Cine sint milionarii si miliardarii?

In discursul sau de miercuri, Obama a afirmat ca nu va fi de acord cu propunerea republicanilor privind bugetul pe 2012, ci va creste rata de impozit a milionarilor si a miliardarilor. Daca pina acum cineva era numit milionar doar daca avea venituri si bunuri in valoare de cel putin un milion de dolari, astazi sint numiti milionari aceia care cistiga doar un sfert de milion. Pe acestia vrea Obama sa-i taxeze ca si cind ar fi milionari si/sau miliardari.

Mr. Obama’s plan includes a number of tax increases. He would eliminate the Bush-era tax cuts for people making more than $250,000 a year and eliminate a number of tax breaks, which he didn’t detail.

Probabil unul din cele mai circulate mituri este acela ca cei bogati nu platesc cit ar trebui sa plateasca in taxe. Dar cit ar trebui sa plateasca cineva pentru a plati destul? In America, bogatii nu numai ca isi platesc partea, dar platesc cu mult mai mult.

Conform IRS.gov:

.

.
Astazi, un numar record de americani nu platesc taxe, dar guvernul cheltuie cel mai mult pentru ei. 52 milioane de oameni asteapta ajutor de la un guvern la care nu participa cu nimic. Cei din top 1% platesc mai mult decit 90% combinat. Si tot nu este destul?

Cite ore pe saptamina sint obligati sa lucreze „milionarii” pentru familiile acelora care nu contribuie cu nimic sau foarte putin? Cite ore pentru a le tine parintii lor la azil? Cite ore pentru a le tine copiii in facultate? Cite ore pentru a le plati vizitele medicale? Citi bani in taxe trebuie sa plateasca cineva pentru a spune ca este destul? Numiti o suma….

.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s