Drepturile copilului in manualul de educatie civica cl. IV / Romania

drepturile-copilului
.
Va rog sa observati ce interesant gandesc autoritatile si cum se poate modela mintea unui copil de 10-11 ani sa gandeasca faptul ca invatatoarea este superioara, desteapta, cea care ofera raspunsuri la orice intrebare, cea care felicita si incurajeaza etc etc. Prin contrast, mama este cea care exploateaza pe copil, care-i incalca drepturile, care il retine de la a face performanta si de la a se afirma…Si acesta nu este un caz izolat. In manualele de scoala publica inca de la gradinita, mama e portretizata ca o semi-analfabeta, a carei singura preocupare este sa spele vasele, rufele si sa faca mancare. Pe cand Biblia vorbeste in termeni cu totul diferiti despre mama.

Si ne miram de ce suntem o natiune in deriva…totul pleaca de la educatie.

Primita de la:

Ninel Lazar

.

Anunțuri

5 gânduri despre „Drepturile copilului in manualul de educatie civica cl. IV / Romania

  1. dap… am vazut si un manual de Religie in care un baietel risca sa piarda nemurirea sufletului pentru ca s-a dus la meciul de fotbal duminica dimineata si a lipsit de la biserica (redau in mare ideea, pentru ca eram in clasa de fata cu copiii cand am vazut si mi-a fost oarecum sa ma holbez la text cu prea mare atentie, ca sa nu creada ei ca fac caz din ce scrie acolo, nici sa aprob, nici sa critic… Asta ne arata noua si cat de bine pregatiti sunt dragii nostri autori de manuale uneori…

    • Multumesc pentru comentariu 🙂

      Depinde ce numesti „pregatiti”. Daca avem pretentia ca ministerul sa ne educe copiii, da, ai dreptate, nu sint pregatiti. Dar daca interesul lor este sa scoata analfabeti buni de controlat, eu cred ca sint foarte pregatiti pentru asta.

  2. Ce manual mai e si asta?Copii din subordinea mea au fost acum 2 ani in clasa a 4-a dar niciodata nu mi-au spus de asa ceva.Totodata,nu va bateti capul cu educatia civica findca nu e decat o ora in care se ia 10 usor.Nu e materie de capacitate sau de bac asa ca se uita usor.Este un abuz din partea statului,desigur,insa e prost facut.Recomand statului roman sa angajeze manipulatori mai buni.

    • Manipulatorii sint foarte buni. Copiii nu ti-au spus pentru ca nu au vazut nimic rau sau gresit cu asta. Li se baga subtil in subconstient. Parca ai spus ca scoala nu indoctrineaza….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s