Este biblic sa furi?

.
Cioc. Cioc. Cine ar putea fi la ora asta din noapte? te intrebi. Te indrepti incet catre usa iar cind o deschizi vezi un om imbracat saracacios, tremurind de frig.

– Pot sa va ajut cu ceva? il intrebi.

– Buna, sint vecinul dvs. si as dori sa vorbesc cu dvs, daca aveti un minut.

– Desigur, vino inauntru, ii spui tu.

Odata ajunsi inauntru, barbatul se uita in jur, nu vede pe nimeni si incepe sa-si impartaseasca povestea.
– Eu locuiesc in cartierul dvs si am 3 copii. Ii iubesc atit de mult incit as face orice pentru ei. Le-am promis ca le voi da cea mai buna educatie posibila. Cu toate acestea, am dat de vremuri economice foarte grele. Sotia mea a trebuit sa mearga la servici doar pentru ca noi sa supravietuim.

Tu asculti cu atentie ca sa-ti dai seama unde vrea sa ajunga.

– Am trecut de multe ori prin fata casei tale, este a ta? intreaba el.

– Asta este o intrebare personala, dar da, este a mea.

– Asa am crezut si eu. Vezi, eu cu sotia si copiii stam in chirie. Nu ne permitem sa ne cumparam o casa.

– Imi pare rau pentru voi, dar ce legatura au astea cu mine? intrebi tu.

– Ai copii?

– De ce vrei sa stii atitea despre mine? Nici nu te cunosc. Da, am 3 copii, dar de ce te intereseaza?

Dintr-o data, fara nici un avertisment, omul scoate un pistol din haina si il indreapta catre tine, spunind:
– Fa ce-ti spun si nu vei fi ranit! Vreau $30.000, adica $10.000 pentru fiecare dintre copiii mei. De atitia bani am nevoie pentru a plati pentru educatia copiilor mei.

– E o nebunie! spui tu. In plus am doar $3.500 pe care i-am economisit pentru a oferi copiilor mei o educatie crestina.

– Nu-mi pasa ce ai planificat sa faci cu banii tai. Iar eu fiind ateu nu vreau ca banii sa fie irositi pe ceva de genul asta. Dar pentru ca tu nu ai destui bani pentru nevoile mele ca trebui sa ma „imprumut” de la mai multi vecini bogati ca tine.

Inainte de a pleca cu banii tai, omul se intoarce si spune:
– Hei, ar trebui sa-mi multumesti. Fac acest lucru pentru binele societatii. Statisticile au dovedit ca copiii din familiile cu venituri mici nu au posibilitatea sa plateasca pentru educatie. Aminteste-ti ca trebuie sa te gindesti la altii mai degraba decit la tine. Asa este crestineste. Oameni ca tine datoreaza celor saraci oportunitati pentru educatie. La anul voi veni sa-mi iau urmatoarea transa.
____________________________________________________________

Anul urmator te-ai gindit la o solutie. Ai instalat un sistem de alarma si un zavor puternic pentru a fi pregatit. Cind auzi soneria, vezi ca este un politist la usa ta, cu un grup de oameni in spatele sau. Deschizi usa ca sa vezi despre ce este vorba si intrebi:
_ Buna ziua, domnule politist. Cu ce va pot ajuta?

– Sint aici in numele acestor oameni, raspunde el.

Din spatele lui inainteaza un om imbracat intr-un costum scump si se prezinta:

– Buna vecine! Sint senatorul Mob si sint aici sa te ajut.

– Cu ce sa ma ajuti? intrebi surprins.

– Acesti oameni m-au ales ca senator si am introdus un proiect de lege care impune tuturor proprietarilor sa sprijine financiar scolile. Totul este legal, nu-i asa domnule politist?

– Ma tem ca da, rspunde politistul. Si eu sint aici pentru a fi sigur ca va veti conforma noii legi.

– Nu puteti face asta! tu protestezi. Eu nu ma folosesc de scolile voastre, eu platesc pentru educatia copiilor mei. Nu-mi permit sa platesc si pentru educatia copiilor vostri!

– Ei bine, daca iti vei trimite copiii la scoala noastra nu ar mai trebui sa platesti, va fi gratis.

– Gratis?! Glumesti?! Imi luati banii cu forta pentru ca sa platiti pentru scoala voastra. Asta nu inseamna gratis! Nimic din ce ofera guvernul nu este gratuit. Guvernul nu are bani, ci ceea ce are este pentru ca aluat de la altii. Daca copiii mei primesc o educatie „gratuita” este pentru ca sint fortat sa platesc!

Senatorul rinjeste.
– Ei bine, totul se va schimba. Nu numai ca esti obligat, prin lege, sa platesti pentru scoala noastra, dar am trecut o lege care obliga toti parintii sa-si trimita copiii la scoala publica.

– Este scandalos! strigi, crezind ca este doar un vis urit.

– Vedeti, noi credem ca fiecare copil are dreptul fundamental de a primi o indoctrinare in religia ateista/umanista si trebuie sa existe posibilitatea pentru ei de a respinge povestile superstitioase crestine. Asa ca, ai face bine ca copiii tai sa fie prezenti la scoala publica incepind de Luni, sau altfel te vom aresta pentru incalcarea legii, iti vom lua copiii si ii vom da altora care noi credem ca pot fi parinti mai buni. Ca si crestin, stii ca trebuie sa te supui autoritatilor.

– Bine, poti sa-mi iei banii, dar nu-mi poti lua copiii! declari tu.

Senatorul si politistul ridica din umeri, iti iau toti banii si apoi iti multumesc ca investesti in viitorul tarii.
________________________________________________________

In timp ce pleaca, tu vezi ca printre ei este si pastorul tau.

– Pastore, ce faci aici?

– Vreau sa ma asigur ca o parte din banii tai vor plati orele de religie sau alte programe crestine pe care le putem face la scoala.

– Dar, pastore, cum poti justifica acest lucru? Porunca a 8-a interzice furtul! raspunzi perplex.

– Trebuie sa faci donatii, sa ajuti, este crestineste, raspunde el.

– Acest lucru nu se numeste donatie sau ajutor, este jaf! Nu este rolul guvernului sa taxeze oamenii pentru a oferi o educatie. Statul nu ar trebui sa ia banii prin taxe pentru hrana, imbracaminte, adapost sau educatie. Asta apartine individului sau bisericii. Fiecare verset din Scriptura plaseaza educatia pe umerii parintior.

Pastorul a plecat, dind din cap in semn de dezaprobare la intoleranta de care ai dat dovada.

_____________

Si totusi multi o fac…….

.

Reclame

165 de gânduri despre „Este biblic sa furi?

  • Mihaela, nici nu-mi vine sa cred cite lucruri am gindit ca sint ok si am realizat ca sint impotriva principiilor lui Dumnezeu. In biserici se predica de lucruri care se stiu ca nu sint ok, dar nu se spune nimic despre implicatii. Toata lumea stie ca nu este bine sa furi, dar ai auzit vreun pastor sa predice ca cine isi trimite copiii la scolile publice, fura? Ai auzit predicindu-se ca este furt sa primesti ajutor social, ajutor de maternitate, alocatie pentru copii sau bursa de la guvern? Majoritatea oamenilor cred ca este un lucru normal sa primesti astfel de ajutoare, si totusi….cind te uiti dincolo de payment…

 1. Daca as fi trait in SUA as fi 100% de acord cu tine Cristina dar scolile din Romania nu indoctrineaza.De treaba asta se ocupa marinarul Basescu prin trairea sa.

  • Prin faptul ca spui ca nu indoctrineaza inseamna ca o face. Nu exista scoala de stat care sa nu indoctrineze.

   Spune-mi ce materie de la scoala invata bazat pe principiile lui Dumnezeu?

   Postul era despre faptul ca scolile publice, precum si orice ajutor social sint platite cu bani furati. Ca si crestini trebuie sa acceptam asta?

   • In Romania nu exista indoctrinare eficienta.
    Taxele nu sunt bani furati.Daca nu-ti place SUA poti sa plec oricand de acolo.Poate in Afganistan e mai bine.Cel putin acolo ateii sunt impuscati instantaneu.
    Ferice de voi cand veti fi batjocoriti pentru numele meu.Deci sa ne bucuram ca suntem furati pe nedrept.

   • Trebuie sa spun ca intrdevar scola indoctrineaza si modifica personlitte copilului, il fce s se subestimeze sa nu fie multumit de cum l-a creat Dumnezeu si sa se razvrateasc impotriva propiilor printi. Nu stiu la ce scola a nimerit copilul domnei in Romania si ce memorie are copilul dansei si ce profesori a intalnit. Eu am doi copii si experientele mele si ale prietenelor mele demonstreza ca scola nu e benefica in ziau de azi chiar daca la inceputurile ei a avut un scop bun, acum a degenerat….
    Mai pot afirma cu tarie ca notiunile de baza si chiar si restul de cunostinte acumulte la materiile de baza au fost acumulte acasa prticular

   • „Ca si crestini trebuie sa acceptam asta?”
    Nu, ca și creștini trebuie să-i ajutăm pe cei de lângă noi dacă vrem să nu-i mai ajute statul! Altfel, da, trebuie să acceptăm!

   • Educatia este responsabilitatea parintilor. Daca un parinte nu poate sa-si educe copiii, are dreptul sa ceara ajutor de la alti parinti. Acestia ar trebui sa raspunda nevoilor, impreuna cu biserica. Deci nu vad de ce este ok ca statul sa-mi fure banii pentru a-mi indoctrina copiii mei si pe cei ai vecinilor. Ce este crestinesc in asta?

 2. In Romania nu exista indoctrinare eficienta.

  – cind spui ca taxele nu sint bani furati o spui datorita indoctrinarii, asa vrea statul sa crezi

  – cind spui ca scolile publice nu indoctrineaza, o spui datorita indoctrinarii, asa vrea statul sa crezi

  – cind spui ca este de datoria statului sa educe cetatenii, o spui datorita indoctrinarii, asa vrea statul sa crezi

  – cins spui ca statul trebuie sa fie implicat in sectorul privat, o spui datorita indoctrinarii, asa vrea vrea statul sa crezi.

  – cind spui ca statul are datoria sa ofere programe sociale, o spui datorita indoctrinarii, asa vrea statul sa crezi.

  Dupa cum se vede, indoctrinarea din Romania este foarte eficienta.

  • -taxele trebuie sa existe ca sa ia de la patronii lacomi.Daca patronii lacomi nu ar da salarii mici nu am avea nevoie de taxe.
   -scolile publice din Romania nu indoctrineaza decat poate la biologie insa si atunci se specifica doar teoria evolutiei(in sensul ca e doar o teorie,iar aceasta nu a fost demonstrata).Deci nu e indoctrinare.
   -cand spun ca statul trebuie sa educe cetatenii o spun datorita faptului ca avem nevoie de oameni obedienti nu de criminali care vor sa-ti dea in cap iar pentru asta trebuie armata si politie.
   -statul trebuie sa se bage in sectorul privat pentru a-i pune la punct pe corporatisti si pe cei care au profite nesimtite si pe cei lacomi.
   -statul trebuie sa faca programe sociale findca patronii,in marea majoritate, refuza sa dea salarii mari.Daca acestia ar da salarii mari,nu ar fi nevoie de interventia statului.

   • Ce cai verzi vad? Da-ti va rog versete biblice unde arata ca statul trebuie sa taxeze pentru a oferi indoctrinare publica, unde arata ca statul este cel care trebuie sa educe, ca trebuie sa fie implicat in sectorul privat, ca trebuie sa ofere programe sociale.

 3. Imi pare rau, dar nimic din ce ai spus nu este biblic:

  – unde scrie in Biblie ca daca patronii nu dau salarii mari e ok sa le furi banii?

  – scolile publice indoctrineaza pentru ca impune CE sa gindeasca un elev. Acest lucru incalca libertatea in gindire, de constiinta, etc. Tot nu mi-ai raspuns cum literatura romana se studiaza din perspectiva bibilica, de examplu. Sau istoria.

  – exact, statul indoctrineaza oamenii pentru a fi obedienti statului. Domnezeu spune sa fim obedienti Lui, nu statului. Tu vezi statul ca fiind Dumnezeu. Poti spune versetul asa:

  Imi ridic ochii spre cer, de unde imi va veni ajutorul? De la stat

  – Unde scrie in Biblie ca daca lucrezi si ai bani trebuie sa vina statul sa-ti fure banii si sa-i dea la lenesi si puturosi care nu vor sa lucreze?

  – dovedeste biblic ultima afirmatie.

  • „ Unde scrie in Biblie ca daca lucrezi si ai bani trebuie sa vina statul sa-ti fure banii si sa-i dea la lenesi si puturosi care nu vor sa lucreze?”

   Vi se pare că orfanii care au crescut la casa de copii sunt puturoși? Sau pensionarii sunt puturoși? Ori poate asistații social? Sau handicapații? Ce să facem cu ei? Hai să-i aruncăm la lada de gunoi a societății!!!

   • Unde in Biblie scrie ca statul trebuie sa aiba grija de toti astia? Asta este treaba Bisericii, nu a statului. Vad ca incurcati datoria pe care o are statul cu datoria pe care o are biserica si familia. Dumnezeu a dat la fiecare rolul sau cu un scop. Pentru ca statul nu isi indeplineste indatoririle, pentru ca biserica nu-si indeplineste indatoririle, pentru ca familia nu-si indeplineste indatoririle merge societatea din ce in ce mai rau. Astfel sa nu ne asteptam la mai bine.

   • „Eu in Biblie gasesc ca statul trebuie sa asigure securitatea si protectia cetatenilor. Dvs gasiti altceva?”

    De acord! Dar dați-mi referința biblică!

 4. Statul nu e Dumnezeu iar ceea ce spui tu nu este furt.Dumnezeu folosiind anumite parghii forteaza patronii lacomi sa fca dreptate angajatilor.Neacordarea slarilor mari este un furt din partea patronilor iar acest lucru e sanctionat in biblie.Sa sti ca biserica,din pacate,indoctrineaza mai ceva ca si statul.Indoctrinatorii religiosi sunt de 100 ori mai periculosi decat cei atei.Vezi inchizitia.Vezi fundamentalistii musulmani.
  Iar referitor la obedient,nu e vorba de a fi obedient fata de stat ci e vorba de a respecta dreptul celeilalte persoane la viata.
  – Unde scrie in Biblie ca daca lucrezi si ai bani trebuie sa vina statul sa-ti fure banii si sa-i dea la lenesi si puturosi care nu vor sa lucreze?
  nu scrie asta,dar scrie ca Dumnezeu folosiind diverse metode face dreptate oropsitilor si amaratilor.Desigur daca esti oropsit si amarat nu inseamna neaparat ca esti si lenes.

  • Daca un patron lucreaza din greu si ajunge sa aiba ceva bani, de ce il face asta lacom? Nu spune Biblia ca Dumnezeu binecuvinteaza?

   Unde scrie in Biblie ca neacordarea salariilor mari este furt si este sanctionat?

   Dumnezeu a dat bogatii multor oameni din Biblie, Solomon fiind unul din ei. Unde scrie ca Dumnezeu a spus ca sa i se ia banii si sa fie dati la saraci? Unde scrie in Biblie ca este ok sa furi de la bogati si sa dai la saraci?

   Ba da, scoala te face obedient fata de stat. Uite la tine cum vorbesti, exact propaganda statului: ca statul trebuie sa fure de la bogati ca sa dea la saraci, ca statul trebuie sa ofere educatie, ca statul trebuie sa ofere ajutoare sociale, etc.

   Din nou intreb: unde in Biblie gasesti ca e ok sa furi de la cei care au si sa dai la cei care nu au??

   Tot ce nu este dat de buna voie, este furt. Ia incearca si spune statului ca nu mai vrei sa platesti scoala nimanui, alocatia nimanui, concediul de maternitate al nimanui si vezi ce se intimpla. Vei fi obligat, ori daca nu vei fi bagat la inchisoare. Ceea ce dovedeste ca nu dai de buna voie, ci obligat. Asta inseamna furt.

   Unde in Biblie arata ca Dumnezeu face dreptate amaritilor prin a face nedreptate altora?

   Atita timp cit te uiti la stat pentru ajutor pe care numai Dumnezeu poate sa-l dea, consideri statul ca fiind dumnezeu.

   Am pus 6 intrebari. La cite dintre ele poti raspunde cu versete biblice?

   • Biblia nu are raspuns la toate intrebarile.De ce nu scrie in biblie despre Mercedes?De ce nu scrie in biblie despre Avioane etc.Asadar ceea ce biblia nu mentioneaza nu inseamna ca e interzis .
    Ti-am spus mai sus.Daca nu-ti place SUA dute de emigreaza in Afganistan.
    Si refuzul de a plati taxele(dai Cezarului ce e Cezarului) nu inseamna ca refuz sa fiu furat.Treaba mea e sa dau Cezarului banii.Ce face Cezarul cu ei e treaba Cezarului.Unde-ti este mila?Une iti este draostea? Nu exista.Sti de ce?Findca esti indoctrinata religios iar indoctrinarea religioasa e de 1 milion de ori mai periculoasa decat indoctrinarea seculara.

   • „Daca un patron lucreaza din greu si ajunge sa aiba ceva bani, de ce il face asta lacom? Nu spune Biblia ca Dumnezeu binecuvinteaza?
    Unde scrie in Biblie ca neacordarea salariilor mari este furt si este sanctionat?”

    Știți că în România o bună parte din firmele private aranjează cu doctorii în cazul unor accidente de muncă să facă în așa fel încât să nu fie accidente de muncă? Asta cum se numește?

   • Din cite stiu eu, firmele private, ca si guvernul, fac asemenea lucruri. Nu conteaza cine le face, este gresit. Aici vorbim de munca cinstita, daca un om lucreaza din greu, face sacrificii, investeste in ceva care ii va aduce cistig, de ce ar fi asta gresit? De ce trebuie sa-i luam banii, prin taxe, si dati acelora care stau acasa ca nu au chef sa-si piarda timpul uitindu-se dupa un loc de munca?

 5. Biblia nu spune nimic de avioane, dar spune sa nu furi. Biblia spune ca parintii, nu statul trebuie sa educe copiii. Biblia spune sa lucrezi, iar daca lucrezi destul de greu si faci bani si stii sa ii economisesti, de ce sa fi catalogat ca lacom? Unde scrie ca tu ai dreptul la banii lucrati de mine?

  Nu ai versete biblice ca sa sustii socialismul. Socialismul este un pacat.

  Da, sint indoctrinata cu Biblia. Vreau sa respir Biblia. Vreau sa fac ceea ce ii place lui Dumnezeu. Ca si crestini, nu asta trebuie sa facem?

  • Ca si crestini, nu asta trebuie sa facem?
   Nu trebuie sa fim mai pocaiti decat prevede Domnul si niciodata nu trebuie sa recurgem la extremism.Din cauza extremistilor si oportunistilor care foloseau biblia pentru a justifica anumite superprofituri,a aparut acest curent anticrestin.Si sa sti ca nu a inceput de acum.
   Musulmanii au fost creati datorita coruptiei generalizate existenta la ortodocsi si catolici in secolul 6..Ateii sunt apreciati tocmai datorita lacomiei patronilor crestini.
   Daca e sa radicalizam biblia cum radicalizeaza musulmanii coranul atunci facem jocul ateilor.

   • Vrei sa spui ca daca nu vreau sa fur banii altora inseamna ca sint radicala si recurg la extremism? Oare porunca 8-a este radicala si extremista? Nu pentru asta a dat Domnul poruncile, pentru a fi implinite?

    Deci, dupa parerea ta, este biblic sa furi. Daca vin la tine acasa, pot sa iau ce-mi convine, asa-i?

    PS. Mai citeste despre musulmani. Nu de aia au fost creati.

   • Vrei sa spui ca daca nu vreau sa fur banii altora inseamna ca sint radicala si recurg la extremism?
    Vreau doar sa spun ca interpretezi gresit porunca sa nu furi si pui in categoria furtului ceea ce nu e furt.Ai spus ca nu vrei sa dai bani statului.Okay.Atunci paraseste statul respectiv si dute pe o insula parasita.Eu nu cred ca guvernul SU a te tine cu forta.Asa cum multi au parasit Romania tot asa poti si tu sa parasesti SUA.Nimeni nu te obliga sa ramai acolo.

   • Ce inseamna sa nu furi, decit ca sa nu iei ce nu iti apartine? Daca eu iau bani pe care nu i-am muncit, inseamna ca fur acei bani. Statul ia bani care nu-s ai lui si ii da altora care nu au muncit pentru ei. Asta se numeste furt.

    Ce numesti tu furt?

    Vreau sa dau bani statului pentru ca statul sa faca cceea ce este de datoria lui sa faca. Nu vreau sa dau bani statului pentru a-i redistribui acelora care nu au muncit pentru ei.

    Nu este vorba sa ma mut pe o insula. Este vorba ca platesc, pentru ca asa este legea. Dar nu numesc furtul ceva biblic. Platesc pentru educatia altora pentru ca asa este legea, nu pentru ca asa vreau eu sau pentru ca asa zice Dumnezeu. Sint fortata. Biblic este gresit. Diferenta dintre noi doi este ca tu spui ca e ok ca statul sa fure banii si sa-i redistribuie. Eu spun ca nu e biblic. Deocamdata nu mi-ai adus nici un argument ca nu e asa.

   • Ce inseamna sa nu furi, decit ca sa nu iei ce nu iti apartine? Daca eu iau bani pe care nu i-am muncit, inseamna ca fur acei bani. Statul ia bani care nu-s ai lui si ii da altora care nu au muncit pentru ei. Asta se numeste furt.
    Gresit. Statul=stapanirea.Statul= Cezar.Isus Hristos a spus dati Cezarului ce este a Cezarului.ASta e cat se poate de biblic.Deci taxa care ti-o pretinde statul trebuie sa i-o dai si nu se numeste furt.
    Pe de alta parte,aici este un pic de ipocrizie din partea celor ce se plang ca sunt suprataxati.L-ati votat pe Jimy Carter in anii 70 iar acuma l-ati votat pe Obama in 2008.Uite vin iarasi alegerile.Sper c macar acuma sa nu-i mai votati pe democrati.

  • „Da, sint indoctrinata cu Biblia. Vreau sa respir Biblia. Vreau sa fac ceea ce ii place lui Dumnezeu. Ca si crestini, nu asta trebuie sa facem?”

   Tare mă tem ca, din dorința de a fi perfectă, să nu cumva să respectați forma și să ignorați fondul Bibliei! Dar, mă rog, nu-i treaba mea!

   • Nu doresc sa fiu perfecta, pentru ca stiu ca nu voi reusi niciodata. Care fond al Bibliei il resping? Ca nu vreau sa fur? Daca renuntam la aceasta porunca, ce ne opreste sa renuntam si la altele? Care dintre ele propuneti sa fie urmatoarea?

   • Nu am spus că îl respingeți, ci că îl ignorați! Fondul acela care spune că suntem mântuiți „nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni”, ci prin har.

   • Eu nu am decis sa nu fur banii altor oameni ca sa fiu mintuita, pentru ca stiu ca nu prin asta sint mintuita. Dar stiu ca daca sint mintuita prin jertfa Domnului Isus nu mai trebuie sa traiesc dupa felul de vietuire al neamurilor, ci sa caut sa implinesc voia Domnului si sa-I implinesc poruncile. Iar una dintre acestea este sa nu fur.

    Daca spun ca nu avem voie sa omorim, oare o spun ca sa fiu mintuita? Oare daca spun ca nu avem voie sa mintim, o spun ca sa fiu mintuita? Trebuie sa acceptam toate astea pentru ca sintem mintuiti prin har? Sinteti sigur?

  • Furt e atunci cand un individ iti fura banii,copilul sau masina.Furt e atunci cand cineva iti ea dar nu-ti da nimic inapoi.Ori nu e cazul statului intrucat primim ceva inapoi.Nu tot timpul dar in multe cazuri primim.
   Statul nu-ti ea toti banii.Iti ia 16% impozit pe profit plus contributiile.iti ramane 84% din profit.Deci nu-i ia pe toti.

   • Copiii care merg la scolile private ce primesc inapoi pentru faptul ca platesc taxe? Femeile care nu au copii si deci nu iau alocatie sau concediu de maternitate, ce primesc inapoi pentru faptul ca platesc taxe pentru asta?

    Nu am spus ca ii ia pe toti. Am intrebat daca e ok sa ti-i ia pe toti?

    PS. Eu nu primesc nimic inapoi de la stat la taxele pe care le platesc. Deci nu-mi fura statul banii?

   • Sau ce se intimpla daca nu-mi place ce are statul sa ofere? Daca vreau sa-mi procur produsul respectiv de una singura? Decem-ar obliga sa cumpar ceva ce nu am nevoie? Sau de ce ma obliga sa platesc daca eu deja platesc cind cumpar produsul din alta parte?

    Poate un magazin de piine sa te forteze sa le cumperi piinea? Sau sa te lase s-o cumperi din alta parte, dar sa le platesti si lor?

    Imi spui te rog cum explici asa ceva?

   • „PS. Eu nu primesc nimic inapoi de la stat la taxele pe care le platesc. Deci nu-mi fura statul banii?”

    În cazul ăsta nu-i decât o soluție: nu mai plătiți taxele și impozitele!

   • In primul rind nu pot sa nu platesc taxe, pentru ca voi intra la puscarie. Daca as fi democrata, probabil Obama m-ar pune sefa la IRS, dar nu sint.

    In al doilea rind, anumite taxe statul este moral sa le ia. Acelea care acopera securitatea si protectia cetateanului. Sint de acord ca sa platesc taxe care merg la armata, politie, pompieri. Nu sint de acord ca sa fiu obligata sa plateasc somajul nimanui, alocatia nimanui, concediul de maternitate al nimanui, asigurarea medicala a nimanui, indoctrinarea nimanui, ajutorul de inmormintare al nimanui, bonurile de mincare ale nimanui, productia agricola a nimanui, etc….Nimic din cele descrise mai sus nu fac parte din indatoririle statului. Tot ceea ce statul face fara aprobarea lui Dumnezeu o face prin uzurparea rolului celorlalte institutii, biserica si familia.

 6. „De ce trebuie sa-i luam banii, prin taxe, si dati acelora care stau acasa ca nu au chef sa-si piarda timpul uitindu-se dupa un loc de munca?”

  Știți care este proporția dintre cere și ofertă în România în materie de locuri de muncă? Vă spun eu, sunt mulți care vor să muncească și NU AU UNDE! Cine nu trăiește în România n-are cum să știe care este realitatea de aici! Punct!

  • Vreau sa va spun ca stiu ca sint oameni care nu vor sa munceasca. Sint oameni care asteapta cu mina intinsa la guvern pentru un ajutor social. Spuneti-mi daca stiti pe cineva care a spus ca nu v-a mai fura de acum inainte si nu v-a accepta nici un ajutor de la guvern. Spuneti-mi daca stiti pe cineva care intelege ca banii care ii primeste sa stea 2 ani cu copilul acasa sint luati de la gura altor copii. Si uite asa cercul vicios nu se mai sfirseste.

   • Din nou revenim la indatoririle statului. Daca statul si-ar indeplini datoria, nu ar fi toate lucrurile amestecate. Asa insa, toate merg anapoda. De aceea am spus ca noi, ca si crestini trebuie sa intelegem in primul rind care este rolul fiecarei institutii si apoi sa facem ce putem pentru a schimba lucrurile asa cum trebuie sa fie.

    Daca statul nu ar lua taxe pentru somaj, pentru indoctrinare, pentru asigurari medicale, pentru concedii de maternitate, etc, omul ar avea mai multi bani in buzunar si ar putea sa-si vada de indatoririle sale. Daca statul nu ar impune atitea taxe si impozite firmelor, acestea ar fi productive si ar putea angaja oameni. Dar intr-o tara socialista cum este Romania, si America o ajunge din urma, succesul este pedepsit, iar lenesii care ar putea sa lucreze dar nu lucreaza sint rasplatiti.

 7. „In al doilea rind, anumite taxe statul este moral sa le ia. Acelea care acopera securitatea si protectia cetateanului. Sint de acord ca sa platesc taxe care merg la armata, politie, pompieri. ”

  Arătați-mi, vă rog, UN verset biblic care arată că trebuie să plătim taxe numai pentru armată, poliție și pompieri! Pentru armată ca să ce? Să meargă în Afganistan sau Irak pe banii mei? NU, mersi! Pentru poliție ca să ce? Să nu prindă infractorii pentru că oricum procurorii îi scot pe ușa din dos și polițiștilor le este teamă pentru familiile lor? NU, mersi! Pentru pompieri ca să ce? Să meargă să dea jos din copac nu știu ce mâță rătăcită când poate într-altă parte arde o casă? NU, mersi!

  • 1Imparati 10:9, Romani 13:4.

   Doar pentru ca statul nu-si face datoria nu inseamna ca nu are una. Dar daca nu cerem niciodata statului ca sa-si faca datoria, acesta va continua sa uzurpe societatea. Trist este ca nici macar crestinii nu stiu care sint indatoririle statului si nu fac nimic ca sa repare ceva. Stau cu miinile incrucisate si se pling pe la colturi.

 8. Versetele respective arata indatoririle statului. Daca acestea sint sa protejeze cetatenii, cum ar putea-o face fara bani? Cum mi-ar fi drepturile protejate fara politie, armata,etc? Acestea trebuie sustinute cumva. Daca stiti pe cineva din armata, politie, pompieri care vrea sa lucreze pe gratis sa-mi spune-ti si mie.

   • Daca va referiti la armata care lupta in Orientul Mijlociu, trebuie sa va ginditi ca musulmanii nu vor sa omoare numai evreii, ci si crestinii. Daca cu ajutorul armatei se pot darima planurile musulmanilor, oare nu inseamna asta ca si dvs sinteti aparat? Daca se intimpla un 9/11 in Romania, oare nu v-ati intreba ce a pazit armata si guvernul de nu au facut nimic ca sa inlature atacul?

    Sau daca este pe cale mai pasnica, atunci cind musulmanii ocupa tara si aduc legea sharia iar crestinismul va fi incriminat, nu va ginditi ca drepturile dvs si ale familiei dvs vor fi incalcate?

   • Și credeți că asta ne dă dreptul nouă să facem pace prin război? Există, oare, pace prin război? Asta ne dă dreptul să intrăm prin „casele” (citiți „țările”) altora? Ce drept are armata americană să invadeze Libia ori Irak-ul? Oare interesul lor nu este să se folosească de zăcămintele uriașe de petrol care se găsesc pe acolo? Asta nu se numește furt? Eu aș numi-o și altfel: violarea unor teritorii suverane! Și asta (și) pe banii contribuabililor!

   • Nu spun ca toate razboaiele sint juste. Unele nu sint necesare si cine stie ce se ascunde in spatele lor. Dar noi, ca si crestini sintem de vina, pentru ca alegem pe aceia care promit cit mai multe programe sociale, aceia care ne promit citi mai multi bani nemunciti de noi. Tot asa nu dam atentie la caracterul candidatului sa ne dam seama daca are interesul sa conduca dupa principiile lui Dumnezeu.

    Sa inventam o ipoteza:

    Dintre 2 candidati, unul promite somaj de 2000 lei, concediu de maternitate timp de 7 ani, cu plata 100% din salariu, alocatie pina la virsta de 18 ani in valoare de 1000 lei, pensionare la 55 de ani, cu plata de 2500 lei, etc….dar celalalt spune ca va scoate concediul de maternitate, alocatia, si celelalte ajutoare sociale, dar va da drumul la piata libera pentru ca economia sa creasca, asta insemnind ca fiecare sa-si ia responsabilitatea sa isi aranjeze viata cum doreste……

    cine crezi ca va fi ales?

 9. „Dar intr-o tara socialista cum este Romania, si America o ajunge din urma, succesul este pedepsit, iar lenesii care ar putea sa lucreze dar nu lucreaza sint rasplatiti.”

  Mie mi se pare că vă exprimați în termeni prea duri! Un om leneș nu este cel ce vrea să muncească dar nu are unde (din vina statului, desigur!), ci cel căruia i se oferă de muncă și refuză!

  • Exact!! Sint foarte mulţi care ar putea sa muncească dar nu vor. Noi încă avem casa si paminturile in Romania, nu le-am vindut. Cind am întrebat cine vrea sa vina sa le curete de crengi, buruieni, etc. Mi s-a spus ca mai bine un dolar la umbra decit doi dolari la soare. Asa ca sint convinsa ca sint oameni care nu vor sa lucreze. Ori ca nu le convine preţul, ori pentru ca vor ceva într-un birou cu diplomatul sub brat. Handicapatii sint un procentaj minuscul din forţa de munca valabilă pe piaţa.

   Si totuşi, după toate astea, încă nu înţeleg de ce ar fi ok ca statul sa fure banii oamenilor care lucrează. Distribuirea de avere se numeşte socialism.

   • Bun! Sunt de acord că sunt oameni care nu vor să muncească! Știți ce le făcea socialismul ăstora? Îi trimitea la muncă, îi obliga să muncească! La Canalul Dunăre-Marea Neagră și printr-alte părți… Dar eu vorbeam despre cei ce VOR și nu au unde SĂ MUNCEASCĂ! Ce facem cu ei?!?

   • Desi nu este placut sa vrei sa lucrezi si sa nu ai unde, este oare moral ca sa furi banii oamenilor care lucreaza? Eu nu gasesc niciunde in Biblie ca Dumnezeu este de acord sa-I incalci poruncile doar pentru ca altii le incalca.

 10. „Desi nu este placut sa vrei sa lucrezi si sa nu ai unde, este oare moral ca sa furi banii oamenilor care lucreaza? Eu nu gasesc niciunde in Biblie ca Dumnezeu este de acord sa-I incalci poruncile doar pentru ca altii le incalca.”

  Vreți mereu să cădeți în picioare! De aceea nu vreți să răspundeți la întrebare! Cu părere de rău…

  • Am raspuns la intrebare: doar pentru ca statul isi incalca rolul pentru care a fost infiintat, nu inseamna ca trebuie sa incalcam si noi poruncile lui Dumnezeu.

   Este de datoria familiei, a bisericii sa ajute saracii, nu a statului. O intrebare pe care am mai pus-o: sinteti de acord sa fur masina cuiva pentru ca eu nu am masina?

   Sau mai direct: unde scrie in Biblie ca e ok sa furi in anumite cazuri?

   • Nu este un răspuns care să mă mulțumească! Am să vă spun de ce, dându-vă un exemplu concret. Eu fac parte dintr-o biserică mică, unde singurele persoane care au un loc de muncă sunt eu, pastorul, soția pastorului și încă un frate. Îmi spuneți și mie cum poate susține o asemenea biserică familiile credincioșilor când ea însăși abia se poate susține?

   • Nu m-am referit neaparat la cladirea bisericii, ci la Biserica lui Hristos. Cineva poate fi ajutat si cu altceva decit cu bani, daca banii sint putini. Un fel de ajutor poate fi la fel cum le-a ajutat Boaz pe Rut si Naomi.

    Dar stiti ce fel de problema apare? Multi oameni nu se mai ajuta unii pe altii pentru ca biserica deja a cazut prada propagandei statului, ca statul te ajuta. Daca stai si gindesti, dupa ce statul te taxeaza pina la singe sub motivul ca vrea sa ajute saracii, de ce ar mai sari oamenii sa ajute? Ei spun ca deja „o fac” prin intermediul taxelor confiscate.

    De aceea cercul vicios trebuie cumva intrerupt. Statul trebuie sa-si indeplineasca datoria de a proteja si apara cetatenii, biserica de a ajuta saracii, bolnavii si vaduvele, plus de a propovadui si a duce Cuvintul in toata lumea, iar familia sa se ocupe de a imbraca, hrani si educa copiii.

    Problema este ca noi asteptam altii s-o faca, cind de fapt totul incepe cu noi.

 11. „Dintre 2 candidati, unul promite somaj de 2000 lei, concediu de maternitate timp de 7 ani, cu plata 100% din salariu, alocatie pina la virsta de 18 ani in valoare de 1000 lei, pensionare la 55 de ani, cu plata de 2500 lei, etc….dar celalalt spune ca va scoate concediul de maternitate, alocatia, si celelalte ajutoare sociale, dar va da drumul la piata libera pentru ca economia sa creasca, asta insemnind ca fiecare sa-si ia responsabilitatea sa isi aranjeze viata cum doreste……”

  Cred că mergeți prea departe cu speculațiile… Eu, sincer, nu aș alege pe niciunul!

   • Nu putem spune ce este biblic și ce nu pentru că nu ne putem raporta la oameni care ei înșiși sunt nebiblici. Ce am împotriva lor? Primul nu ar putea avea acoperire pentru cheltuielile necesare în cazul unor asemenea „investiții”, al doilea nu ar avea susținerea poporului!

   • De ce credeti ca poporul nu ar alege pe cineva care ar implini rolul pentru care guvernul este infiintat? De ce credeti ca oamenii vor ceva ce nu este al lor?

    Ce este nebiblic cu cel de-al 2-lea candidat?

  • De ce ma intrebati pe mine, doar nu eu am facut legile care sint astazi in tara? Dar ati fi de acord ca citiva dintre acesti oameni sa vina sa va fure lucruri din casa, pentru ca ei nu mai au loc de munca?

   • Nu, spun asta pentru că dumneavoastră susțineți că statul nu trebuie să ajute astfel de oameni (o soluție ar fi să le creeze locuri de muncă) și pentru că susțineți că românii sunt leneși. Și pentru că tot susțineți cauza mediului privat (precizez că nu am nimic împotriva acestuia), oare de ce mediul privat nu crează locuri de muncă prin care să absoarbă această masă de oameni măcar în proporție de 50%? Știți ce s-a întâmplat în România după 1990? Au fost vândute fabrici create în comunism (nu am fost și nu sunt un adept al comunismului, dar trebuie să fim realiști și să spunem adevărul) pe mai nimic în scopul privatizării, facilitându-se, în felul acesta, intruziunea mediului privat în economia românească. Știți ce au făcut occidentalii, așa-zișii „investitori”, cu toate acestea? Le-au dat la fier vechi pentru a aduce mărfurile de proastă calitate din China și de printr-alte părți pe piața românească, transformând, astfel, România din producător recunoscut la nivel cel puțin european în piață de consum și făcând în felul acesta ca multe locuri de muncă să dispară pur și simplu! Iată câteva exemple de combinate, fabrici, uzine puse la pământ în urma „privatizării”: Combinatul Siderurgic Hunedoara, Combinatul Siderurgic „Siderca” Călărași (așezat într-un punct strategic, deoarece minereurile veneau cu șlepurile pe Dunăre), IMGB București, Electroaparataj București (anul acesta a fost ras de pe suprafața pământului), „Tractorul” Brașov, ARO Câmpulung Muscel etc., etc., etc… Ce să facă oamenii aceia? Plus de asta, dacă ai trecut de o anumită vârstă (de regulă 45-50 de ani) nu mai ai nicio șansă să te angajeze cineva, fie la stat, fie în mediul privat, oricât de bun meseriaș ai fi! Și-atunci?… Ne mai mirăm de ce unii aleg să își pună capăt zilelor… când ei nu au o pâine să pună pe masa copiilor lor!

   • Nu aveti nici o sustinere biblica in care sa arate ca este treaba statului sa fure banii de la oamenii care lucrează si sa-i dea celor care nu lucrează.

    Nu am spus ca romanii sint lenesi, ci ca mulţi oameni care stau pe ajutor social sint capabi sa muncească dar nu vor. Asta se întîmplă peste tot, nu numai in Romania.

    Statul nu lasa sectorul privat in pace, ci ii impune reguli foarte drastice si îl taxeaza la nebunie ca sa aibă bani sa plătească programele sociale. Si noi am vrut sa deschidem o afacere in Romania si cind am pus totul pe hirtie ne-am dat seama ca nu este rentabil, ci ca am fi lucrat in pierdere. Ce fel de incurajare este pentru sistemul privat sa mai facă angajări?

 12. „De ce credeti ca poporul nu ar alege pe cineva care ar implini rolul pentru care guvernul este infiintat? De ce credeti ca oamenii vor ceva ce nu este al lor?
  Ce este nebiblic cu cel de-al 2-lea candidat?”

  1. Pentru că acesta ar lua măsuri nepopulare.
  2. Este nebiblic în sensul că președintele acela cel mai probabil este necreștin.

  • Dacă sint morale, contează dacă sint populare sau nu? De ce presupuneti ca preşedintele va fi necrestin? Poate pentru ca crestinii nu vor sa se implice ca sa fie ales cineva cu frica de Dumnezeu. Din cauza asta ei pierd dreptul sa se plinga ca lucrurile nu merg cum ar trebui.

   • Sau sa spunem ca preşedintele va fi necrestin. Dacă face ceea ce este rolul lui sa facă si nu încalcă drepturile omului date de Dumnezeu, ce mai contează dacă e crestinii sau nu?

   • „Dacă sint morale, contează dacă sint populare sau nu? De ce presupuneti ca preşedintele va fi necrestin? Poate pentru ca crestinii nu vor sa se implice ca sa fie ales cineva cu frica de Dumnezeu. Din cauza asta ei pierd dreptul sa se plinga ca lucrurile nu merg cum ar trebui.”

    Câte șanse credeți că ar avea un creștin care ar candida la Președinția României? Vă spun eu: NICIUNA! Oamenii numai când aud cuvântul „pocăit” fug ca ăla de tămâie!

   • Sint destui ortodocsi cu frica de Dumnezeu. Dar nu asta este problema. Problema este ca poulatia nu este educata sa înţeleagă care este rolul fiecărei instituţii. Nici măcar „pocaitii” care zic ca citesc Biblia nu ştiu care este rolul lor, ce sa mai aşteptăm de la cei care sint „nepocaiti” sa înţeleagă?

   • Nu am facut „aluzie” la cineva anume, pentru ca nici eu nu am inteles aceste lucruri. As vrea ca pastorii nostri sa deschida astfel de subiecte, sa educe oamenii cu privire la aceste principii crestine. Foarte putini fac acest lucru, cred ca din cauza faptului ca nici ei nu au invatat. Asta, insa, nu ne impiedica sa lasam mindria noastra la o parte si sa studiem Cuvintul sa vedem daca este asa.

 13. „Sau sa spunem ca preşedintele va fi necrestin. Dacă face ceea ce este rolul lui sa facă si nu încalcă drepturile omului date de Dumnezeu, ce mai contează dacă e crestinii sau nu?”

  Păi parcă vorbeați din perspectivă biblică! De unde să știe ăla ce este biblic și ce nu dacă poate nu a pus mâna în viața lui pe o Biblie? Ce interes ar avea?

 14. Sa fim seriosi, sint sigura ca cei mai mulţi nu s-au imbogatit cinstit. Mulţi crestini care au încercat sa facă o afacere cinstita au spus ca trebuie dat mita in multe locuri ca sa te lase sa functionezi. Dar asta pentru ca statul impune prea multe taxe si oamenii necinstiti încearcă sa scape de ele pe cale necinstita. Dacă statul nu s-ar baga in sectorul privat dincolo de ce este necesar, mult mai multe companii ar lua fiinta si ar prospera.

  • Da, și ar fi mai mulți oameni bogați, iar noi, ăștia mai „pirpirii” am rămâne la fel de amărâți! Să fim serioși, prin muncă cinstită, cu un salar ca-n România nu poți face o avere nici dacă ai avea 10 vieți! Ar prospera companiile, dar oamenii?

   • Este exact argumentul meu!!! Cu un salar ca-n Romania nu poti face mare lucru!!! De ce oare? Pentru ca statul taxeaza, taxeaza, taxeaza!!! Daca nu ar taxa decit pentru serviciile pe care este obligat sa le ofere, oamenii ar avea mai multi bani in buzunar si companiile ar avea mai multi bani sa se extinda, si sa angajeze….dar nu, statul trebuie sa fure din bani, nu?

   • Problema nu e statul,problema e cei care sunt trimisi sa reprezinte populatia.Statul nu e altceva decat un colectiv de oameni aflat pe un teritoriu.Daca acel colectiv e credincios si bazat pe biblie el va face ceea ce trebuie altfel,nu.
    Pomana se extinde pe tot globul.Degeaba ceri tu ceea ce ceri.Tine cont ca democratia nu rezista deoarece mai devreme sau mai tarziu un grup de oameni isi dau seama ca prin votul lor se pot infrupta din bugetul obstei(statului).Iar in momentul in care vor mai mult atunci au sa te taxeze mai mult.Ei bine,de-a lungul timpului acestia s-au inmultit intr-atat incat cu greu ai sa-i mai potolesti si cu greu ai sa schimbi ceva. Priveste-ti tinerii americani care saracutii de ei nu-si dau seama ca pentru ajutoarele sociale nejustificate(sunt unii care chiar nu merita ajutoare sociale) si-au amanetat viata si ca datoria publica a SUA(aia mare de peste 1 trilion de dolari) va trebui suportata de catre ei si de copii lor.Conform noilor sondaje Obama va castiga in 2012 ,mai ales prin voturile tinerilor.Numai Ron Paul il va putea invinge(spre deosebire de alti conservatori Ron Paul site sa educe bine populatia si stie pericolul unui guvern mare)insa acesta e privit rau de catre rechinii de pe wallstreet.

   • Din nou cu Ron Paul 🙂 Politica lui externa il face foarte periculos, niciodata nu va fi ales.

    Aceeasi problema este in Romania, America si peste tot in lume. Biserica lui Dumnezeu doarme. Poporul lui Dumnezeu piere din lipsa de cunostinta, a lepadat cunostinta si a uitat legea lui Dumnezeu (Osea 4:6)

    Oamenii aleg lideri fara frica de Dumnezeu, le place ca legea lui Dumnezeu este incalcata (Ieremia 5:31) Nu numai ca le place ca legea este incalcata, dar si apara aceste incalcari. Mai vrem binecuvintare? Cui i se da mult, i se cere mult. Crestinii au Biblia, ar fi bine sa inceapa s-o citeasca si s-o aplice, nu sa accepte sa se fure si legile lui Dumnezeu sa fie incalcate.

    Eu am hotarit sa ascult mai mult de DUmnezeu decit de oameni (Fapte 5:29) si sa nu depind de guvern decit in indatoririle date de Dumnezeu. Desi e mai usor ca copiii mei sa mearga la facultate cu bursa, sau sa accepte standardul impus de stat, noi intelegem ca nu este biblic si preferam o facultate mai putin buna, sau un salariu mai putin platit. Tu ce schimbi de acum inainte in viata ta ca sa traiesti dupa legea lui Dumnezeu?

   • Iti place ,nu-ti place,chit ca politica lui externa nu-i pe placul tau dar ar fi bine ca si noi sa avem unul ca el in Romania.Ron Paul ar aduce multa schimbare in bine si ar scapa oamenii de taxele exagerate si de cheltuieli guvrnamentale nejustificate. Plus ca la politica externa va lasa congresul sa decida. Congress has the power to declare war ,not the president.

   • Politica externa este mai mult decit o declaratie de razboi. In functie de politica externa este influenta si politica interna. Daca valoarea dolarului cade, degeaba sint taxe mici. Cit despre cheltuieli nejustificate…de unde stii ca va schimba acest lucru? Doar avem dovezi ca a gasit justificate niste cheltuieli…..

   • Daca Dolarul cade importurile vor cadea si ele deci industria autohtona are de castigat.Si dolarul nu va cadea daca Ron Paul revine la sound money.

   • Dacă Paul va fi preşedinte, viaţa multor americani va fi in pericol. Si nu numai. Un preşedinte bun nu poate fi limitat într-un singur domeniu, ci trebuie sa actioneze pe mai multe planuri. Mai ales ca acum atitea tari vor moartea Americii, contează politica externa a unui preşedinte.

   • Hai sa verificam: esti de acord cu scolile publice? Esti de acord ca sa se fure banii de la unii ca sa plateasca scoala altora? Daca da, faci si tu parte din tovarasia asta.

   • Da, sunt perfect de acord ca cei care castiga 100.000$ pe an sa fie impozitati si cu 90%, ca sa se plateasca invatamant si sanatate pt cei care sunt saraci, precum si pt protectia mediului, cultura etc.

   • Intotdeauna am fost socialist. Depinde si ce intelegi prin socialism… intr-un fel as putea spune TOATE: Franta, Germania, tarile scandinave.
    Depinde si ce intelegi prin `bine` … material, spiritual.
    SUA o duce bine material, dar e jalnica spiritual.
    India o duce prost material, dar excelent spiritual.
    In fond, ce legatura are a o duce bine cu banii ci a o duce bine cu sufletul?

   • Cine iti da dreptul sa furi munca altora? Socialism inseamna furt, confiscarea a ceea ce nu este al tau. Da, toate tarile sint socialiste, mai mult sau mai putin, America a fost ultima care a incercat cit de cit sa reziste, dar de cind cu democratii inaintindu-si agenga si conservatorii stind cu bratele incrucisate, America le ajunge pe celelalte tari din urma.

    Depinde ce intelegi prin „excelent spiritual” Eu cred ca India este intunecata spiritual. Numai sub crestinism oamenii sint liberi si excelenti spiritual. In momentul cind SUA a renuntat la principiile crestine a inceput s-o ia in jos. Sub socialism nu o duci bine nici cu sufletul, nici cu banii. Cei care accepta socialismul sint niste lenesi care nu vor sa munceasca dar vor sa suga de la cei care o fac. Cu este mai bun socialismul decit libertatea?

   • Tu cand `castigi` 100.000$ pe an, iar jumate din populatia planetei, miliarde de oameni, traiesc cu 2$/zi … nu se numeste ca tu le furi munca lor?
    India este intunecata spiritual de influentele `democratice` din lumea contemporana. Altfel, ma indoiesc ca ai competenta sa faci tu aprecieri..
    Aia `niste lenesi care nu vor sa munceasca` poate nu vor sa isi vanda sufletul diavolului pt bani.

   • Daca eu lucrez si cistig $100,000pe an, cum fur eu munca lor?

    Nu, eu nu am competenta sa judec ce este spiritual si ce nu. Dar este Cineva care o are, si El spune ca oricine nu crede in El este intr-un intuneric spiritual.

    Aia lenesi care nu vor sa munceasca nu vor sa-si vinda sufletul diavolului pentru bani??? Ha, ha!! Ba da, EI sint cei care isi vind sufletul pentru bani, pentru ca ei vor bani nemunciti. Daca aia saraci ar trai fara sa aiba pretentia sa ia bani de la altii, atunci nu putem vorbi de socialism, de vinzarea sufletului. Dar ei VOR BANI NEMUNCITI, astfel isi vind sufletul ca prin furt si minciuna vor sa traiasca pe spinarea altora.

    Un om care munceste din greu pentru a trai o viata decenta si pentru asi creste copiii nu isi vinde sufletul diavolului.

    Daca nu ar mai munci nimeni, de unde ar mai fura socialistii?

   • Stii ce este de risul lumii? Ca socialistii pretind ca le pasa de oamenii saraci, dar in fond si la urma urmei nu le pasa deloc. Socialistii vor sa controleze populatia, vor sa se simta puternici si le place cind oamenii vin cu mina intinsa la ei. Socialistii nu dau 2 bani pe om, vor doar sa se foloseasca de el, pentru a trai din munca lui.

   • Ha… la ce nivel de argumentare am ajuns… sa nu imi spui tu ce sa fac atata vreme cat tu insuti nu faci 🙂
    Asta nu e argument sub aspect logic, deoarece eu pot avea dreptate chiar daca eu insumi nu respect ceea ce afirm. Nu vreau sa iti raspund strict intrebarii tale, eu sunt ascet si urmez calea de mijloc.
    Avand in vedere ca Iisus a afirmat ca trebuie sa dai Cezarului… atunci crestinul trebuie sa dea de bunavoie statului, ca statul sa dea saracilor.
    Iisus nu a zis ca nu poti sa slujesti si lui Dumnezeu si banului nemuncit, iar banului muncit poti sa ii slujesti simultan.
    Eu nu stiu unde ai vazut tu socialistii care fura… Ceausescu a construit blocuri, scoli, industrie… toate pt populatie! Capitalistii ce au facut… hypermarketuri

   • Nu ai raspuns la intrebarea mea: cum, prin munca mea, fur de la altii?

    sa nu imi spui tu ce sa fac atata vreme cat tu insuti nu faci Tu ai spus ca esti de acord ca oamenii sa fie taxati cu 90%, nu eu. Eu nu sint de acord, deci nu am de ce sa fac acest lucru. Dar daca tu vrei ca oamenii sa fie tazati cu 90%, ca sa nu fii ipocrit, tu trebuie sa fi primul care platesti 90%, nu?

    De ce intri pe fagasul principiilor crestine cind nu stii ce spune Biblia despre acest lucru?? Daca vrei sa faci o afirmatie corecta data viitoare, trebuie sa stii ca Isus nu a spus niciodata ca datoria statului este sa ajute saracii.

    Atita timp cit statul taxeaza pentru programe sociale, programe care nu intra in responsabilitatea statului, atita timp cit confisca banii cu forta, acela se numeste furt. Socialistilor, asa cum ai spus, nu le place sa lucreze, ci le place sa traiasca pe spinarea celor care lucreaza. Dar daca capitalistii nu ar mai lucra, ce ar mai face socialistii? Exact ca si ipocritul de Marx. A trait pe spinarea prietenului sau bogat in timp ce ii acuza pe bogati de lacomie. Ha ha 🙂

   • Nu simt necesar sa raspund… tu ai definit termenul a fura extrem de lejer, incat sa includa statul ca `fura` prin perceperea de impozite si taxe… prin urmare include si conceptul propus de mine.
    Daca as fi eu primul care plateste 90%, nu s-ar intampla nimic. Eu am spus ca TOTI oamenii trebuie taxati. Daca m-as apuca sa arunc cu banii, as face un act de ochii lumii, nu din buna credinta. Atunci as fi ipocrit!
    `Isus nu a spus niciodata ca datoria statului este sa ajute saracii`
    Iisus nu a fost politician. Nu a discutat atributiile statului, ci ale individului.
    E usor pt tine sa decizi ce programe care nu intra in responsabilitatea statului… pt ca, daca castigi 100.000$/an, nu prea ai nevoie de ajutorul statului. Insa am aratat ca covarsitoarea majoritate a populatiei planetei au nevoie.
    Nu retin ce ai raspuns cand te-am intrebat ce ii vei spune lui Dumnezeu vizavi de faptul ca miliarde de oameni mor de foame, iar tu risipesti banii, cu care ai putea salva sute de vieti, pe scutece de lux si masini cu 300 cai putere.

   • Din fericire, Dumnezeu a spus care este rolul statului, iar ajutorarea saracilor nu intra in atributiile statului.

    Tu nu stii daca risipesc bani sau nu, asa ca nu ai dreptul sa vorbesti despre asa ceva. Pun pariu ca si tu cheltui mult mai multi bani decit cei din Africa, asa ca daca-ti pare asa de rau de ei, trimite-ti banii acolo.

    Deci, cum, prin munca mea, fur de la altii?

   • Unde scrie ca Dumnezeu a spus care este rolul statului??
    10% din oameni detin 90% din resursele planetei nu iti suna a furt?

 15. „Dar sinteti de acord sa vina statul sa va ia ce aveţi in casa pentru a-i ajuta pe aceşti oameni?”

  Eu nu consider că ajutorarea acestor oameni este furt! Dacă dumneavoastră credeți așa, problema dumneavoastră!

   • Bun, văd că nu vreți să ne înțelegem! Atunci, hai să-i luăm pe acești oameni și să îi trimitem undeva, pe Lună, pe Marte… Poate acolo o duc mai bine și scăpăm și noi de niște „leneși” ca ei! Ca să nu zic „hai să-i punem la zid și să-i împușcăm”, ca să nu fiu acuzat de instigare!

   • Vad ca nu vreti sa intelegeti 🙂 nimeni nu spune sa nu ajutam oamenii in nevoie. Intrebarea este: CINE trebuie s-o faca? Statul sau oamenii de buna voie? Regula biblica spune s-o faca oamenii, familia, nu statul. Prin acceptarea amestecului statului in rolul bisericii/familiei uzurpam rolurile acestora, roluri date de Dumnezeu. Sinteti sigur ca doriti asta?

 16. „Vad ca nu vreti sa intelegeti nimeni nu spune sa nu ajutam oamenii in nevoie. Intrebarea este: CINE trebuie s-o faca? Statul sau oamenii de buna voie? ”

  Dacă oamenii ăștia ar aștepta ajutor din partea oamenilor, ar muri de foame, din păcate… În România sunt trei categorii de oameni (sau cel puțin așa văd eu): cei ce pot și vor să ajute (destul de puțini), cei ce pot să ajute dar nu o fac și cei ce vor să ajute dar nu pot. Așa că…

  • Asta se intimpla din cauza ca guvernul a intervenit si oamenii nu mai vor sau nu mai pot sa ajute. De aceea trebuie sa ne informam si trebuie sa incercam sa readucem lucrurile la normal cum trebuie sa fie. Dar daca noi nu facem nimic, nu o sa se intimple nimic.

  • In economie este foarte uşor de văzut care legi sint bune si care nu sint. Dacă este sa ne uitam la economia socialist si la cea capitalista, care a adus mai multă libertate si prosperitate omului? Nu trebuie sa fi crestin sa vezi lucrul acesta.

   • Legile nu sint facute de seculari. Tot asa cum legea gravitatiei nu este facuta de ei 🙂

    Daca ar fi sa gindim mai adinc, cred ca numai crestinii cu frica de Dumnezeu pot intelege ca drepturile pe care le are omul vin de la Dumnezeu, iar daca un guvern este infiintat in asa fel incit legile lui Dumnezeu sa fie aplicate, acea tara este prospera.

    Poti verifica: ce tara socialista (care prin definitie incalca legile lui Dumnezeu) a fost vreodata prospera? Ce tara musulmana (care nu-L recunoaste pe Dumnezeu) a fost prospera? Si aici nu ma refer la citi bani au magnatii/liderii tarii respective, ci cit de liber este un om sa-si traiasca viata asa cum i-a dat-o Dumnezeu.

   • „Legile nu sint facute de seculari. ”

    Guvernele majorității țărilor sunt guverne seculare. Câți creștini sunt în guvernul SUA? Dar al Marii Britanii? Sau al Franței? Să nu mai zic de al României!

   • M-am referit la legile naturale ale economiei. Daca continui sa taxezi o companie, tot mai mult si mai mult, crede cineva ca acea companie va supravietui pe timp indelungat? Daca cineva primeste bani ca sta acasa, crezi ca se mai duce la lucru? Daca guvernul ia bani de la cine are pentru ca lucreaza si da la cei care nu lucreaza, oare ce este incurajat aici daca nu lenea? Astea sint legi universale, ale naturii umane.

    Atunci cind oamenii de la conducere nu inteleg aceste lucruri si incalca aceste principii, societatea o duce rau. Nu trebuie sa fi crestin ca sa-ti dai seama ca daca o companie plateste 99.9% in taxe pe venit, aceasta firma isi va inchide portile.

    Nu exista exemplu de tara socialista care sa o fi dus bine, asta o poate vedea si un crestin si un ateu, iar continuind cu ideile socialiste nu aduce binecuvintari nici unei tari.

 17. Sa te vad eu cand ii zici lu Dumnezeu ca ce te intereseaza ca 3 miliarde de `aproapele tau` mor de foame, de malarie, sida etc…. iar tu `muncesti` si castigi cat sa salvezi sute de familii.

  • Imi place ca faci presupuneri pe care nu le poti acoperi cu dovezi.

   In primul rind, Dumnezeu spune ca crestinii trebuie sa dea de buna voie, nu ca guvernul sa fure banii unora ca sa dea altora. Asa ceva este ilegal si imoral. Tu iti dai 90% din salariul tau ca sa-i ajuti pe cei saraci? Sau tu te numesti „sarac” si astepti sa te intretin eu?

 18. ADi prietene.Chiar ma gandeam cand ai sa ne onorezi cu prezenta.Ce-ti mai face hari Khrisna?Ai mai ajuns in Nirvana?
  Cristina.Ai grija la ADi.El are o religie ciudata.Odata a declarat ca isus Hristos a fost cel mai mare Yoghin,apoi s-a declarat musulman,apoi hindus apoi mormon.Cred ca nici el nu mai stie ce e.
  @Tizule.Ceausescu a construit ce a construit dar pentru asta a luat bani imprumut de la altii cu precadere de La SUA si comunitatea europeana.Ca de aia am acumulat datoria pe care am acumlat-o. ASa ca te rog las-o mai moale cu lauda. Mai bine ne spui cum e in Nirvana.

  • Nu m-am declarat niciodata mormon si nici musulman. Am spus ca sunt relativ echidistant fata de traditii si adept al invataturilor. Poreclele alea le apartin `iluminatilor` de pe blogul ala…
   Imi pare complet aiuristica remarca ta… s-a folosit de resursele interne in primul rand. Dar nu ma intereseaza sa fac elogiul lui Ceausescu, ci critica capitalismului.

  • Se vede ca este confuz din felul cum argumenteaza. Aduce subiecte in discutie care nici macar nu apartin subiectului discutat. Daca-i pui intrebari, raspunde ce vrea si cum vrea.

   Oricum, e greu intr-o tara ca Olanda sa realizezi ce inseamna libertate fizica si spirituala.

 19. Te rog sa reproduci exact citatele la care te referi, eu nici nu gasesc `Imparati`…
  Apoi, sa explici de ce intra aceasta in contradictie cu sa dai Cezarului…
  Furi de la altii… la modul colectiv. Toti oamenii bogati fura de la toti oamenii saraci.

  • Hai sa incepem cu definitiile: ce inseamna „oameni bogati”? Cine apartine acestei clase? Cit trebuie sa cistige un om ca sa intre la clasificarea asta? Cine decide cine este bogat si cine este sarac? Pe ce baza?

   Apoi, daca-mi arati cum oamenii bogati fura de la cei saraci, atunci iti explic si eu care-i treaba cu Imparatii sau Regi.

 20. Uite analogia: Germania nazista se duce si invadeaza Polonia. Faptul ca `bravii eroi` soldati nemti au muncit facandu-si datoria… inseamna ca e cinstit sa ii invadeze?
  Un om bogat este cel care consuma produse de lux. Sa zicem ca si eu imi permit, teoretic, anumite produse de lux, insa prefer sa ma rezum la minimul esential, pun restul de bani la banca, iar, dupa moartea mea, toti acesti bani se vor duce la caritate.

  • Revin la definitii: ce este un produs de lux? Sapunul facut de babele de la tara din Romania este mai de lux decit cel pe care aceia din Africa nu il au. Deci tu, rezumindu-te la minimul esential traiesti mai in lux decit triburile din Africa. Prin definitia ta, tu esti mai bogat ca cei din Africa.

   Daca un om lucreaza 12-14 ore pe zi, iar la sfirsitul saptaminii aduce salariul acasa ca sa-si hraneasca copiii si sa-si plateasca facturile, imi spui ce a furat de la altii?

 21. Nu stiu daca multi oameni au dificultati in a identifica produsele de lux…
  Una este sa traiesti adaptat la conditiile de mediu, alta este sa faci abuz de ele.
  Evident ca ar fi aberant sa sugerezi ca ar trebui sa te muti din America in Africa, ca sa traiesti mai departe de lux… Este exact acelai `rationament` ca solicitarea sa imi donez eu toti banii pt caritate… act de fatada, nu de utilitate.
  Mai departe, faptul ca tu gasesti exceptional sa lucrezi 12-14 ore pe zi, iar la sfirsitul saptaminii aduce salariul acasa ca sa-si hraneasca copiii si sa-si plateasca facturile… asta nu te scuza pt furt.
  Poti sa ai cele mai bune intentii din lume, furtul ramane furt.

  • ASTA ESTE INTREBAREA: cum este furt? Furt este cind iei ceva ce nu e al tau!! Daca un om munceste pentru banii respectivi si ii foloseste pentru a cumpara lucruri cu ei, de la cine ii fura? Cine a lucrat pentru ei, nu el?

   De unde ideea ca atunci cind om lucreaza, banii cistigati de el apartin altuia? Da, socialistii asa cred. Dar asta nu inseamna ca este corect. De ce am accepta socialismul, cind acesta nu are sens?

 22. Ti-am oferit exemplul cu razboiul de cucerire. Crima este la modul colectiv, nu individual. Nu mi-ai raspuns cum iti explici ca 10% din oameni poseda 90% din resursele planetei. Nu e furt?
  Socialismul spune doar ca toti oamenii merita sanse egale.

  • Libertatea spune: sanse egale, nu rezultate egale. Socialismul spune rezultate egale.

   In libertate un om lucreaza ca sa aiba. In socialism nimeni nu lucreaza, dar toti vor bani.

   Sa zicem ca exista doar 2 oameni pe pamint: unul lucreaza 16-18 ore pe zi si reuseste sa stringa ceva avere. Celalalt este un lenes care sta toata ziua la plaja. Vrei sa spui ca cel care a lucrat si „e bogat” a furat de la cel lenes? NU! Si cel lenes a avut aceeasi posibilitate ca sa lucreze si sa devina „bogat”. Dar nu, el asteapta ca celalalt sa lucreze si el sa traiasca pe spinarea lui. ASTA este FURT! Saracul fura de la bogat, saracii fura de la bogati asa ca socialismul este o crima!

  • Guvernul trebuie sa respecte drepturile oamenilor si sa faca legi care sa asigure sanse egale tuturor.

   Noi 2 venim din 2 puncte de vedere diferite. Nu ma astept ca sa te conving si nici invers.

   Cind zice cineva ca socialismul este bun, il rog sa se uite la orice tara socialista si sa vada ce a facut din oamenii respectivi. Sint mai liberi? Sint mai bogati? Sint mai spirituali? Altfel ce dovada ar putea prezenta ca socialismul e mai bun?

 23. ce dovada ar putea prezenta ca socialismul e mai bun?
  Iti dau un raspuns… mai mult ironic. Macar socialismul nu a bagat automate cu prezervative in licee!

  • Omul este liber sa se comporte cum doreste. Responsabilitatea este a fiecaruia sa isi faca viata asa cum doreste. Problema este atunci cind statul obliga oamenii sa ajunga la acel nivel…problema este atunci cind statul socialist incalca drepturile omului, cind ii impune omului legile lui draconice.

 24. Interzicerea avortului este lege draconica?
  Poate vii cu contraexemplul `angelic` din capitalismul american, unde statul sprijina clinicile care se ocupa cu asa ceva.

  • Nu, ingradirea libertatii este lege draconica. Legi care incalca libertatea intelectuala sint legi draconice. Legi care incalca libertatea religioasa sint legi draconice. Crezi ca Romania este capitalista, libera? Ti se pare! Tot socialista a ramas! Nu cred ca exista nici o tara din Europa sa fie atit de libera cit a fost America!

  • A, deci compari oamenii care se trezesc dimineata la 5, merg la locul de munca pina la 10 seara, cu nazistii care omorau oameni?? Nu-ti dai seama de ilogica argumentului? Dimpotriva, aceia care iau taxe de la oameni in afara de acelea pentru a sustine functiile guvernului sint nazisti si criminali.

   Daca ai spus ca saracii nu lucreaza pentru ca nu vor sa-si vinda sufletul pentru bani, de ce vor banii altora?

 25. Daca preferi sa te trezesti la 5 dimineata, ca sa conduci 4×4, cu motor de 5 litri, sa cumperi scutece de lux si sa mananci caviar… in loc sa iti ajuti aproapele sarac, atunci tu esti nazist si criminal.

  • Da, ai dreptate. Imi place sa ma bucur de munca mea. Banii pe care ii cistig eu vreau sa-i cheltui pe ce vreau eu. Vreau sa ma imbrac cu ce vreau eu, vreau sa cumpar toate electronicele pe care le vreau, conduc ce masina vreau, merg in vacante unde vreau si traiesc exact asa cum imi place!!!

   Doar nu o sa lucrez pentru niste lenesi de europeni, care asteapta cu mina intinsa in loc sa se duca sa lucreze. Banii mei vreau sa-i cheltui pe copiii mei, nu pe unii ca tine care in loc sa lucreze freaca menta. Noroc ca americanii lucreaza, ca altfel restul lumii ar muri de foame.

   Ce usor este sa fi socialist cind traiesti pe spinarea altora!!

 26. Pacat ca europenii aia care au inventat America nu au preconizat ca vor aparea inepti ca tine…
  Desigur, daca vrei sa faci tot ce iti place… numeste-te americanca, insa nu mai indrazni sa imi vbesti mie de Iisus si renunta la pretentia de a fi crestin!
  Daca americanii muncesc atat de mult, cum de se afla in coada lenesilor de europeni? http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28nominal%29
  Probabil muncesc mai prost.
  Desigur ca muncesc mai prost… de vreme ce sunt cel mai mare poluator din lume!

 27. In iad… e cel mai bun si cel mai mult loc pentru tine… si toti americanii tai. Acolo o sa va aflati toate placerile… muncii voastre din aceasta viata.

 28. Draga Cristina traiesti intr-un vis ce nu are nici o legatura cu realitatea.Religiozitatea poporului roman a crescut dupa revolutie-criminalitatea a crescut si ea tinand pasul cu religiozitatea oamenilor. Si nu a scazut asa cum ar fi fost de asteptat.Si chiar nu vad de ce te plangi de fapt-aceiasi carte pe care o citezi.Spune ca trebuie sa te supui fara cracnire stapanului tau.Si ca sa nu spui ca e vorba doar de D-zeu cand spune sa te supui stapanului tau.Iti amintesc ca exista si formularea-sa nu te impotrivesti mai marilor tai. Deci fa bine si supune-te guvernului care susti ca iti fura bani.Si oare nu este indroctrinare din partea ta-cand te duci dumineca cu copilul la biserica.Si ii tragi una peste gura admonestandu-l:Taci din gura ca acum vorbeste Doamne-Doamne. In Amarica ta libera-atei au ajuns sa emigreze in masa in Canada.Si asta datorita dreptului libertati la opinie si a dreptului de a crede ori a nu crede in ceva pe care le au in minunata ta america.Deoarece in momentul angajari-este intrebat ce religie are si este discriminat fiind respins in favoarea unui credincios. Si daca nu ar fi restul lumi de la care americani tai sa fure resurse. Minunata ta tara pe care se pare ca o idolatrizezi -ar fi fost de mult pe butuci. Iugoslavia si-a adus dinarul la valoarea marci germane-au venit imediat americani si le-au aruncat cu bombe in cap.Si acum americani detin marea parte a industrilor din fosta Iugoslavie.Ca doar trebuiau sa reconstruiasca fabriciile pe care le-au aruncat in aer in timpul razboiului de eliberare.Apoi au umplut cu McDonalduri fosta Iugoslavie,Afganistanul,Irakul…etc.Si toate acele tari care au fost eliberate de americani-oare pentru cine lucreaza in momentul de fata.Si unde se duc toate resursele tarilor lor. Si ce numesti tu libertate-cand pare evident ca esti sclava consumismului.Si as vrea sa te intreb-cat crezi tu ca din valoare munci ar trebui sa ii revina angajatului?Din cele ce spui inteleg ca ai o afacere.In vremea cand am fost in Spania-in acea vreme un muncitor spaniol producea aproximativ de trei ori valoarea retributiei munci lui.Acesta nu este tot furt.Un patron cu sase/sapte angajati se plimba cu mercedes de zeci de mi de euro.

 29. Ai face bine daca nu ai mai vorbi prosti de genul:,,Doar nu o sa lucrez pentru niste lenesi de europeni, care asteapta cu mina intinsa in loc sa se duca sa lucreze. Banii mei vreau sa-i cheltui pe copiii mei, nu pe unii ca tine care in loc sa lucreze freaca menta. Noroc ca americanii lucreaza, ca altfel restul lumii ar muri de foame.” Daca nu ar fi restul lumi de la care americani sa tot fure-americani ar fi cei muritori de foame.Fiindca ei-gratie consumismului compulsiv al minunatului popor american si-au secatuit aproape complet resursele naturale. Americani au introdus pentru prima oara indobitocirea populatiei prin intermediul televiziuni.Si ca sa intelegi despre ce este vorba-este vorba de indoparea constanta a telespectatorilor cu banalitati.Si separarea canalelor de televiziune pe specialitati-motivul pentru a reduce nivelul cultural al populatiei si posibilitatea dezvoltari inteligentei propri. Cei ce au gandit acea strategie de indobitocire a populatiei stiau ca majoritatea oamenilor sunt victimele unei lene intelectuale.Si vor prefera sa se uite toata ziua la banalitati si meciuri de fotbal.In loc sa puna mana si sa citeasca o carte. Ori prosti de genul:,,Daca ar fi sa gindim mai adinc, cred ca numai crestinii cu frica de Dumnezeu pot intelege ca drepturile pe care le are omul vin de la Dumnezeu, iar daca un guvern este infiintat in asa fel incit legile lui Dumnezeu sa fie aplicate, acea tara este prospera. In legile lui D-zeu se spune ca cel ce se inchina altor zei („Idoli”) sa fie nimicit.Pedeapsa pentru adulter este moartea prin lovire cu pietre. ,,Daca stapanul loveste robul si acesta mai traieste doua trei zile-sa nu fie tras la raspundere caci este argintul sau.Echivalentul stapanului de robi-ar fi patronul din zilele noastre.Dupa mintea ta-ar trebui sa le dam patronilor dreptul de viata si moarte asupra angajatilor sai. Drepturile de care vorbesti-au fost castigate de omenire debia dupa ce influenta si autoritatea biserici a scazut dramatic.Si nu datorita religiei. Biblia nu este altceva decat o carte ce a fost adaptata si reinterpretata in fiecare secol.Pe masura ce omenirea a evoluat social si moral.

  • Cred ca vei avea nevoie de foarte mult timp pentru a îmi citi toate comentariile si articolele si vei avea si mai multă nevoie de timp ca sa comentezi la ele.

   Oricum, cu insulte nu rezolvi nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s