Cele 6 scopuri ale unei educatii crestine

Ce este educaţia?

Să începem prin a defini ce este aceasta. Potrivit lui Noah Webster, parintele educaţiei creştine americane, „Educaţia cuprinde toate felurile de instruire şi de disciplină care este destinata să adinceasca înţelegerea, sa corecteze temperamentul, sa formeze manierele şi obiceiurile de tinarului, pentru a sti cum sa le foloseasca in viitor. Este important a da copiilor o educaţie bună în maniere, arte şi ştiinţe. Dar a le da o educaţie religioasă este indispensabil, şi o responsabilitate imensă este pe umerii părinţilor şi tutorilor care neglijează aceste indatoriri „.

Deci care sunt 6 dintre cele mai importante obiective in educaţia creştină?

Isus ne spune: „. Şi aceasta este viaţa veşnică, ca să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis” – Ioan 17:3

Datoria cea mai importantă şi scopul principal al fiecarui părinte creştin este de a educa copiii lui pentru Dumnezeu. Rolul părinţilor poate fi rezumat în următoarele 6 goluri:

1. să înveţe pe copiii lor că scopul vieţii lor şi al studiilor este de a-L cunoaşte pe Dumnezeu şi pe Isus Hristos, de a-L iubi şi sluji pe Dumnezeu din toată inima, şi să-i cunoasca glasul Lui;

2. pentru a forma un caracter evlavios prin dezvoltarea unei virtuti morale şi formarea obiceiurilor dupa voia lui Dumnezeu, în timp ce temperamentul neplacut Lui este corectat;

3. pentru a-i forma în arta de a fi independent fata de oameni, astfel încit ei sa fie dependenti de Duhul lui Dumnezeu;

4. să isi reînnoiască minţile lor cu Cuvintul lui Dumnezeu şi sa fie formati in invataturile biblice;

5. pentru a-i ajuta în dezvoltarea unei viziuni biblice asupra lumii , centrată pe Hristos

6. pentru a fi instruiti în înţelepciune, cunoştinţe şi cu discernămint, astfel încit să fie dotati sa-şi îndeplineasca scopul în Împărăţia lui Dumnezeu.

Scopul nostru principal ca părinţi creştini este de a stabili ca Isus Hristos şi ascultarea de poruncile Lui este singura temelie a înţelepciunii, cunoştinţelor, şi educatiei. Viziunea noastra pe termen lung este de a perpetua credinţa noastră şi legămintul lui Dumnezeu cu noi copiilor noştri pentru ca ei sa le transmita de la o generaţie la alta. Aceasta înseamnă să educi copiii pentru Dumnezeu.

V-aţi întrebat vreodată de ce Dumnezeu a ales pe Avraam să fie tatăl credinţei? Geneza 18:19 ne spune, „Caci Eu il cunosc si stiu ca are sa porunceasca fiilor lui si casei lui dupa el sa tina Calea Domnului, facind ce este drept si bine, pentru ca astfel Domnul sa implineasca fata de Avraam ce i-a fagaduit.” Cu alte cuvinte, Dumnezeu l-a ales pe Avraam, deoarece El ştia că Abraham v-a fi credincios ca să-si înveţe copiii săi pentru a păstra legământul cu Dumnezeu şi pentru a perpetua credinţa lor din generaţie în generaţie.

In Psalmul 78:5-7 citim: El a pus o marturie in Iacov, a dat o lege in Israel, si a poruncit parintilor nostri sa-si invete in ea copiii, ca sa fie cunoscuta de cei care se vor naste, si care, cind se vor face mari, sa vorbeasca despre ea copiilor lor; pentru ca acestia sa-si puna increderea in Dumnezeu , sa nu uite lucrarile lui Dumnezeu, si sa pazeasca poruncile Lui.

Vedem aici că Dumnezeul Atotputernic comanda părinţilor să-i înveţe pe copiii lor poruncile Lui şi lucrările Lui, astfel că credinţa lor şi ascultarea faţă de Dumnezeu sa continue din generaţie în generaţie.

.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s