Ai curajul sa raspunzi la 8 intrebari?

1. Ca si parinte crestin, ti-ai trimite copiii ca sa fie educati la o scoala musulmana, daca scolarizarea ar fi gratuita?

2. Ca si parinte crestin, ti-ai trimite copiii ca sa fie educati la o scoala budista sau hindusa, daca scolarizarea ar fi gratuita?

3. Ca si parinte crestin, ti-ai trimite copiii ca sa fie educati la o scoala mormona, daca scolarizarea ar fi gratuita?

4. Ca si parinte crestin, ti-ai trimite copiii ca sa fie educati la o scoala a martorilor lui Iehova, daca scolarizarea ar fi gratuita?

5. Ca si parinte crestin, ti-ai trimite copiii ca sa fie educati la o scoala New Age, daca scolarizarea ar fi gratuita?

6. Ca si parinte crestin, ti-ai trimite copiii ca sa fie educati la o scoala ale oricaror alte secte false, daca scolarizarea ar fi gratuita?

7. Ca si parinte crestin, ti-ai trimite copiii ca sa fie educati la o scoala ateista, socialista, daca scolarizarea ar fi gratuita?

8. Ca si parinte crestin, daca ai raspuns NU la primele 7 intrebari, de ce iti mai trimiti copiii la scoala publica unde invata din perspectiva umanismului secular?

.

Reclame

6 gânduri despre „Ai curajul sa raspunzi la 8 intrebari?

 1. Desi am raspuns cu NU la cele sapte intrebari, trebuie sa recunosc cu tristete ca la ultima intrebare nu am avut alta alterntiva prcatica….cu sigurnta as fi ales daca as fi avut de unde…

  • Asta este trist in Romania, in loc ca guvernul sa-si faca treaba, se amesteca unde nu ii este rolul si forteaza familiile sa faca lucruri impotriva principiilor biblice.

   Dar stiti care este diferenta? Dvs spune-ti ca ati face altfel, daca ati putea. Multi crestini insa, nu vad nimic rau ca isi trimit copiii la templele pagane.

 2. 1 – 7: NU hotarat!

  8. imi trimit copiii la scoala publica, pentru ca in momentul asta, nu am optiuni mai bune in Romania, DAR ii supraveghez indeaproape, discutam impreuna despre ce invata acolo si despre ce vorbesc sau fac colegii lor; si cred ca valorile spirituale primite acasa ii pot ajuta sa ia atitudine, asa cum s-a intamplat cu fetita mea, care, in plina clasa si in plina dezbatere despre Paste si iepuras, a spus ca noi sarbatorim invierea lui Isus Hristos! Pe de alta parte, nu-i las la sarbatoarea de Halloween, le-am explicat de ce si au inteles, ii implic in activitatile de la biserica si ii trimit in tabere crestine, alese cu grija… Si, bineinteles, ma rog pentru ei, alaturi de sotul meu, cu consecventa, pentru ca stim ca „inima omului este nespus de inselatoare si deznadajduit de rea”!

  • Ma bucur ca ai dat un semn de viata 🙂

   Desi exista si in Romania posibilitati de homeschool in sistemul scoala-umbrela, diferenta dintre posibilitatile de educatie dintre Romania si America este mare. Totusi, exista multi crestini in Romania care considera ca este bine, chiar indicat, sa-ti trimiti copiii la scoala publica. Inca exista oameni care nu cred ca scoala indoctrineaza. Exista oameni care inca cred ca educatia din scolile publice este neutra din punct de vedere religios. Pe aceia vreau sa-i provoc ca sa se gindeasca mai adinc la implicatii.

   As fi curioasa ce ar putea face guvernul daca toti parintii crestini, de orice denominatiune, si-ar tine copiii acasa. Ar putea ei inchide zeci de mii daca nu sute de mii?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s