Ministrul Educatiei nu recunoaste ca ocupa ilegal postul

Ministrul educatiei, absolvent al Universitatii Harvard, nu stie sau nu vrea sa spuna de unde din Constitutie isi ia guvernul federal autoritatea de a fi implicat in educatie.

Conform Biroului de Management si Buget, Ministerul Educatiei a cheltuit in 2010 $106.9 bilioane. Peste o suta de bilioane fara acoperire constitutionala!

.

Anunțuri

40 de gânduri despre „Ministrul Educatiei nu recunoaste ca ocupa ilegal postul

 1. Nici despre Capitalism nu este scris in constitutia statelor unite si totusi el exista.Sa intelegem ca capitalismul e ilegal?Totusi ,nu cred ca ar fi cheltuit astia atata fara sa aiba acoperire constitutionala.Stiu ca americanii sunt prosti dar nu cred ca sunt chiar asa de prosti.

  • In ultima suta de ani, mult mai multi au vrut sa emigreze in America decit au vrut sa emigreze in Romania. Asa „prosti” cum sint, multi au vrut sa vina in tara lor. Cel putin ei nu sint ca romanii, care sufera in datul cu parerea fara sa cunoasca despre ce vorbesc.

   • Cristina.Americanii de dinainte de 70 nu se comparau cu astia de azi.Aia e alta mancare de peste.Cei dinainte de 70 au cladit SUA.Astia din zilele noastre vor sa o distruga.

  • Prostia se datoreaza scolilor publice care a ajuns sa indoctrineze generatiile sa spuna ca socialismul e ok. Se pare ca romanii nu au problema asta, ei sint indoctrinati de mult sa creada asa ceva.

 2. Asta-i prea de tot Cristina.Nici macar in Romania unde exista coruptie en gros nu se fura fara sa fie acoperiti de constitutie. Nu cred ca si-ar permite ei asa ceva.Cum de a trecut de congres?

 3. Aici vorbim de Constitutie. Cei din 70 au avut aceeasi Constitutie pe care o avem noi astazi. Asa cum ai spus, multi vor s-o distruga, sa o incalce, deci de ce te miri de acest lucru?

  Daca stii atit de bine Constitutia Americii, poate stii ca atunci cind un partid este la putere poate trece cu usurinta anumite legi.

  Ministerul Educatiei a fost infiintat sub semnatura lui Carter, in 79. Cam asa ai spus, ca aia dinainte de 70 au construit America. Nu stiu cum se face, dar de cind s-a semi-nationalizat invatamintul, educatia este tot mai proasta. Hmmm….Oare nu are vreo legatura?

   • Iarasi vorbesti in necunostinta de cauza. Normal ca o interzice. Vezi Amendamentul 10.

    PS. Si guvernul Romaniei incalca Constitutia cu privire la educatie, asa ca nu este ceva nou.

   • The powers not delegated to the United States by the Constitution, nor prohibited by it to the States, are reserved to the States respectively, or to the people.

    Asta nu spune nicaieri ca educatia nu poate fi data guvernului federal.De altfel cel de-al 10lea amendament e un talmes balmes care permite oricui doreste sa faca ce vrea.Zona gri de care am zis mai sus.Eh.Mai exista si la ei legi interpretabile.

   • Pai tocmai aici e baiul Cristina.Atata vreme cat acele puteri nu sunt bine specificate exista loc de interpretare.Nu ma intelege gresit.Sunt de acord cu tine dar am vrut sa zic ca punctul asta e interpretabil si de aia si unul si altul au dreptate.

   • Din nou, vorbesti in necunostinta de cauza. Puterile respective sint foarte bine specificate.

    Citeste Articolul 1, Sectia 8. Acolo specifica clar care sint puterile congresului.

    Articolul 2 specifica puterile presedintelui.

    Unde in aceste puteri este mentionata puterea asupra industriei auto, sectorul bancar, invatamint, agricultura, asigurari medicale, concedierea sefilor de la companiile private, etc.???

    Este interpretabil numai daca vrei sa incalci Constitutia.

 4. E drept ca unele lucruri ce se intimpla azi…sint…de poveste.Si noua care le traim ne vine greu sa le credem. Uite de pilda, lumea se da cu fundu-n sus …in Libia si Japonia si dragul nostr de presedinte se da in scrinciob pe la partiuri si la golf…Rebelii din Libia ar astepta macar sa aiba o fisie de teren unde sa fie protejati- a no fly zone… dar presedintele nostru n-are vreme de asa ceva…Daca mai este o picatura de ceva in bugetul statului, omul vrea s-o soarba si pe aia…
  Cind o sa iasa din casa alba or fi ssi astia ca ceausestii care furau prosoapele si tablourile cind erau in vizita peste hotare…

  • Pai ce crezi? Ia intreab-o pe Hilarry daca a adus cleanta inapoi? Scumpul nostru presedinte marxist a dat o palma peste obrazul tarilor prietene si s-a pupat cu dictatorii…

   De ce sa-i pese de Libia si Japonia cind nu-l doare nici in cot de America?

 5. Mai, mai ce incapatinat esti. Spune clar ca Congresul are urmatoarele puteri:

  – punerea sub acuzare
  – puterea de a taxa si face legi pentru taxare
  – de a plati datoriile
  – de a imprumuta bani
  – reglementa comertul extern si intern
  – de a face legi cu privire la naturalizare, faliment
  – de a tipari bani
  – de a stabili oficii postale si drumuri
  – de a acorda brevete
  – de a desemna instantele inferioare
  – de a pedepsi pirateria
  – de a declara razboi
  – de a organiza armata, marina, politia
  – de a legifera direct peste Washington DC

  Presedintele are urmatoarele puteri:

  – comandant suprem al fortelor armate
  – puterea de a acorda gratieri
  – puterea de a semna tratate, dar cu aprobarea Senatului
  – nominalizarea ambasadorilor, judecatorilor Curtii Supreme si ai altor oficiali guvernamentali, toti cu aprobarea Senatului
  – raport periodic despre starea tarii adus in fata Senatului
  – recomandarea unor masuri pe care Senatul ar trebui sa le ia
  – primirea de ministrii de externe
  – asigurarea ca legea este mentinuta

  Amendamentul 10 specifica: ceea ce nu este mentionat in aceste puteri, ramine in puterile statelor sau ale oamenilor. E clar acum?

 6. – recomandarea unor masuri pe care Senatul ar trebui sa le ia

  Iata o metoda prin care poti calca constitutia in picioare si sa si scapi.Daca presedintele face recomandarea ca educatia sa devina publica si sa bage legi gen no child left behind act ,prin ce metode poate sa-l opreasca careva?Drept vorbiind scolile publice apartin statelor ca si administratie doar banii vin de la guvern.Este o smecherie legislativa folosita de multi.

 7. Este vorba ca presedintele poate veni cu idei, cu propuneri despre ce sa faca senatul. El poate veni cu ce propuneri absurde doreste, treaba Senatului este sa consulte Constitutia si sa vada daca este in puterea lor sa ia astfel de masuri.

  In exemplul tau, presedintele poate veni si sa propuna scoli publice. Daca Senatul are interesul sa respecte Constitutia, atunci poate sa spuna frumos presedintelui ca nu este treaba lor sa treaca legi cu privire la educatie. Senatul si Camera nu trebuie sa treaca legi ca NCLB si nici sa legalizeze Departamentul de Educatie.

  Smecheria legislativa nu este legala, dar nu-i vezi pe multi ca se impotrivesc. De aici si intrebarea pusa ministrului educatiei, care stie ca postul lui este ilegal, dar nu da doi bani pe Constitutie. Puterea are miros tare bun….

  Concluzia? Constitutia este foarte specifica in ceea ce are dreptul sa faca statul. Prroblema este ca nu-i intereseaza.

 8. Din punctul meu de vedere, nici ministrul român al educației nu ocupă legal postul din moment ce nu are decât 11 clase recunoscute în România, deci nici liceul întreg! Degeaba are el alte studii din moment ce nu sunt recunoscute!

   • Nu sunt recunoscute în România, deci de autoritățile române. Și nu, nu cred că scrie pe undeva câte clase trebuie să aibă un ministru, dar asta nu înseamnă că este legitim! Altfel, ar însemna că poate fi ministru și nea Gheorghe care are 4 clase! Nu se poate! Și repet un lucru: acela era un punct de vedere personal, nu o axiomă!

   • Dar punctul de vedere trebuie sa se bazeze pe niste dovezi, altfel nu este valabil, nu?

    Daca nu scrie niciunde cite clase trebuie sa aiba un ministru, atunci, da, si nea Gheorghe poate fi.

    Unde scrie ce scoli sint recunoscute de autoritatile romane?

   • Oricine poate avea o parere, dar daca nu are o baza solida, nu valoreaza nimic. Eu pot sa am parerea ca luna e facuta din brinza, dar daca nu am dovezi sa spun ca e asa, pentru ce am parerea respectiva?

    PS. Unde scrie care sint scolile sint recunoscute de autoritati?

 9. A, vă refereați la studii! Acum înțeleg! Nu știu dacă este scris undeva și nu știu care este organismul care le recunoaște, eu doar v-am spus ceea ce s-a afirmat în presa românească.

   • Posibil. Numai că la noi în România presa a descoperit multe lucruri care fuseseră ascunse de autorități și care s-au dovedit a fi adevărate. Cum pot fi sigur că așa este? Doar nu am acces la astfel de documente!

   • Dar daca nu sinteti sigur, nici nu puteti face o afirmatie fara acoperire, altfel se numeşte birfa. Spuneti lucruri si nu ştiţi dacă sint adevărate, doar ca sa discreditati un om.

 10. @Cristina:
  „Dar daca nu sinteti sigur, nici nu puteti face o afirmatie fara acoperire, altfel se numeşte birfa. Spuneti lucruri si nu ştiţi dacă sint adevărate, doar ca sa discreditati un om.”

  Nu vreau să discreditez pe nimeni, doar fac o constatare a unor fapte prezentate de presă. Vedeți dumneavoastră că îl incriminez cumva? Dumneavoastră vedeți numai lucruri care vă convin. Văd că nu putem ajunge la un numitor comun, așa că la revedere!

   • Pai daca credeti presa, de ce nu ma credeti si pe mine? Sau orice se scrie pe internet sau prin ziare? Asta pentru ca dvs nu vreti sa vedeti adevarul, ci ceea ce va place. Nu aveti nici un verset biblic sa va sustina afirmatiile. Dar pe cele care vi le dau nu le acceptati. Acceptati ceea ce credeti ca se potriveste stilului de viata pe care doriti sa-l traiti. Dvs alegeti versetele biblice pe care vreti sa le traiti si pe celelalte le ignorati. E dreptul dvs. Nu am cum sa schimb asta. Dar sa ma faceti sa ajung la acelasi numitor cu dvs bazat pe ce scrie pe internet si nu bazat pe Biblie nu reusiti.

    Nu ca ar face vreo diferenta, si se pot verifica multe pe internet, totusi va dau ceea ce au spus cei de la Casa Alba.

    http://www.whitehouse.gov/sites/default/files/omb/budget/fy2012/assets/education.pdf

    Si eu va spun ca daca nu aduceti versete biblice la afirmatiile pe care le faceti nu are rost sa veniti sa spuneti ca nu este asa cum spun eu, care am adus versete biblice. Pina atunci, la revedere.

 11. Stimată doamnă Cristina,
  Îmi pare rău, eu nu știu limba engleză! Probabil că mă veți acuza și de lucrul acesta, cum ați mai făcut-o, în sensul că sunt ignorant, dar nu este vina mea. Până acum nu ați venit cu documente care să ateste că banii despre care spuneți dumneavoastră sunt furați. Mi-ați dat tot felul de versete și surse, dar nu ați dat documentele în sine, în limba română. Deci, până la proba contrarie, consider că cel mai înțelept lucru pe care îl pot face este să mă retrag de pe site-ul dumneavoastră pentru că nu are rost să tot discutăm la infinit în contradictoriu. Spuneți că iau versetele care îmi convin! E problema dumneavoastră ceea ce credeți, eu vă spun că iau în considerare TOATĂ SCRIPTURA! La revedere!

  • Nu stiu daca mai cititi ceea ce scriu, dar vreau sa specific un lucru:

   Link-ul pe care vi l-am dat este raspuns la intrebarea dvs in care m-ati intrebat pe ce ma bazez atunci cind spun ca ministerul educatiei din America a cheltuit $106 bilioane. Numerele sint scrise matematic, nu in engleza. Cred ca $106 se scrie la fel in romaneste cum se scrie in engleza. Nu am cum sa produc acest document in romaneste pentru ca cei de la Casa Alba vorbesc si scriu in engleza, nu in romaneste.

   Nu stiu daca il cunoasteti personal pe Adrian.S/mediesanul, dar se pare ca v-ati inteles sa faceti afirmatii fara nici o logica. Nu se poate vorbi logic cu dvs si nu stiu daca o faceti anumit doar ca sa va bateti joc. Oricum, la revedere.

   • Ok! Mulțumesc pentru răspuns! Numerele le înțeleg, dar exprimarea este în engleză… Nu îl cunosc personal pe fratele Adrian S., nu ne-am înțeles în niciun fel (vedeți că faceți aceste afirmații în mod gratuit!) și nu caut să-mi bat joc de nimeni. Cu mine se poate discuta logic dacă argumentați cu documente pe care să le pot înțelege și eu și care SĂ PROBEZE FAPTUL CĂ STATUL FURĂ BANII OAMENILOR. Dealtfel, eu nu am spus nicăieri că nu este așa, doar am cerut probe în sprijinul acuzațiilor dumneavoastră! Puteați să traduceți acest document la care faceți referire! În rest, credeți ce vreți! La revedere!

   • Ce sa traduc? Uitati-va la numere si veţi vedea ca bugetul pe 2010 este $106 miliarde. atitia bani cheltuiţi de un departament ilegal.

    Chestia cu faptul ca statul fura banii oamenilor este alta discuţie. Aici m-ati întrebat sa va dau dovada ca atitia bani sint cheltuiţi.

    Cit despre celelalte afirmatii pe care le faceţi, astept sa vad ce dovezi aveţi Dvs.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s