii de maternitate. Ii fraieresc pe crestini sa creada ca furtul e ok, ca minciuna e ok. Ii fraieresc sa creada ca statul trebuie sa rezolve problemele oamenilor. Ii fraieresc sa creada ca socialismul e ok. Ii fraieresc sa creada ca guvernul are autoritatea sa impuna standarde scolare.

   • Hai sa te intreb si eu ceva. Din punct de vedere biblic, cine are dreptul si responsabilitatea sa determine educatia copiilor? Cine are autoritatea sa impuna standarde scolare? Care este rolul guvernului?

   • Biblic vorbiind parintii sunt cei care au sarcina de a educa copiii cu privire la Dumnezeu.De aceea spun si eu ca un copil poate fi dat la scoala publica din Romania daca este supravegheat indeaproape de parinte care mai corecteaza unele invataturi gresite ale profesorilor.Dar sa sti ca nu toti profesorii indoctrineaza elevii .De exemplu http://pucheadorel.wordpress.com/ daca vei accesa acest link ai sa observi ca proprietarul blogului e invatator la scoala generala ori eu nu cred ca el practica indoctrinarea seculara.Intreaba-l daca nu ma crezi.
    La romana se studiaza carti si poezii cu impact social care ne arata ce se intampla daca nu-l asculti pe Dumnezeu,dar nicidecum nu se practica indoctrinarea seculara.Hai poate ca Luceafarul ar fi ceva indoctrinare ,dar hai sa fim seriosi,si tu si eu l-am citit si uite ca nu am fost infectati.
    La geografie nu te invata ca pamantul are milioane de ani decat in clasa a 5-a si chiar si atunci e o singura ora(asa ca mare branza nu rezolva indoctrinarea asta)in rest e pur turism,nimic altceva.
    .La ONU am discutat mai sus de ce nu cred in drepturile lor.
    Vad ca indoctrinatorii sunt foarte bine pregatiti.Cred ca de aia atat una cat si dacian nu au fost capabili sa-mi raspunda la intrebari.De pregatiti ce sunt.Sa mearga inapoi la scoala lui Satan sa-i invete mai bine.Cristina.Noi luptam contra lui Satan.Ducem un razboi.Ori in razboi tu trebuie sa-ti cunosti dusmanul ca sa-l poti birui.Copiii din biserica noastra merg la scoala publica dar de aia nu s-au lepadat de Domnul(doar mai putin de 10% merg pe doua carari ca sa ma exprim),ba mai mult cand au vazut cum se poarta colegii lor ortodocsi au inceput sa-l pretuiasca si mai mult pe Domnul.Ori cum la noi la penticostali avem de la 4 copii in sus 10% nu e o mare pierdere,deoarece oricum avem crestere numerica.
    Cat despre alocatie,nu e rea atata vreme cat ea e cheltuita pe rechizite scolare.Iar bursa este data pentru merit.Aici chiar nu vad care-i problema.Si eu ofer excursii pentru copiii cuminti,credinciosi si cu medii mari la scoala.Somajul e bun atata vreme cat se da doar pe termen de maxim 5 luni si doar daca persoana care primeste somaj a si contribuit cel putin 5 ani,iar concediile de maternitate sunt bune pentru cresterea copiilor atata vreme cat persoana care sta acasa a contribuit la buget.Pentru noi penticostali aceste concedii medicale sunt o mana cereasca.
    Cat despre furt,nu cred ca scoala te invata sa furi,cel putin nu programa scolara si oricum de furat fura doar copiii incompetenti prin meditatii si alte lucruri.Copiii buni nu fura.
    Statul nu trebuie sa rezolve toate problemele oamenilor dar trebuie sa rezolve problema de aparare colectiva impotriva unei invazii straine(armata)si apararea proprietatii private,apararea civila(politia).Totodata companiile de petrol,gaze si alimentarea cu apa potabila trebuie sa fie in mana statului pentru a putea fi controlate preturile si de a le tine la niveluri scazute.In cazul Romaniei,datorita faptului ca s-a vandut Petrom am pierdut controlul resurselor iar administratorul privat creste pretul la pompa ca un nesimtit.
    Iar la indoctrinare socialista,asta nu merge asupra tuturor. De exemplu,priveste ce am scris eu cu privire la astfel de lucruri http://mediesanul1234.wordpress.com/2011/03/10/socialism-atentie-la-neatentie/ pe blogul meu.

    Dca parintele vegheaza asupra copilului,acesta nu va suferii nici o indoctrinare.

 6. Ai inteles bine, exista meserii care au nevoie de facultate sau altele care au nevoie doar de scoli profesionale. Copiii care merg la oricare dintre acestea se presupune ca au educatia de baza, aceea pe care trebuie s-o aiba acasa, din perspectiva crestina.

  Nu am vazut nici un copil care sa mearga la 7 ani, sau 10 ani sau 12 ani la scoala profesionala. Este de la sine inteles ca acel copil trebuie sa invete alte lucruri inainte de a fi in stare sa faca fata la a invata o meserie.

 7. Un parinte nu stie ce se intimpla in clasa. Asa ca nu stie ce are de corectat acasa. Apoi, stim ca scoala publica invata dintr-o perspectiva necrestina.
  Stiu ca sint si profesori crestini dar programa este necrestina. Programa este structurata pe presupunerea ca nu exista Dumnezeu. Din cauza asta nu exista o educatie bazata pe intelepciune cunostinta.

  Unde scrie in Biblie ca Dumnezeu le-a spus evreilor ca e ok sa-si lase copiii sa se inchine zeilor filistenilor/amoritilor/etc in timpul zilei, dar cind vin acasa sa le vorbeasca de El? Unde scrie ca Dumnezeu zice ca e ok sa isi trimita copiii in scolile neamurilor si sa invete sa se inchine zeilor lor, dar cind vin acasa sa le vorbeasca de El?

  Dimpotriva, El ne spune sa vorbim de El de cind ne trezim si pina ne culcam, 24/7.

  Spune-mi ce s-a studiat la romana din perspectiva crestina.

  Deci esti de acord cu mine, indoctrinatorii isi fac treaba foarte bine. Ce te face sa crezi ca copiii tai nu sint supusi la fel? Crezi ca numai Dacian si „una” au fost supusi? TOTI sint, pentru ca asa cum ai spus, luptam cu duhurile celui rau care vrea sa ne ia copiii. Sa nu crezi ca copiii pocaitilor sint scutiti.

  E foarte trist sa vad ca spui ca 10% dintre copii daca se pierd nu e mare lucru. Iti garantez ca sint multi in biserica, care vin doar pentru ca asa au fost obisnuiti, sau pentru ca stau acasa la parinti si sint obligati sa vina.

  Zici ca nu ai fost indoctrinat, pentru ca ai citit doar Luceafarul si nici aia nu e mare lucru. Cum poti sa spui ca alocatia nu e rea? De unde ia guvernul banii astia? Nu-i confisca de la alti oameni? Deci fiecare care accepta alocatia spune guvernului ca e bine ca fura de la altii ca sa le dea lor. E biblic?

  Somajul e bun? Ai vreun verset biblic? Nu ai spus chiar tu „cine nu munceste, nici sa nu manince”?

  Bursa este buna? De unde ia statul bani sa dea burse, nu tot furind alti cetateni? De cind furtul este acceptat de Dumnezeu?

  Concediile de maternitate sint bune? Din nou, guvernul fura banii altora ca sa plateasca mama sa stea acasa. Unde scrie in Biblie ca este rolul guvernului ca sa fure banii de unii ca sa-i dea mamelor care sta acasa? Deci banii furati de alti oameni sint considerati o mana cereasca? Pot sa ma duc si eu sa sparg o banca? De ce nu?

  Copiii buni nu fura? Cine sint copii buni? Ca Biblia spune ca nimeni nu e bun. Toti care merg la scoala publica fura.

  Spui ca statul trebuie sa apere cetatenii de invazii straine si proprietatea privata. Deci in ce categorie intra asigurarea somajului, alocatia, concediile de maternitate, bursa, ajutoarele de inmormintare, pensiile, etc. ne invadeaza vreun strain?

  Banii sint proprietatea privata a unui individ. Cum imi apara mie statul proprietatea mea privata daca imi confisca banii ca sa plateasca atitea programe sociale? Nu ai spus ca statul are 2 datorii? De ce nu apara proprietatea privata a oamenilor? Rolul statului nu este sa faca programe sociale pe care le plateste cu proprietatea privata a oamenilor. Cine crede asa ceva este indoctrinat cu doctrina socialismului.

  Nu ai cum sa veghezi copilul pe timpul orelor din scoala. Parintii habar nu au ce se preda in timpul acesta.

  I

  • Exista sedinte cu parinti in care poti sa vezi ce se preda la scoala.De altfel elvii aduc manualele acas deci imi pot face o idee despre materiile predate.Materiile nu prezinta alti zei cum ai zis tu ci doar informatii de baza gen 1+1.Niciodata la scoala nu se spun afirmatii de genul nu exista Dumnezeu.Si cum v-am spus mai sus,ai nostrii se descurca.Dumnezeu le-a dat putere sa reziste indoctrinarii care e de o proasta calitate.E suficient sa se uite la colegii lor ortodocsi si sa-si dea seama cum e sa fi fara Dumnezeu.Nu te teme,caci parintii vegheaza asupra copiiilor.

   Cat despre unele programe sociale el sunt si o forma de ajutorare ,nu neaparat furt ori darnicia este biblica.Dar si acele ajutoare sun acceptate doar in anumite conditii ca si cele mentionate de mine mai sus.

   • Sedintele cu parintii sint o nimica toata, nu ai de unde sa stii ce se preda la scoala zi de zi. Manualele pot fi vagi la anumite subiecte si profesorii pot sa duca discutia in directia dorita. Iti spun asta din experienta. Orice lectie pe care o citim, chiar daca nu mentioneaza Numele lui Dumnezeu, eu pot sa duc discutia in directia dorita, aratind ce e biblic sau nu in acea lectie. Tot asa poate face si un profesor care poate duce discutia catre o directie anti-crestina.

    Ah, nu, profesorii, in general, nu spun direct in fata ca nu exista Dumnezeu, ei sint mult mai subtili. Se poate intipari in mintea copiilor ca guvernul are grija de ei pe plan social, se poate spune ca depinde de ei ca sa reuseasca in viata, ca trebuie sa invete pentru ca sa termine o facultate buna. Li se poate spune ca de ei depinde viitorul tarii, ca ei trebuie sa gaseasca un loc de munca bun, ca e ok sa te supui standardelor educationale ale statului intr-un domeniu in care doar Dumnezeu are autoritate.

    Absolut toate programele sociale sint o forma de furt. Darnicia biblica vine de la oameni, nu de la guvern pe banii oamenilor. In primul rind nu este rolul guvernului sa faca programe sociale. In al doilea rind, chiar daca le face, prin furt, noi ca si crestini nu trebuie sa fim de acord cu furtul si nu trebuie sa le acceptam.

 8. Cit despre semi-socialismul privind companiile private nu sint de acord. Ai spus ca sint 2 lucruri pe care are voie sa le faca statul: apararea nationala si apararea proprietatii private. Stabilind preturi, controlind proprietatile private nu este una din aceste indatoriri.

  • nu-i chiar asa.E de datoria natiunii ca preturile la gaz si la petrol sa ramana cat mai reduse.ASta nu se paote intampla in cazul in care aceste companii ar fi in maini private.Priveste cazul OMV PETROM.

   • In Ieremia cand ne sune sa ne ragam pentru cetatea noastra ca de fericirea ei depinde si fericirea noastra.Ori daca preturile sunt mici ,costurile sunt mici deci totul e ok.

   • Nu spune nimeni sa nu te rogi pentru Romania. Dar asta nu inseamna ca sa crezi ca rolul guvernului este sa se amestece in sectorul privat.

    Nu stiu ce tara din America de Sud are 17 bani litrul de benzina. Sau cam asa ceva, oricum foarte jos, aproape de nimic. Si totusi, nu am auzit ca nici o tara de acolo sa aiba libertate si nivelul de trai foarte ridicat. Asa ca pretul mic la petrol nu neaparat inseamna ca totul e ok.

   • In Ecuador s-a privatizat compania publica de furnizare a apei.Drept urmare au avut loc scumpiri ceea ce a dus la o revolta populara.ASa ca e bien ca anumite sectoare sa ramana in maini publice.Ce spui deEnron?Compaie privata de electricitate.Ai vazut ce a patit.

   • Da, ce a patit Enron? O companie care nu stie sa multumeasca publicul da faliment si se inchide. Dar cind statul nu multumeste publicul, cine il trage la raspundere? Nimeni.

    O scoala publica, daca nu are profesori buni si parintii nu mai isi trimit copiii acolo, deci nu o mai finanteaza, se inchide. Daca o scoala publica are profesori prosti si nu se ocupa de copii, cine e tras la raspundere? Cine e tras la raspundere pentru analfabetismul care exista azi in Romania?

 9. Nu mi-ai raspuns la intrebarea: cine are autoritatea sa hotarasca standardele educationale? Cine are dreptul sa spuna ce sa invete si ce sa nu invete un copil? Cine are dreptul sa spuna ce este o educatie buna?

 10. Parintele are dreptul,cine altcineva.Iar daca parintele se hotaraste sa-l lase la o scola publica(deoarece putini isi permit sa-l dea la una privata sau sa faca homeschooling)atunci asta este.Oricum,un crestin care a mers la scoala publica si care a biruit toate ispitele e mult mai valoros in ochii lui Dumnezeu decat unul care merge la o scoala privata,care a fost ferit de ispite si care la primul contact serios cu lumea va cadea de la credinta.

  • Daca parintele nu este de acord ca statul sa isi impuna standardul, ce poate face? Nimic. Trist este cind parintii accepta standardul secular al statului. Nu numai ca-l accepta, dar mai spun si ca e bun.

  • Cristina.Parintii crestini nu accepta scoala publica cu toata programa ei ci accepta doar ceea ce este bun.Nu toti au bani ca sa-i duca la scoala privata deoarece angajatorii vor sa aibe profituri uriase si astfel fura de la muncitori(na ca si asta e tot furt)
   Si da.SA sti ca cunosc copii crescuti in licee crestine care nefiind invatati cu pacatul ,au cazut.Nu e nici un secret ca cei care se intorc din lume la Domnul sunt mult mai rezistenti decat cei nascuti in biserica.

   • Ah, si vrei sa spui ca cei care merg la scolile publice nu cad? Parca ai spus ca cei care sint crescuti in biserica cad mai usor, deci care e? Crezi ca cei din scolile private nu stiu ce este acela pacat? hmm…

    E pacat ca cei care sint crescuti in biserica cad mai usor. Oare de ce? Oare nu pentru ca parintii cad pe-o ureche si nu isi invata copiii de pericolele care exista? Nu pentru ca cred ca daca cresc in biserica vor fi scutiti de ispite?

 11. Nu este crestineste sa spui: asta e. Cind evreii sa-au dus dupa zeii altor popoare, Dumnezeu nu a spus asta e. Cind David a pacatuit cu Batsheba si a fost tras la raspunede, el nu a spus: asta e. Trebuie sa ne intoarcem de la pacat.

  De unde sti ca cine merge la o scoala privata va cadea de la credinta la primul contact cu lumea? Ai vreo dovada? Din cite vad eu, mai mare este procentajul celor care cad de la credinta care urmeaza scolile publice. Ideile socialiste sint bine inradacinate in credinta lor.

 12. Arata-mi cum scoala publica este biblica. Cu versete, asa cum am facut-o eu.

  Arata-mi care versete sint fortate si le voi schimba daca este asa.

  De cind a implini legea lui Dumnezeu depinde de citi bani avem si de posibilitatile noastre?

 13. NEBUNUL zice în inima lui: “Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este nici unul care să facă binele. – Psalmi 14:1
  Verset fortat.Nu poti asocia nebunia cu scoala publica.Nu toti profesorii sunt nebuni.Vezi Cazul Fratelui Puchea.
  Cine umblă cu înţelepţii se face înţelept, dar cui îi place să se însoţească cu NEBUNII o duce rău. – Proverbe 13:20

  Nu toti copii din scoal publica sunt nebuni.Nebunii din scoala publica umbla cu nebunii,inteleptii cu inteleptii.Nu e nici un secret ca in fiecare scoala exista grupulete nicidecum nu este unitate intre elevi.

  Ucenicul nu este mai presus de învăţătorul lui; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul lui. – Luca 6:40
  Şi dacă n-ascultă cineva ce spunem noi în această epistolă, însemnaţi-vi-l, şi să n-aveţi nici un fel de legături cu el, ca să-i fie ruşine. – 2 Tesaloniceni 3:14

  Din aceste versete este impropriu sa spui ca Majoritatea profesorilor urasc pe Dumnezeu,Majoritatea profesorilor il ignora pe Dumnezeu dar ei respecta toate religiile. Profesorii uceniciilor mei sunt ortodocsi dar de aia nici unul din ei nu l-a insultat vreodata pe Dumnezeu.
  Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi, şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori! Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui! – Psalmi 1:1,2

  Este impropriu sa afirmi ca scolile publice reprezinta sfatul celor rai.Nu confunda scoala publica cu parlamentul ca si Paul Negrut,Daniel Chiu si alti pastori de-ai vostrii si Ioan petric, copiii lui Vasile tntas de la noi pot sa fie trecuti in categoria sfatului celor rai.

  Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta. Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi, şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. – Deuteronom 6:5-7
  Un crestin adevarat e crestin si cand cade iazul de foc asupra lui. Copii nu sunt tot timpul la scoal ci doar 7 ore majoritatea timpului petrecandu-l acasa cu parintii asa ca felul tau de a comenta acest verset nu-si are rostul.

  • Prov 22:15 – Nebunia este lipita de inima copilului. – nu toti copiii din scoala publica sint nebuni, ci TOTI copiii sint.

   Prov: 13: 20 – cine se insoteste cu nebunii o duce rau copii nu se pot insoti unii cu altii atitea ore faca ca sa se invete lucruri rele unii pe altii

   Ah, nu ma asteptam la atacuri cu Negrut, Chiu. 😦

   Scoala publica reprezinta guvernul, nu biserica.

   Nu mi-ai spus unde scrie in Biblie ca Dumnezeu a fost de acord ca evreii sa mearga la scolile filistenilor si amoritilor 7 ore pe zi, plus sa faca lectiile date de ei acasa, inca citeva ore.

   • Nu le-a zis nicaieri evreilor sa mearga in scolile filistenilor ci in scolile publice(sinagogile) din tara lor.Nu cred ca comparatia e buna intrucat comparatia ar fi fost mai buna daca ai locuii in Romania dar ti-ai trimite copilul sa invete in SUA.
    Pai noi nu avem scoli biblice Cristina?Din punctul meu de vedere sunt oarecum ok,cu toate ca exista si anumite doze de socialism in ele(vezi primul meu post) dar acestea pot fi eliminate.Perfectiunea e doar la Dumnezeu.
    Trebuia sa spun de Chiu si Negrut ca si de Tantas si Petric tocmai ca sa-ti arat ca sfatul celor rai nu inseamna neaparat scoala publica ci are un spectru mai larg.

   • Dumnezeu nu a fost impotriva ca evreii sa mearga la scoala filistenilor pentru ca era „in alta tara”, ci pentru ca se invatau invataturi impotriva lui Dumnezeu, pentru ca se inchinau zeilor falsi.

    Astazi toata lumea se bate cu pumnul in piept ca scoala publica este seculara, deci din start nu este de partea lui Dumnezeu. Mergind acolo mergi in templele zeilor falsi ai amoritilor.

    Daca cuiva nu-i plac invataturile lui Negrut, poate sa isi aleaga alta biserica. Dar daca un parinte vrea sa-si invete copilul acasa, nu poate.

   • De fapt poate sa-si educe copilul acasa doar ca trebuie inregistrat la oscoala publica unde sa dea examene inrnd cu ceilalti elevi.ASa e legislatia actuala in Romania.

   • Ca sa fi inregistrat la o scoala publica si sa dai examenele lor inseamna sa fi de acord cu standardul lor. Atunci care este scopul scolii acasa?

    Asa cum ai spus mai sus, parintele este cel care are dreptul sa decida standardul in educatie. Daca parintele nu este de acord cu standardul statului, de ce ar fi obligat sa se conformeze standardului respectiv?

    Nimeni nu te obliga sa crezi ca Negrut sau Chiu, dar statul te obliga sa te conformezi standardelor lor. Socialism curat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s