De ce (nu) avem nevoie de o curicula nationala

Acest subiect nu este la fel de plin de farmec ca altele pe tema educatiei la domiciliu. Dar numai daca intelegem cu adevarat cit de dezastruos ar fi o curicula nationala/internationala am incerca tot posibilul sa o oprim. Daca nu facem nimic, facultatile si angajatorii vor fi obligati sa respinga elevii care invata acasa pentru ca nu exista garantia ca ei stiu ceea ce au nevoie sa stie. Desigur, stim ca nu este adevarat, dar daca o institutie este sanctionata cu pierdera fondurilor federale pentru ca accepta elevi fara acreditatile necesare, nu mai conteaza ce stiu copiii nostri. Pentru a ajunge la conformitate nationala in gindire, statul da mita.

Facultatile care primesc fonduri federale sint obligate sa verifice validitatea diplomelor de liceu atunci cind studentii aplica pentru FAFSA (Free Application for Federal Student Aid). Noul formular are un patrat pe care trebuie sa-l bifeze aceia care sint educati la domiciliu. Este foarte ingrijoratoare distinctia dintre „diploma de liceu” si „diploma de homeschool”. FAFSA va fi unul din instrumentele care vor fi folosite pentru a face mai dificila acceptarea la facultati a copiilor educati acasa.

Chiar si scolile private care nu predau conform standardelor nationale se vor afla in dezavantaj, mai ales daca absolventii lor vor avea probleme in a fi acceptati de facultati.

De asemenea, exista o lupta si pentru o diploma nationala care este o modalitate mai legitima de a contesta „validitatea” diplomei de liceu. Exista deja 35 de state care au semnat si aprobat ideea de diploma nationala. Oare nu se vede limpede care este scopul lor? Un standard national, o curicula nationala, o diploma nationala, toate evaluat la nivel international care nu sint deloc bune pentru educatia la domiciliu.

Ca si homeschooleri ne bucuram de libertatea de a selecta curicula bazindu-ne pe convingerile si nevoile familiei nostre. Toate astea se vor schimba daca o curicula nationala va fi adoptata pe baza standardelor statului si alegerea noastra va fi determinata ca fiind lipsita de „relevanta.”

.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s